To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Harry_the_Cat - Śro 19 Mar, 2008 20:01

Muszę Wam się do czegoś przyznać....

kupilam sobie 1 i 2 sezon :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec:

Gosia - Śro 19 Mar, 2008 20:05

Harry jak widze stracona dla Kosci. ;)
No moze nie tak do konca, bo wczoraj trzymala reke na Rysiowym pulsie :serduszkate:
I naprawde ten serial jest taki dobry? (nie widzialam ani odcineczka :rumieniec: )

Admete - Śro 19 Mar, 2008 20:09

Harry gdzie kupiłaś? Za granicą pewnie...Też bym chciała, ale to jednak drogi interes. I chyba najpierw sprawiłabym sobie komplet serii Babylon 5 ( i zbankrutowałabym ;-) ). Gosiu to naprawdę świetny serial, tylko trzeba lubić takie rzeczy.
Harry_the_Cat - Śro 19 Mar, 2008 20:13

Admete napisał/a:
Harry gdzie kupiłaś? Za granicą pewnie...

Na Amazonie. Za dwa sezony (są jakies dodatki, m. in komentarze) zapłaciłam 200 złotych.
I tak wychodzi taniej, niz gdyby było w empiku (ostatnio np. sprawdzałam ceny Prison Break - :shock: )

Admete - Śro 19 Mar, 2008 20:14

To nie tak dużo, ale niestety nie posiadam karty, którą mogłabym płacić za granicą. Amazon brytyjski?
Harry_the_Cat - Śro 19 Mar, 2008 20:20

Kupowałam przez brytyjski, przysłali z francuskiego.

Admete, ja mam kartę, którą wyrabialam będąc praktycznie bez dochodów, z bardzo niskim limitem. Jak będziesz chciala, to Ci powiem o szczegółach.

Admete - Śro 19 Mar, 2008 20:25

To przyslij mi na priva :-) Ostatnio bardzo intensywnie myślę o B5 - takim

http://www.amazon.co.uk/B...05954091&sr=1-1

Nie jestem pewna, ile teraz kosztuje funt, ale chyba wyniosłloby to jakieś 400 zł...Dla B5 jestem gotowa pościć przez pół roku ;-)

Anonymous - Śro 19 Mar, 2008 20:27

Gosia napisał/a:
Harry jak widze stracona dla Kosci. ;)
No moze nie tak do konca, bo wczoraj trzymala reke na Rysiowym pulsie :serduszkate:

A bo Rysiek jest tak kościsty, ze pewnie sie Kotu pomyliło :mrgreen:

Harry_the_Cat - Śro 19 Mar, 2008 20:35

Admete napisał/a:
Nie jestem pewna, ile teraz kosztuje funt, ale chyba wyniosłloby to jakieś 400 zł...Dla B5 jestem gotowa pościć przez pół roku

To mniej więcej tyle, tylko pamiętaj, że to jest cena bez Vatu i kosztów przesyłki.

To spreparuje PW do Ciebie za minutę ;)

Harry_the_Cat - Śro 19 Mar, 2008 22:28

Obejrzałam "The Man In The Faullout Shelter" - świąteczny odcinek pierwszego sezonu i strasznie mi się podobał. Wzruszający, ciepły i bardzo zabawny :mrgreen:
Caitriona - Czw 20 Mar, 2008 12:18

Harry_the_Cat napisał/a:
Muszę Wam się do czegoś przyznać....

kupilam sobie 1 i 2 sezon :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec: :rumieniec:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nieźle!! Naprawdę Cię wciągnęło :-D :-D

Też wczoraj w ramach przypomnienia oglądałam m.in. ten odcinek - i też go bardzo lubię. Jest bardzo fajny i wzruszający. I Seeley na haju :mrgreen:

Harry_the_Cat - Czw 20 Mar, 2008 18:32

Caitriona napisał/a:

Nieźle!! Naprawdę Cię wciągnęło

Szczerze mówiąc miałam straszna potrzebę dokonania jakiegoś fajnego zakupu DVDowego i nic w empiku nie znalazłam :mrgreen: To był taki dodatkowy bodziec ;)

Ale wiesz... to nic nie zmienia... Ukhm... c-j/kasztany/roger

Caitriona - Czw 20 Mar, 2008 19:40

Harry_the_Cat napisał/a:
Ale wiesz... to nic nie zmienia... Ukhm... c-j/kasztany/roger

:mrgreen: roger

Ale już masz w domu czy jeszcze do Ciebie wędruje?

Harry_the_Cat - Czw 20 Mar, 2008 19:52

oglądam właśnie "The Woman in the Garden" ;)
Admete - Czw 20 Mar, 2008 19:54

To się nazywa radosne uzależnienie. Ja sobie też dziś zapodam jakiś odcinek przed snem :-)
Harry_the_Cat - Czw 20 Mar, 2008 19:58

Bardzo lubię takie fazy fascynacji ;)

EDIT:

Obejrzałam. Było nawet parę fajnych scenek no i to, że Booth gotowy jest dla niej zabić... :serduszkate:

Wrzucę trochę scrinków - because I can :-P

Harry_the_Cat - Pią 21 Mar, 2008 17:07

Trochę o koncówce sezonu 3:

BONES
APRIL 14 , FOX
EPISODES LEFT: 6

WHERE WE LEFT OFF: No big whoop, just, you know, Booth (David Boreanaz) and Brennan (Emily Deschanel) made out! It was a dare, but still.

UP NEXT
: ''Yeah, we have to deal with how awkward that made us feel,'' sighs Deschanel, who tips us off to another ep in which the two have to care for a baby, and one in which she sings. (''Oh my gosh, it was horrible,'' she says.) We'll also see the inevitable trial of Brennan's murderous dad (Ryan O'Neal), but it's not exactly a seamless return for the Jeffersonian team: There's been some strike-wreaked havoc on other plotlines. ''Some we've decided just to truncate,'' reports creator Hart Hanson. ''We were gonna do stuff with Booth's family. We were going to catch the Gravedigger. There's only so much room.'' One side benefit: We'll get a quicker ID on everyone's favorite medieval serial killer, Gormogon. (Or is it Gorgamon? ''We type it both ways,'' admits Hanson, ''and someone has to check it every time.'') He'll be corralled in a single episode instead of an extended arc; while no one's giving away any deets on the Gor-man's identity, we can tell you that Hanson loves everyone's conjecture — he actually giggled when we suggested it might be John Francis Daley's Dr. Sweets — and he promises that Gormogon is ''not just somebody out in the world. I probably told you too much.'' Um, not so much, actually.

źródło: http://www.ew.com/ew/arti...5232_14,00.html

David B i Hart H potwierdzają, że będzie sezon 4 :

David Boreanaz and Bones'creator Hart Hanson report that the series has just received its season 4 renewal for 20 episodes – with the popular Fox Network show that also stars Emily Deschanel looking likely to location abroad next season.

całość:
http://www.la.com/celebs_...usive32008.html

Caitriona - Pią 21 Mar, 2008 17:24

Harry_the_Cat napisał/a:

David B i Hart H potwierdzają, że będzie sezon 4 :

:banan: :banan: :banan: :banan:

Bardzo się cieszę!! :-D :-D

Admete - Pią 21 Mar, 2008 19:00

Mówiłam - nie zabija się kur znoszących złote jaja ;-)
Harry_the_Cat - Pią 21 Mar, 2008 21:20

Ja dalej czekam na potwierdzenie z FOXa ;)

Skończyłam własnie oglądać pierwszą serię - ostatni odcinek jest świetny.
Podoba mi się Russ (oczywiście widziałam go wczesniej w serii trzeciej, ale to nic) i widać juz pierwsze oznaki zainteresowania Hodginsa Angelą :mrgreen:
Booth jest cudny, jak tak strasznie troszczy sie o Brennan. Aż chce się go utulić ;)

Podobał mi się też bardzo ten nowo-orleanski odcinek (nie jestem pewna czy z "-").
To na pewno jeden z najlepszych w tej serii.

Niestety słabym punktem tego, że oglądam tak ciurkiem jest to, że częśc mi się zlewa, ale na pewno świąteczny, voo doo i ostatni należą do moich faworytów z serii 1.

Admete - Pią 21 Mar, 2008 21:29

Ten z voo doo jest rewelacyjny. Lubię - z powaznych - moment, gdy Booth ukrywa kolczyk dr Brennan, z zabawnych - jak Brennan "kujnęła" ;-) tego gościa w oko ;-)
Harry_the_Cat - Pią 21 Mar, 2008 21:33

Admete napisał/a:
Lubię - z powaznych - moment, gdy Booth ukrywa kolczyk dr Brennan

Tak, to jest fajne.
I też to, jak ciągle powtarza jej, żeby się zamkneła... :mrgreen:

Caitriona - Pią 21 Mar, 2008 22:18

Cholercia, chyba czegoś z tego wszystkiego nie pamietm... Tzn tego voo doo i kłucia :mysle:

Harry_the_Cat napisał/a:
widać juz pierwsze oznaki zainteresowania Hodginsa Angelą

Nie pamietam kiedy to, ale lubię tą scenkę jak jej daje tą szekspirowską rózę...

Harry_the_Cat - Pią 21 Mar, 2008 22:28

Caitriona napisał/a:
Tzn tego voo doo i kłucia

Świetny odcinek, odśwież sobie koniecznie - 19 chyba.

Ja teraz się pastwię nad serią drugą :mrgreen:

Harry_the_Cat - Nie 23 Mar, 2008 14:28

Odbębniłam pierwszą część świąt, wracam do Kości :banan:

ETA:

Obejrzałam Aliens in a Spaceship - odcinek z Gravediggerem. Na pewno będzie należał fo moich ulubionych. Bardzo dużo dramatyzmu (duh!), ale też sporo zabawnych kwestii, np:

Booth: I want you to be doctor Brennan.
Zack: I don't know what that means.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Albo rozmowa Bones z Boothem nt religii :oklaski: Podobało mi sie, jak zapytała, czy on nie sądzi, że Bóg jest jak Gravedigger, a to tak powoli do niego docierało. :lol:

I szczerze mówiąc ciekawa jestem, kto się okaże Gravediggerem. Sposób pokazania tego byłego agenta FBI - Vegi, specjalisty od Gravediggera i jego kumpeli dziennikarki, sugeruje, że to oni za tym stoją. Ale to chyba byłoby zbyt łatwe, nie?

Zrobiłam parę fotek: