Fantastyka - Haven
Admete - Nie 24 Paź, 2010 09:24
Możesz poszukać czegoś na temat dolegliwości Nathana, ale nie bardzo bym się tym sugerowała
Fibula - Nie 24 Paź, 2010 11:36
| praedzio napisał/a: | | Colorado Kid Kinga. Ale to naprawdę luźne ponoć nawiązanie. Z tego co wiem - w książce głównymi bohaterami są Steve i Dave - dziennikarze. |
Z opowiadaniem - bo wersji książkowej chyba nie można zakwalifikować do powieści - serial wiąże Colorado Kid i dziennikarze - u Kinga przyjaciele, nie bracia. Nie ma Audrey, jest początkująca dziennikarka, a zagadka Colorado Kida pozostaje nierozwiązana. Są elementy nadnaturalne, związane z przemieszczaniem się, ale to wszystko.
Nie polecam, choć z drugiej strony to krótka lektura, więc i dużej straty czasu nie będzie .
Aragonte - Pon 25 Paź, 2010 20:29
Jeśli zdobędę, to może przeczytam, na razie łyknęłam trzeci odcinek Haven, ten z wariatami i muzyką. Czy w tym sezonie zostanie wyjaśnione, dlaczego Nathan jest taki, jaki jest?
Admete - Pon 25 Paź, 2010 20:31
Po części zostanie to wyjasnione, ale raczej ogólnie. Zobaczysz, że pierwszy sezon kończy się nową, dużą tajemnicą.
Aragonte - Pon 25 Paź, 2010 23:08
Na pewno dowiem się, jaką
Leci odcinek piąty, jakoś doszłam do wniosku, że nic się wielkiego nie stanie, jeśli się nie wyśpię
BTW - wyręczę Praedzio i napiszę sama, że aktor grający Nathana przypomina Michaela Praeda
Rozbawił mnie Nathan w zestawieniu z malutkimi dziećmi I reakcje Audrey na to
Helena to odmiana syreny, prawda?
Aragonte - Pon 25 Paź, 2010 23:53
| Admete napisał/a: | W ostatnim Haven atmosfera się zagęszcza, watki się splatają. Fajna ta córka Eleanor - Julia. I Nathan, który prawie odlatuje, gdy go Audrey dotknie |
Eeeej, kiedy to będzie?
Tak to jest, jak się czyta spoilery
praedzio - Wto 26 Paź, 2010 04:55
| Aragonte napisał/a: | | BTW - wyręczę Praedzio i napiszę sama, że aktor grający Nathana przypomina Michaela Praeda |
Hyhy.
Zauważyłam to już przy okazji tego filmu: http://www.filmweb.pl/fil...nka-2006-306289
Ale wolałam nic nie mówić, żebyście mnie o jakąś obsesję nie zaczęły podejrzewać.
Admete - Wto 26 Paź, 2010 07:10
O proszę - gra tam Colin Ferguson z Eureki
Aragonte - Tamte rzeczy, o które pytasz są w drugiej części sezonu.
Aragonte - Wto 26 Paź, 2010 08:00
No, niedługo już będę w drugiej połowie sezonu Dzisiaj to pewnie nie zdążę, ale jutro?
Caitriona - Wto 26 Paź, 2010 21:20
Kurczę, wiecie, że brakuje mi tego serialu? Nawet nie sądziłam, że się tak do niego przyzwyczaję... Chcę już druga serię!
Aragonte - Wto 26 Paź, 2010 22:06
Też chcę drugą serię
Chociaż jestem dopiero w połowie pierwszej
praedzio - Wto 26 Paź, 2010 22:07
Nooo... Zawsze soboty rezerwowałam na Haven, a teraz jakoś tak łyso.
Caitriona - Wto 26 Paź, 2010 23:53
| praedzio napisał/a: | | a teraz jakoś tak łyso |
Prawda? Tak się czasem zastanawiam co bym z chęcią obejrzała i wychodzi mi Castle/SPN/Haven. A tego ostataniego już nie ma... Poza tym nieźle zakończyli, rozbudzili moją ciekawość.
praedzio - Śro 27 Paź, 2010 12:44
Och i ach! Aragonte, zapierasz dech w piersiach!
Nathan ma takie chmurne spojrzenie Robina...
Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 12:52
Wiem, że zapieram Mnie samej dech zaparło od patrzenia na to ujęcie
Okropne jesteście, Ty i Admete, ze swoimi zachwytami - zarwałam kawał nocy przez Haven
Wrzucam link do fajnego clipu z Nathanem i Audrey:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Jak będę miała trochę czasu, to przejrzę ten wątek (który prawie dochodzi setki stron) i zastanowię się, czy jest sens wykroić z niego wątek Haven. Mam wrażenie, że tak
praedzio - Śro 27 Paź, 2010 12:56
| Aragonte napisał/a: | | Okropne jesteście, Ty i Admete, ze swoimi zachwytami - zarwałam kawał nocy przez Haven |
To ssstraszne!
O, wooow... :o Klipek przedniej roboty!
asiek - Śro 27 Paź, 2010 15:43
Jak skończę SGU, to może dam jeszcze szansę Heven...
Admete, zgadzam się z Tobą ... Pierwszy odcinek drugiego sezonu SGU ŚWIETNY !
Admete - Śro 27 Paź, 2010 21:12
Taaa...jakież my jesteśmy okropne. Nic tylko namawiamy na jakieś seriale Lubię scenę, w której nathan stwierdza, że czuje dotyk Audrey ( nie wiem, czy powinnam ja tak nazywac ).
Asiek mówiłam - druga seria SGU robi się naprawdę ciekawa. Dodadzą chyba odrobinę metafizyki.
Yvain fajne te statki. Nie znałam ich. Trzeba poszukac Sokoła Millennium
Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 21:41
A co do Haven, to - ponieważ ciekawość mnie zżerała, jeśli chodzi o pewne wątki, wszystko przez Was, okropne spoilerowiczki - to skakałam trochę do przodu, żeby coś tam podejrzeć... no i w rezultacie obejrzałam i scenę kluczowego buziaka, i cały odcinek z kameleonem, bo mnie wessał i nie dało rady się przerwać.
Świetna była ta scena, w której Nathan rozpoznał zmiennokształtnego. No i odnalezienia Audrey.
Po obejrzeniu odcinka z kameleonem obwieszczam że jestem Team Nathan
Praedzio - bierz się za haftowanie tych odznak Chyba już Caitriona składała zamówienie, a ja się teraz dołączam
No to może teraz obejrzę jakiś odcinek we właściwej kolejności, czyli bodajże siódmy
Deanariell - Śro 27 Paź, 2010 22:59
| Aragonte napisał/a: | Praedzio - bierz się za haftowanie tych odznak Chyba już Caitriona składała zamówienie, a ja się teraz dołączam |
A jakie odznaki?
Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 23:03
No, wykonane haftem krzyżykowym jak dla nas (Caitri, Praedzio i mnie) z literkami "TN" (Team Nathan), ale pewnie "TD" Praedzio też mogłaby wyszyć
*ucieka z wątku, zanim koleżanka Praedzio ją dorwie*
Deanariell - Śro 27 Paź, 2010 23:15
| Aragonte napisał/a: | | ale pewnie "TD" też Praedzio mogłaby wyszyć |
Tak myślisz?
Caitriona - Śro 27 Paź, 2010 23:45
| Aragonte napisał/a: | | Chyba już Caitriona składała zamówienie, a ja się teraz dołączam |
Jeśli chodzi o Haven to jestem zdecydowanie TN
Się naprawdę zainteresuję SGU, tam gra Robert Carlyle, a ja go bardzo lubię.
Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 23:54
| Deanariell napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | ale pewnie "TD" też Praedzio mogłaby wyszyć |
Tak myślisz? |
Sama ją spytaj - na pewno z radością to przeczyta jutro o piątej rano
Caitri, jasne, że chodzi o Haven. To co - zamawiamy u Praedzio naszywki?
Właśnie skończyłam oglądać ósmy odcinek - już tak rzetelnie, bez kombinowania
Mrrrrr, ostatnia scena...
To idę oglądać dalej Najwyżej kawałek dzisiejszej nocy też zarwę. Znowu jestem przy odcinku z kameleonem
Deanariell - Czw 28 Paź, 2010 01:45
| Aragonte napisał/a: | | na pewno z radością to przeczyta jutro o piątej rano |
Na pewno zwłaszcza o takiej godzinie...
Co do "gry w statki", to brakuje mi Enterprise'a z TNG, ale w tym momencie nie mam siły wklejać...
|
|
|