Muzyka - Cead Mile Failte, czyli kto spiewa w gaelicu i nie tylko...
Calipso - Sob 25 Paź, 2008 19:14
Ile dobra
To lecim z tem koksem
Wrażenia później Dużo później,bo nawet net mi dzisiaj nawala
malmik - Sob 25 Paź, 2008 19:17
Świetne!!!!
praedzio - Sob 25 Paź, 2008 19:41
O, malmik.
malmik - Sob 25 Paź, 2008 19:51
czyżbym wyglądała dziś jakoś niestosownie?
Calipso - Sob 25 Paź, 2008 19:51
Jest nas coraz więcej
Praedziu,pierwszy link mi nie działa To znaczy link tak,ale mogłam przesłuchać tylko 10 sekund
Zaraz wezmę się za kolejne
praedzio - Sob 25 Paź, 2008 19:53
| malmik napisał/a: | | czyżbym wyglądała dziś jakoś niestosownie? |
Ależ skąd!! Wyglądasz jak zwykle uroczo.
Chodziło mi o to, że zajrzałaś do tego wątku z własnej i nieprzymuszonej chęci. Cieszem siem bardzom.
malmik - Sob 25 Paź, 2008 19:54
Zawsze lubiłam tą muzykę - tylko się kompletnie nie znam z tego względu nie zabieram głosu....(ale koi moje stargane nerwy)
praedzio - Sob 25 Paź, 2008 20:05
A ty myślisz, że ja się tak bardzo znam?
Wyłapuję tylko co ciekawsze kawałki i serwuję tutaj, ku uciesze innych. Cieszę się, że ci się podoba. A wątek powstał również po to, żebyśmy mogły się tutaj zachwycać zupełnie niemerytorycznie poszczególnymi zespołami/piosenkami/utworami muzycznymi.
Calipso, może ci się nie chcą buforować piosenki? Czasem tak się dzieje, jeśli sieć jest przeciążona. Spróbuj przypauzować i poczekać, aż się zabuforują do końca.
Ja się przestraszyłam, że mi się załadowały niekompletne kawałki, bo i tak się zdarzało. Ale widzę, że wszystko w porządku.
P.S. Im dłużej słucham Omnii, tym bardziej się od niej uzależniam. Skelligowi muszę pomnik jakowyś postawić.
Anonymous - Sob 25 Paź, 2008 20:33
Malmik jak sie nie ogoli zawsze wyglada oszałamniajaco...
Gosia - Sob 25 Paź, 2008 20:37
Malmik, ja Cię proszę, Ty się ogol!
malmik - Nie 26 Paź, 2008 09:58
| Gosia napisał/a: | Malmik, ja Cię proszę, Ty się ogol! |
Rozumiem że mam się ogolić na upiora, bo tylko w takiej postaci Gerrego trawisz?
Calipso - Nie 26 Paź, 2008 20:21
| praedzio napisał/a: | | Spróbuj przypauzować i poczekać, aż się zabuforują do końca. |
Tak właśnie zrobiłam Pomimo tego,że chciałam ją usłyszeć teraz/natychmiast ,nic z tego nie wyszło.Ale to było wczoraj,i tylko pierwszy utwór mi szwankował.Dzisiaj może będzie inaczej,zobaczymy jak net będzie się sprawował
praedzio - Pon 27 Paź, 2008 07:39
Na pociechę mogę ci rzec, że ostatni link jest z youtube.
RaczejRozwazna - Pią 31 Paź, 2008 20:04
Jak to się stało, że dopiero dziś zobaczyłam ten wątek?? Muzyka irlandzka i szkocka to moje już dość dawne miłości, a zespół Beltaine - całkiem niedawna
A propos - Kto tu mówił, że wokalista jest zezowaty i szpatułkonosy???
praedzio - Pią 31 Paź, 2008 20:05
| RaczejRozwazna napisał/a: | Kto tu mówił, że wokalista jest zezowaty i szpatułkonosy??? |
Noooo, nareszcie mam sprzymierzeńca!!
RaczejRozwazna - Pią 31 Paź, 2008 20:19
Co prawda widziałam go tylko z daleka... Ale to jak gadał i - przede wszytkim - grał, stokroć nagradzało ewentualne mankamenty urody.
praedzio - Pią 31 Paź, 2008 20:48
Eeee tam, jakie mankamenty?
Ale masz rację - facet, kiedy bierze do rąk flet, czy bombardę, może zrobic ze mną wszystko No, prawie.
Sam o sobie mówi, że nie śpiewa najlepiej, ale ja stwierdzam, że Bretolomolo w jego wykonaniu mogę słuchać i słuchać...
http://www.youtube.com/watch?v=DxbYvm8dyac
Anonymous - Pią 31 Paź, 2008 21:08
| RaczejRozwazna napisał/a: | A propos - Kto tu mówił, że wokalista jest zezowaty i szpatułkonosy??? |
Hłe hłe - to była prowokacyjna aluzja do Rysia-Pysia ...
Calipso - Pią 31 Paź, 2008 21:11
Witaj Rozważna w celtyckich dobrach
| praedzio napisał/a: | | czy bombardę |
A cóż to jest,że dodaje władzy tudzież męskości
praedzio - Pią 31 Paź, 2008 21:20
| Calipso napisał/a: | A cóż to jest,że dodaje władzy tudzież męskości |
A tu masz coś na kształt definicji:
http://miasta.gazeta.pl/k...strzelania.html
Przypomnę jeszcze raz video z Malezji, bo tam Grzesiu ślicznie gra na bombardzie (4:10 minuta):
http://www.youtube.com/watch?v=Zd5gwDcw7I0
Calipso - Pią 31 Paź, 2008 21:28
Myślałam,że ten instrument jest troszku większy ...
"...do grania,nie do strzelania"
Noremalnie stał się cud Już przesłuchałam Bretolomolo master
Anonymous - Pią 31 Paź, 2008 22:42
U mnie faworytem jest http://pl.youtube.com/watch?v=9IgVYUpUViQ (chociaz tutaj kiepsko slychac). Uwielbiam ta piosenke, ale Beltaine wykonuje ja zdecydowanie najlepiej z wszystkich znanych mi wersji. Jest pelna liryki, smutku - prawdziwa ballada w genialnym wykonaniu.
praedzio - Sob 01 Lis, 2008 07:35
O, tak Yacobites by Name to szczególny kawałek. Pan G. zrobił z tego prawdziwą magię.
Anonymous - Sob 01 Lis, 2008 15:51
Zazwyczaj spiewa sie to szantowo, a slyszalam kiedys wersje wesola jakby w tresci byla mowa o piciu i zabawie. Grzes wydobyl caly tragizm, cala liryke Burnsa czającą sie w tle, a aranż dopełnia dramatyzmu. Od pierwszego przesluchania leca mi ciary przy tym utworze - po prostu jest abso-kurna-lutnie genialny.
praedzio - Sob 01 Lis, 2008 16:14
Ja nie pamiętam w jakim wykonaniu słyszałam wcześniej ten kawałek, chyba to był polski zespół Samhain, ale głowy nie dam.
Sprawdziłam! Faktycznie to był Samhain (dostępny tutaj: http://www.folkowa.art.pl/ ). No, ale do wersji Beltaine się nie umywa.
P.S. Czy tylko ja się dziwnie patrzę na obie nazwy zespołów? Takie fajne zestawienie niechcący mi wyszło...
|
|
|