To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - Nowości DVD

Harry_the_Cat - Czw 19 Sie, 2010 18:03

Tak, prawie 5PLN. Ale ktoras z Warszaianek musialaby Ci to wyslac/dostarczyc czy jakos tak, bo ja bede w domu tylko 4 dni...
Admete - Czw 19 Sie, 2010 21:13

To się zastanowię.
Deanariell - Czw 19 Sie, 2010 21:25

Admete napisała:
Cytat:
Kupiałbym komplet B5

:slina: To na złotówki wychodzi w granicach 300 zł, no nie? :mysle: Może ja też powinnam się zastanowić? :mysle: Potem już może nie być takiej okazji, a w sumie miałabym pewne zaskórniaki na ten szczytny cel (muszę sprawdzić dokładnie czy mnie stać na taki "kaprys" ;) ). Inaczej pozostanie mi ślinienie się na widok pudełka u Admete... :roll: :wink:

przecinek - Pią 20 Sie, 2010 14:35

W Merlinie jest interesująca wyprzedaż
http://merlin.pl/browse/s...=true&set=11577
Polecam zwłaszcza serial "Kochanki", 4 przyjaciółki, różne powiązania damsko-męskie, dobrze zagrane i pięknie sfilmowane, za swoje wydanie dałam 30 zł :(

Fibula - Pią 20 Sie, 2010 18:29

przecinek napisał/a:
W Merlinie jest interesująca wyprzedaż
http://merlin.pl/browse/s...=true&set=11577

Wczoraj wieczorem wpadła mi w oko :) . Dla Praedzia wypatrzyłam serial z Lincolnem (After life).
Cytat:
Polecam zwłaszcza serial "Kochanki", 4 przyjaciółki, różne powiązania damsko-męskie, dobrze zagrane i pięknie sfilmowane, za swoje wydanie dałam 30 zł :(

Też na niego zwróciłam uwagę i cieszę się tym bardziej, że przegapiłam niedawną emisję na BBCE :cheerleader2: Napisałabym, że to serial dla Admete, bo gra w nim Raza Jaffrey, czyli Zaf ze Spooksów, ale pewnie już go widziała :D .
Przecinku, jeśli Cię to pocieszy, Doctor Who kosztował mnie dużo więcej ;) . Niestety, przeceny zapewne oznaczają, że nie ma co oczekiwać kolejnych sezonów po polsku :( .

Aragonte - Śro 25 Sie, 2010 11:23

Harry_the_Cat napisał/a:
Tak, prawie 5PLN. Ale ktoras z Warszaianek musialaby Ci to wyslac/dostarczyc czy jakos tak, bo ja bede w domu tylko 4 dni...

Jakby co, mogę to Admete przesłać, no problem :)
Cena jest chyba nawet niższa, niż kiedy ja kupowałam dla siebie B5.

Myślałam o kupnie na Amazonie paru książek, ale nie wiem, czy jest sens dorzucać Ci coś do listy życzeń, będziesz miała za dużo do przewiezienia :-|
Chodzi mi o te trzy książki:
http://www.amazon.co.uk/T...d=13EMVHA1VPFNW
http://www.amazon.co.uk/L...d=13EMVHA1VPFNW
http://www.amazon.co.uk/T...d=13EMVHA1VPFNW

Jeśli miałabyś za dużo do dźwigania, to zamówię je sama w Amazonie (jak spłacę kartę :wink: ).

Harry_the_Cat - Śro 25 Sie, 2010 16:40

No na razie nikt nic nie potwierdzil, Aragonte.
Deanariell - Śro 25 Sie, 2010 18:28

Ja się chyba zdecyduję na to B5, ale potwierdzę jak sprawdzę fundusze (czytaj: lewiznę odłożoną na tzw. czarną godzinę ;) ). Postaram się dać znać jakoś szybko, bo inaczej Harry nie zdąży zamówić przed wyjazdem. :-P Jak coś, to obgadamy szczegóły na PW. Admete też miała się jeszcze zastanowić w sprawie kupna, na razie jednak cisza w eterze. :) Harry, do kiedy najpóźniej trzeba się określić, żeby był czas na przeprowadzenie całej operacji? :mysle:
Harry_the_Cat - Śro 25 Sie, 2010 19:30

Do konca przyszlego tygodnia?
Deanariell - Śro 25 Sie, 2010 19:37

Harry_the_Cat napisał/a:
Do konca przyszlego tygodnia?

Ok. :) Myślę jednak, że zdecyduję się wcześniej - "tak" czy "nie". ;) :kwiatek:

Aragonte - Śro 25 Sie, 2010 20:49

Harry_the_Cat napisał/a:

Wobec tego czy mogę złożyć u Ciebie zamówienie na te trzy książki? :kwiatek: Mam nadzieję, że nie okażą się okropnie grube i ciężkie :ops1:

Caitriona - Czw 26 Sie, 2010 20:10

Harry_the_Cat napisał/a:

Znacie to powiedzenie: osiołkowi w żłoby dano? Siedzę w tym amazonie i nie wiem co mam wybrać :cry2: Na dniach, jutro najpewniej, się zdecyduję - czy to będzie jeszcze ok, Harry?

Harry_the_Cat - Pią 27 Sie, 2010 00:03

Bedzie ok - pisalam, ze do konca przyszlego tygodnia -, ale tak szczerze mowiac, to nie moge sobie pozwolic, zeby obecnie na to wszystko wydac duzo wiecej niz 70 funtow... - sorry, ale mam problemy z dostepem do polskiego konta, dopoki sie w banku z Polsce nie pojawie... :roll:
Takze bedzie na zasadzie 'Kto pierwszy, ten lepszy'.
Aragonte - postaram sie zamowic ksiazki jutro.

Aragonte - Pią 27 Sie, 2010 09:07

Dzięki :D
Harry, jakby co, to mogę ograniczyć zamówienie do dwóch książek, na których najbardziej mi zależy: Tolkien On Fairy-Stories oraz Tolkien, Race and Cultural History: From Fairies to Hobbits (pierwszy i trzeci link, który podałam).
Trochę mniej mi zależy na The Lord of the Rings: A Reader's Companion, więc jakby co, to tę sobie daruj, jeśli będziesz miała kłopot z wielkością zamówienia.

Niestety, nie mam sposobu na przesłanie Ci pieniędzy do Anglii :-|

Admete - Pią 27 Sie, 2010 09:33

To ja chyba spasuję, bo inni nic nie będą mogli zamówić...Moje aż 55 funtów kosztuje.
Harry_the_Cat - Pią 27 Sie, 2010 15:08

Podliczylam i dwie ksiazki dla Aragonte i DVD dla Admete kosztowaloby 81.86 - tyle moge wydac i to by zamykalo liste.

Ok?

Caitriona - Pią 27 Sie, 2010 15:40

O, a jeśli ja chciałabym dvd Serenity za 2.97, to da radę jeszcze?
Harry_the_Cat - Pią 27 Sie, 2010 17:06

Jak 2.97 to tak ;)

ale linka poprosze, zeby kupic na pewno to, co trzeba!

Deanariell - Pią 27 Sie, 2010 17:29

Admete, Sssskarrbie, decyduj się - jedno B5 przynajmniej pasowałoby zamówić, więc albo Ty, albo ja. ;) Jeśli byś teraz chciała, to ja mogę jeszcze poczekać (skoro i tak Ty byś to miała, najwyżej odstąpisz mi wtedy stare płyty, ewentualnie zrobisz kopie :mrgreen: ). W końcu i tak pierwsza wystąpiłaś z pomysłem zakupu na propozycję Harry, poza tym jesteś chyba trochę większą fanką niż ja, a ten komplet wygląda smakowicie. :slina:
Admete - Pią 27 Sie, 2010 19:30

Zamów sobie Riella teraz u Harry, ja poczekam :)
Aragonte - Pią 27 Sie, 2010 19:50

Potwierdzam, komplet jest smakowity :mrgreen:

Ale coś mi się zdaje, że żadna z Was się nie skusi :-P

Harry_the_Cat - Pią 27 Sie, 2010 19:52

Dobra, zamawiam wszystko jutro a teraz mnie konfundujecie....
Admete - Pią 27 Sie, 2010 20:26

Ustalone - kupuj :) Pieniądze dostaniesz. Mam nadzieję, że to w polskich będzie, bo żadna z nas nie ma konta walutowego ani karty kredytowej ;) A w czyje ręce trafi, to już sobie ustalimy na miejscu w T. ;)
Caitriona - Pią 27 Sie, 2010 20:32

Harry_the_Cat napisał/a:
ale linka poprosze, zeby kupic na pewno to, co trzeba!

Bo z tego wszystkiego nie mogłam się zdecydować... Za dużo by się chciało, a na dodatek doszła kwestia finansowa: będę wymieniać telefon komórkowy i ten co sobie ew. upatrzyłam będzie z dopłatą...

Chodzi mi o to Serenity: http://www.amazon.co.uk/S...82933892&sr=1-1

Aragonte - Pią 27 Sie, 2010 20:32

Admete, myślę, że Harry przeliczy funty na złotówki :)
Fajnie, że się zdecydowałyście - trochę Was prowokowałam :wink:

Caitri, o Serenity też kiedyś myślałam - pewnie kiedyś kupię :) - chociaż bardziej o Firefly.