To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Haven

Admete - Nie 24 Paź, 2010 09:24

Możesz poszukać czegoś na temat dolegliwości Nathana, ale nie bardzo bym się tym sugerowała ;)
Fibula - Nie 24 Paź, 2010 11:36

praedzio napisał/a:
Colorado Kid Kinga. Ale to naprawdę luźne ponoć nawiązanie. Z tego co wiem - w książce głównymi bohaterami są Steve i Dave - dziennikarze.

Z opowiadaniem - bo wersji książkowej chyba nie można zakwalifikować do powieści - serial wiąże Colorado Kid i dziennikarze - u Kinga przyjaciele, nie bracia. Nie ma Audrey, jest początkująca dziennikarka, a zagadka Colorado Kida pozostaje nierozwiązana. Są elementy nadnaturalne, związane z przemieszczaniem się, ale to wszystko.
Nie polecam, choć z drugiej strony to krótka lektura, więc i dużej straty czasu nie będzie ;) .

Aragonte - Pon 25 Paź, 2010 20:29

Jeśli zdobędę, to może przeczytam, na razie łyknęłam trzeci odcinek Haven, ten z wariatami i muzyką. Czy w tym sezonie zostanie wyjaśnione, dlaczego Nathan jest taki, jaki jest?
Admete - Pon 25 Paź, 2010 20:31

Po części zostanie to wyjasnione, ale raczej ogólnie. Zobaczysz, że pierwszy sezon kończy się nową, dużą tajemnicą.
Aragonte - Pon 25 Paź, 2010 23:08

Na pewno dowiem się, jaką :)
Leci odcinek piąty, jakoś doszłam do wniosku, że nic się wielkiego nie stanie, jeśli się nie wyśpię :wink:

BTW - wyręczę Praedzio i napiszę sama, że aktor grający Nathana przypomina Michaela Praeda :-P

Rozbawił mnie Nathan w zestawieniu z malutkimi dziećmi :lol: I reakcje Audrey na to :lol:
Helena to odmiana syreny, prawda?

Aragonte - Pon 25 Paź, 2010 23:53

Admete napisał/a:
W ostatnim Haven atmosfera się zagęszcza, watki się splatają. Fajna ta córka Eleanor - Julia. I Nathan, który prawie odlatuje, gdy go Audrey dotknie ;)

Eeeej, kiedy to będzie? :mrgreen:

Tak to jest, jak się czyta spoilery :wink:

praedzio - Wto 26 Paź, 2010 04:55

Aragonte napisał/a:
BTW - wyręczę Praedzio i napiszę sama, że aktor grający Nathana przypomina Michaela Praeda

Hyhy. :mrgreen:

Zauważyłam to już przy okazji tego filmu: http://www.filmweb.pl/fil...nka-2006-306289

Ale wolałam nic nie mówić, żebyście mnie o jakąś obsesję nie zaczęły podejrzewać. :rumieniec:

Admete - Wto 26 Paź, 2010 07:10

O proszę - gra tam Colin Ferguson z Eureki :)

Aragonte - Tamte rzeczy, o które pytasz są w drugiej części sezonu.

Aragonte - Wto 26 Paź, 2010 08:00

No, niedługo już będę w drugiej połowie sezonu :mrgreen: Dzisiaj to pewnie nie zdążę, ale jutro? :-D
Caitriona - Wto 26 Paź, 2010 21:20

Kurczę, wiecie, że brakuje mi tego serialu? Nawet nie sądziłam, że się tak do niego przyzwyczaję... Chcę już druga serię!
Aragonte - Wto 26 Paź, 2010 22:06

Też chcę drugą serię :mrgreen:
Chociaż jestem dopiero w połowie pierwszej :wink:

praedzio - Wto 26 Paź, 2010 22:07

Nooo... Zawsze soboty rezerwowałam na Haven, a teraz jakoś tak łyso. :(
Caitriona - Wto 26 Paź, 2010 23:53

praedzio napisał/a:
a teraz jakoś tak łyso

Prawda? Tak się czasem zastanawiam co bym z chęcią obejrzała i wychodzi mi Castle/SPN/Haven. A tego ostataniego już nie ma... Poza tym nieźle zakończyli, rozbudzili moją ciekawość.

praedzio - Śro 27 Paź, 2010 12:44

Och i ach! Aragonte, zapierasz dech w piersiach! :mrgreen:

Nathan ma takie chmurne spojrzenie Robina... :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :thud:

Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 12:52

Wiem, że zapieram :mrgreen: Mnie samej dech zaparło od patrzenia na to ujęcie :serduszkate:
Okropne jesteście, Ty i Admete, ze swoimi zachwytami - zarwałam kawał nocy przez Haven :bejsbol: :wink:

Wrzucam link do fajnego clipu z Nathanem i Audrey:
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Jak będę miała trochę czasu, to przejrzę ten wątek (który prawie dochodzi setki stron) i zastanowię się, czy jest sens wykroić z niego wątek Haven. Mam wrażenie, że tak :wink:

praedzio - Śro 27 Paź, 2010 12:56

Aragonte napisał/a:
Okropne jesteście, Ty i Admete, ze swoimi zachwytami - zarwałam kawał nocy przez Haven

To ssstraszne! :-P :-P :-P

O, wooow... :o Klipek przedniej roboty! :serce:

asiek - Śro 27 Paź, 2010 15:43

Jak skończę SGU, to może dam jeszcze szansę Heven... :mysle:

Admete, zgadzam się z Tobą ... Pierwszy odcinek drugiego sezonu SGU ŚWIETNY ! :cool:

Admete - Śro 27 Paź, 2010 21:12

Taaa...jakież my jesteśmy okropne. Nic tylko namawiamy na jakieś seriale ;) Lubię scenę, w której nathan stwierdza, że czuje dotyk Audrey ( nie wiem, czy powinnam ja tak nazywac ;) ).
Asiek mówiłam - druga seria SGU robi się naprawdę ciekawa. Dodadzą chyba odrobinę metafizyki.
Yvain fajne te statki. Nie znałam ich. Trzeba poszukac Sokoła Millennium ;)

Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 21:41

A co do Haven, to - ponieważ ciekawość mnie zżerała, jeśli chodzi o pewne wątki, wszystko przez Was, okropne spoilerowiczki - to skakałam trochę do przodu, żeby coś tam podejrzeć... no i w rezultacie obejrzałam i scenę kluczowego buziaka, i cały odcinek z kameleonem, bo mnie wessał i nie dało rady się przerwać.
Świetna była ta scena, w której Nathan rozpoznał zmiennokształtnego. No i odnalezienia Audrey.

Po obejrzeniu odcinka z kameleonem obwieszczam że jestem Team Nathan :serduszkate:
Praedzio - bierz się za haftowanie tych odznak :mrgreen: Chyba już Caitriona składała zamówienie, a ja się teraz dołączam :mrgreen:

No to może teraz obejrzę jakiś odcinek we właściwej kolejności, czyli bodajże siódmy :wink:

Deanariell - Śro 27 Paź, 2010 22:59

Aragonte napisał/a:
Praedzio - bierz się za haftowanie tych odznak :mrgreen: Chyba już Caitriona składała zamówienie, a ja się teraz dołączam

A jakie odznaki? :mysle: :excited:

Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 23:03

No, wykonane haftem krzyżykowym :mrgreen: jak dla nas (Caitri, Praedzio i mnie) z literkami "TN" (Team Nathan), ale pewnie "TD" Praedzio też mogłaby wyszyć :mrgreen:

*ucieka z wątku, zanim koleżanka Praedzio ją dorwie*

Deanariell - Śro 27 Paź, 2010 23:15

Aragonte napisał/a:
ale pewnie "TD" też Praedzio mogłaby wyszyć

Tak myślisz? :mrgreen: :wink:

Caitriona - Śro 27 Paź, 2010 23:45

Aragonte napisał/a:
Chyba już Caitriona składała zamówienie, a ja się teraz dołączam

Jeśli chodzi o Haven to jestem zdecydowanie TN ;)

Się naprawdę zainteresuję SGU, tam gra Robert Carlyle, a ja go bardzo lubię.

Aragonte - Śro 27 Paź, 2010 23:54

Deanariell napisał/a:
Aragonte napisał/a:
ale pewnie "TD" też Praedzio mogłaby wyszyć

Tak myślisz? :mrgreen: :wink:

Sama ją spytaj - na pewno z radością to przeczyta jutro o piątej rano :-P

Caitri, jasne, że chodzi o Haven. To co - zamawiamy u Praedzio naszywki? :mrgreen:

Właśnie skończyłam oglądać ósmy odcinek - już tak rzetelnie, bez kombinowania :wink:
Mrrrrr, ostatnia scena...
To idę oglądać dalej :-D Najwyżej kawałek dzisiejszej nocy też zarwę. Znowu jestem przy odcinku z kameleonem :excited:

Deanariell - Czw 28 Paź, 2010 01:45

Aragonte napisał/a:
na pewno z radością to przeczyta jutro o piątej rano

Na pewno :P zwłaszcza o takiej godzinie... :shock: :wink:

Co do "gry w statki", to brakuje mi Enterprise'a z TNG, ale w tym momencie nie mam siły wklejać...