To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Alessio Boni

Anonymous - Pią 28 Gru, 2007 11:02

Aż taki boski nie jest, ale spojrzenie ma ładne, a usta to :thud:
Gosia - Pią 28 Gru, 2007 11:16

Wlasnie, wlasnie! Ja zwrocilam uwage na jego usta, jakie on ma je ładnie wykrojone. Chyba Ali, nie mozesz mu zarzucic, jak niektorym ( ;) ) ze są za wąskie.
Alison - Pią 28 Gru, 2007 11:28

Gosia napisał/a:
Wlasnie, wlasnie! Ja zwrocilam uwage na jego usta, jakie on ma je ładnie wykrojone. Chyba Ali, nie mozesz mu zarzucic, jak niektorym ( ;) ) ze są za wąskie.

Ależ ja mu niczego nie zarzucam, nawet wzrostu! Dla mnie to żaden problem. On ma nieprawdopodobnie intrygującą twarz, taka która potrafi być kamienna, a w uśmiechu rozjaśnia się jak słońce. Ma oczy, które nawet w usmiechu pozostają melancholijne. Nie chcę być nachalna z przypominaniem, ale było nie było, to ja pierwsza się w nim zakochałam, więc jestem w tym temaciku weteranką po perostu :wink:

Gosia - Pią 28 Gru, 2007 11:31

No i w koncu zalozylas ten temat pierwsza ;)
Ech Ali, a ja myslalam, ze jednak napiszesz jakie on ma piekne usta, bo ma! :mrgreen:
Ja takze uwazam, ze jego usmiech ma w sobie cos takiego niesamowitego, zwlaszcza gdy przychodzi po chwili zadumy :serduszkate:

Alison - Pią 28 Gru, 2007 12:10

Gosia napisał/a:

Ech Ali, a ja myslalam, ze jednak napiszesz jakie on ma piekne usta,

ALESSIO MA PRZEPIĘKNE USTA! :lol: I całą resztę też :wink:

Alison - Pią 28 Gru, 2007 12:41

Znalazłam, że był taki rumuński prozaik, któremu było Zaharia Stancu , więc to jednak również męskie imię, choć Zaharia, najczęściej występuje jako nazwisko.
Maryann - Pią 28 Gru, 2007 12:50

Czyliż on by jednak nie był Italianiec ? :wink:
Anonymous - Pią 28 Gru, 2007 12:56

Czyli przeszkoda związana z urodzeniem zniknęla to może Aine się zainteresuje :wink:
Maryann - Pią 28 Gru, 2007 13:17

Toże samo pomyślałam... :mrgreen:
Gosia - Pią 28 Gru, 2007 14:07

Alison napisał/a:
ALESSIO MA PRZEPIĘKNE USTA! :lol: I całą resztę też :wink:

I to rozumiem! :mrgreen:

Ja sie w ogole bardzo ciesze, ze jest takie zainteresowanie tym panem ;) Tak go rozkladamy na czynniki pierwsze, rozbieramy ...... eee..... :rumieniec:

Co do Aine nie mam zludzen, skoro raz powiedziala, ze jej sie ktos nie podoba, to juz nie zmieni zdania, chocby ją wołami włóczyli :roll:

Gitka - Pią 28 Gru, 2007 15:15

Pięknie mi się czyta te Wasze zachwyty, bo ja też za tym panem wzdycham :serduszkate:
A kiedy go zabrakło w W i P to film też dla mnie umarł...

Anetam - Pią 28 Gru, 2007 15:42

Alison napisał/a:
Ależ ja mu niczego nie zarzucam, nawet wzrostu! Dla mnie to żaden problem. On ma nieprawdopodobnie intrygującą twarz, taka która potrafi być kamienna, a w uśmiechu rozjaśnia się jak słońce. Ma oczy, które nawet w usmiechu pozostają melancholijne.

Dopiero "natrafiłam" na ten temat,ale w 100% popieram mamusię :mrgreen:
Andrzejek boski...znaczy Alessio :serduszkate:

Gunia - Pią 28 Gru, 2007 16:03

O ile sporo aktorów wywołuje u nas palpitacje, o tyle chyba żaden nie jest tak dopracowany w szczegółach jak Alessio czy jak mu tam. ;) Oczy, usta, palce - wszystko co tygryski lubią najbardziej. :serduszkate:
Maryann - Pią 28 Gru, 2007 16:11

dopracowany w szczegółach... :rotfl:
Gunia - Pią 28 Gru, 2007 16:16

Przez Stwórcę, oczywiście. :P Jak te "rzeźbione rysy twarzy" w innym szacownym wątku. ;)
Sofijufka - Pią 28 Gru, 2007 16:21

Gunia napisał/a:
Przez Stwórcę, oczywiście. :P Jak te "rzeźbione rysy twarzy" w innym szacownym wątku. ;)

Eeee tam. "Wyrzeźbiony" to jest Dołochow, Andrzej jest "wymodelowany" :serce2:

Maryann - Pią 28 Gru, 2007 16:28

Dłutem też można modelować... :mrgreen:
Kaziuta - Pią 28 Gru, 2007 18:53

A może to żaden Zaharia czy Zachariusz tylko bibilijny Zacheusz (celnik mizernego wzrostu, który aby zobaczyć Jezusa musiał się wspiąć na drzewo) lub Zachariasz (imię męskie pochodzenia biblijnego, wywodzi się od hebrajskiego słowa zacharjahu znaczącego "Jahwe pamięta")
W końcu Alessio boski jest więc i imię musi mieć "boskie". :wink:

Anonymous - Pią 28 Gru, 2007 19:22

Gosia napisał/a:
Co do Aine nie mam zludzen, skoro raz powiedziala, ze jej sie ktos nie podoba, to juz nie zmieni zdania, chocby ją wołami włóczyli :roll:

A juści. jak nie ma magii, to nie ma i kropa.

Maryann napisał/a:
dopracowany w szczegółach... :rotfl:

A jak mowilam, ze on za sliczny jest to sie nie zgadzaja. No to niech bedzie, ze jest zbyt dopracowany w szczegolach, zbyt wypieszczony, odglancowany, wypolerowany i wymuskany - ot co.
Ja tam wole jak Bog sobie o czyms zapomni... :D

Gosia - Pią 28 Gru, 2007 19:32

Gitka napisał/a:
Pięknie mi się czyta te Wasze zachwyty, bo ja też za tym panem wzdycham :serduszkate:
A kiedy go zabrakło w W i P to film też dla mnie umarł...

Dokladnie tak Giteczko, zgadzam sie z Tobą bolesnie.

Mysle ze bedziemy jeszcze drazyc temat. ;)
Guniu, widze ze zmienilas avatar, tamten tez byl ladny, ale ten..hmmmm, tylko Andriej.... :serduszkate:
Czy znalazlas jakies rozkoszne zrodelko z avatarkami na ten temat? ;)

Gunia - Pią 28 Gru, 2007 19:40

Dzięki, Gosiu.
Ja korzystam w temacie WiP jedynie z własnej twórczości, bo internet poskąpił pomocy. :?
Twój jest prześliczny.

Gosia - Pią 28 Gru, 2007 19:44

Dzieki Guniu, to ja musze Ci pozazdroscic talentu, mojego sama nie zrobilam, skorzystalam z niemieckiej okladki do "Wojny i Pokoju". :rumieniec:

Gunia - Pią 28 Gru, 2007 19:47

Jaka śliczna! Ciekawe czy i u nas będzie taka?
Gosia - Pią 28 Gru, 2007 19:51

Nie przypuszczam, ta niemiecka jest troche artystyczna. Mysle ze u nas bedzie klasyczna, z glownymi bohaterami.
Ja moge pokazac co sama wyprodukowalam jako okladke polską ;)
Skorzystalam na pierwsza strone z okladki wloskiej. Reszta to zestawione zdjecia. No i napis.

Gunia - Pią 28 Gru, 2007 20:12

Jest wspaniała, ale obawiam się, że w przeciwieństwie do Ciebie dystrybutorzy nie trafią w nasze gusta i o takiej ilość Andrzeja możemy pomarzyć. :serce2: