To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - serial BBC - Ulubione sceny z serialu

ANGELO - Czw 20 Lip, 2006 21:21

a ja nie zaglosowalam.. bo nie moge sie zdecydowac na ktora :roll: jestem zauroczona calym filmem podoba mi sie i herbatka u Panstwa Hale i oswiadczyny a przy scenie peronowej ....
:thud: to doslownie serduszko mi przestaje tykac z wrazenia :thud: a tak ogolnie uwielbiam te gre spojrzen, przypadkowych dotkniec tak subtelnych i malo zauwazalnych a jednak tak bardzo waznych bo dodajacych niepowtarzalnego uroku a dzieki ktorym moja wyobraznia zaczyna dzialac na pelnych obrotach... :wink:

Gosia - Czw 20 Lip, 2006 22:39

Reakcje jak najbardziej prawidlowe :D
ewelinka - Pią 21 Lip, 2006 01:59

Angelo pieknie to ujelas ja bym tego lepiej nie zrobila :roll:
Anonymous - Pią 10 Lis, 2006 21:07

szkodq, że nie ma opcji caly film jest jedną wielką boską sceną :lovera: :lovera:
malmik - Czw 16 Lis, 2006 20:06

Oczywiście trudno zagłosować jakoś specjalnie, bo tak jak większość jestem uzależniona od całego filmu. Po około dwóch miesiącach moje uwielbienie nie mija i nie ma chyba dnia, żebym nie obejrzała chociaż sceny peronowej. Zaczęłam się już ukrywać przed mężem, bo mi trochę już głupio, że ciągle oglądam tą "mroczną Anglię" (to jego słowa). Ale brakuje mi w ankiecie sceny "So you are going" - mnie ona bardziej się podoba niż np. "look back at me". Look back jest zupełnie nie taka jaka być powinna - to Margaret wsiadając do powozu powinna na Jasia przez moment spojrzeć, żeby go zostawić z jakąś nadzieją. Wyobrażacie sobie co by było jakby Małgosia wyłoniła się przez okno odjeżdzającego powozu?
Alison - Pią 17 Lis, 2006 22:29

malmik napisał/a:
Ale brakuje mi w ankiecie sceny "So you are going" - mnie ona bardziej się podoba niż np. "look back at me".

Nareszcie ktoś, kto zauważył sposób w jaki on mówi to "so you are going...and never come back". Tyle w tym uczucia, że "look back" wysiada, no ale wtedy jak było głosowanie, to byłam sama jak palec :-( Zresztą i tak głosowałam na "you don't need Henry to explain" - oczywiście też sama jak palec :? ??:
Ale Malmiku - masz oko i ucho! ;-)

Gosia - Sob 18 Lis, 2006 09:22

Ali, to glosowanie na ulubione sceny serialu, ulubione kwestie to byl oddzielny temat ;)
Alison - Sob 18 Lis, 2006 14:10

Gosia napisał/a:
Ali, to glosowanie na ulubione sceny serialu, ulubione kwestie to byl oddzielny temat ;)

Naprafte? :roll:

No cóż stara Matka, może mieć sklerozę i nie pamietać, to już tak dawno było...
Pozwalam Wam śmiać się ze mnie po kątach :wink:

Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:14

Co nie zmienia faktu, ze kwestia "So are you going"... nie byla uwzgledniona w glosowaniu na ulubione kwestie, bo tyle ich bylo, a miejsce ograniczone, ze sie niestety nie zmiescila ;)
Alison - Sob 18 Lis, 2006 14:19

Gosia napisał/a:
Co nie zmienia faktu, ze kwestia "So are you going"... nie byla uwzgledniona w glosowaniu na ulubione kwestie, bo tyle ich bylo, a miejsce ograniczone, ze sie niestety nie zmiescila ;)

Żartujesz, dałabym sobie cos uciąć, że była. W każdym razie sporo się o niej mówiło!
Pamięć mam dobrą i króciutką niestety...

Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:20

Zajrzec trzeba do stosownego watku, co tez zaraz zrobie....
W kazdym razie "Dont need Henry.." na pewno byla :mrgreen:

Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:22

I´ve seen hell, and it´s been white, it´s snow white 3% [ 1 ]
You're ill? 3% [ 1 ]
I daren't believe such a woman could care for me. 3% [ 1 ]
I spoke to you about my feelings, because I love you, I had no thought for your reputation! Don't wish to possess you, I wish to marry you because I love you 18% [ 6 ]
Look back. Look back at me 42% [ 14 ]
He was her brother 9% [ 3 ]
I found it in the hedgerow. You have to look hard 0% [ 0 ]
You don't need Henry to explain 3% [ 1 ]
Coming home with me? 6% [ 2 ]
Wszystkie kwestie Johna Thorntona

P.S. No, niestety, "So are you going" nie zmiescila sie.

Alison - Sob 18 Lis, 2006 14:26

Mmmm :sad: to było ją wsadzic, zamiast o tych zywopłotach pisać ;-)
A ta jedyneczka przy You don't need Henry... to jam ci jest we własnej osobie :grin:

Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:30

A kto wiedzial, ze nikt sie nie skusi na zarosla ? :mrgreen:
Alison - Sob 18 Lis, 2006 14:32

Gosia napisał/a:
A kto wiedzial, ze nikt sie nie skusi na zarosla ? :mrgreen:

To skąd się w ogóle ta kwestia wzięła, skoro nikt o niej nie pisał?
Ale tak w ogóle, ale to fajne czasy byli... [rozmarzyła się...]

Harry_the_Cat - Sob 18 Lis, 2006 14:35

Moja ulubiona pozostaje niezmienne - Don't wish to possess you, I wish to marry you because I love you :thud:
Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:35

Bo ja sie wtedy zastanawialam czy jej nie wybrac, wiec to taka prywata byla :oops:
Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:36

Harry, moja tez ta ulubiona :D
Harry_the_Cat - Sob 18 Lis, 2006 14:38

Jak to czytam, to zaczynam się zastanawiac nad ulubioną kwestią Guya... Ale to chyba w 8. odcinku będzie ;)
Alison - Sob 18 Lis, 2006 14:38

Gosia napisał/a:
Bo ja sie wtedy zastanawialam czy jej nie wybrac, wiec to taka prywata byla :oops:

Aaaa to sie wydało, że Gosia po krzakach lubi się pętać ;-)
W poszukiwaniu żółciutkich róż oczywista... :twisted:

Harry_the_Cat - Sob 18 Lis, 2006 14:39

Ha! Właśnie zauważyłam, że ja tu jeszcze nie głosowałam!!!
Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:44

To szybciutko Harry! :D

Ali, tego....hmmm.. oczywiscie ze li tylko w poszukiwaniu zoltych roz :mrgreen:

Harry_the_Cat - Sob 18 Lis, 2006 14:47

Gosia napisał/a:
To szybciutko Harry!

JUż :D

Caitriona - Sob 18 Lis, 2006 17:18

Hesus, ja też nie...........Jakim cudem??

EDIT: już ;)

Harry_the_Cat - Sob 18 Lis, 2006 17:19

To szybciuto Caitri! :grin: