Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!
Admete - Śro 18 Lip, 2007 16:19
Podobno gdzieś już jest, ja się jednka nie skuszę, bo nie mogę z monitora czytać, wolę książkę i aż tak mi się nie spieszy
Gunia - Śro 18 Lip, 2007 19:59
Wiecie co? Ja mam nadzieję, że z tym będzie jak z "Zakonem feniksa". Dostępna w internecie wresja okazała się wtedy potężnym ff'em.
Gunia - Śro 18 Lip, 2007 20:04
Czy mógłby mi ją ktoś w paru zdaniach wyłuszczyć?
Admete - Śro 18 Lip, 2007 20:43
W skrócie chodzi o to, że sama Rowling i wydawnictwo zrobili sobie żart Albo ktos z fanów. Jest szansa, że te wszystkie skany epilogów sa fałszywe. Co ciekawe są dwa Epilogi
Tego wczesniej nie widziałam
http://www.flickr.com/pho...tostream&size=l
A tu jest inny spis rozdziałów
http://www.flickr.com/pho...tostream&size=l
Pemberley - Śro 18 Lip, 2007 20:44
Ja na ktorejs z polskich legalnych stronek znalazlam link do
albumu, chcialam zerknac na pierwsza strone, czy to faktycznie zaczyna sie tak jak bylo w artykul w Guardian'ie , ale wciagnelo mnie co dalej, zajelo mi to caly wieczor i potem juz nie bylo powrotu Jasne, ze warto czekac, ja tez czekam na moj zarezerowowany egzemplarz, ale my mamy wlasnie tego dnia wyjazd i to sie calkiem dobrze zlozylo ( znaczy sie, nie bedziemy sie bic o jedna ksiazke).
Co do powyzszych spojlerow, to nie wszystkie sie zgadzaja, a ow kursujacy w fotoshopie egzemplarz okazal sie byc prawdziwym, bo sa juz konsekwencje prawne:
http://www.hpnews.pl/modu...ticle&sid=3664&
Harry_the_Cat - Śro 18 Lip, 2007 20:59
Niektórzy juz maja prawdziwą książke - podaje Scholastic - http://biz.yahoo.com/prne...098.html?.v=101
Pemberley - Śro 18 Lip, 2007 21:04
To o sa zarty na temat pierwszych przeciekow - prawie kazdy tytul rozdzialu jest krykatura orginalu..
Admete - Śro 18 Lip, 2007 21:10
Zajrzałam do tego albumu, ale nawet, gdybym chciała, to nie jestem tego w stanie odczytać
Harry_the_Cat - Śro 18 Lip, 2007 21:19
Nie rozgryzłam dokładnie tej wiadomości, ale generalnie osoba, która robiła zdjęcia książce nie pomyślała o zatarciu śladów i w necie zostawiła niechcący numer seryjny aparatu, którym robiła zdjęcia (nie pytajcie o szczwegóły techniczne, bo nie rozumiem .... )
trifle - Czw 19 Lip, 2007 11:43
Czy też tak macie, że jak się wciągniecie w potterowy świat to chce się więcej ? Skończyłam szóstą i chcę siódmą! Rany, zapomniałam, że to Snape zabił Dumbledore'a i zapomniałam, że ten horkruks był fałszywy. Kto to jest ten R.A.B.? I co ta kobieta - w sensie Rowling - wymyśliła, żeby na końcu powstał Albus Sewerus
A tak w ogóle Deathly Hallows - co to będzie po polsku?
PS. Oglądam właśnie Pottera nr 3. i wiecie, że Gruba Dama z portretu wpuszczającego do dormitoriów Gryffindoru to pani Vicar of Dibley? Ale to pewnie do innego tematu się nadaje, pardon
Admete - Czw 19 Lip, 2007 13:58
Gruba Dama z portretu to także pani Jennings z Rozwaznej i Romantycznej Tez tak mamy Powinnam sobie kupić trzecią część ( film ), bo do tej pory była najlepsza.
Według niektórych teorii R.A.B. to Regulus Black, brat Syriusza.
Polski tytuł ma byc podany za tydzień, do wyboru Harry Potter i śmiertelne relikwie albo Regalia.
Gunia - Czw 19 Lip, 2007 14:04
| Cytat: | | Według niektórych teorii R.A.B. to Regulus Black, brat Syriusza. |
Obawiam się, że według wszystkich.
Pemberley - Czw 19 Lip, 2007 14:17
No i juz wiadomo, ze przeciek byl prawdziwy, a epilog podany przez Harrego jest z orginalu. W necie ( jak wczesniej) jest juz pierwszy rozdzial przetlumaczony na polski.
Wiekszosc rzeczy zgadnietych przez fanow sie sprawdzila, tak jak inicjaly RAB.
Mi w najnowszej ksiazce najbardziej podoba sie legenda o trzech braciach i mysle ze tytul DH bedzie jednak przetlumaczony jako smiertelne relikwie, bo to bardziej odpowiada historii, niz jako smiertelne zaduszki ( bo to po polsku oznacza raczej date)..
Lubie takie opowiastki bardzo.
A skoro jestesmy w spojlerach to powiem, ze Percy wykazal sie duzym poczuciem... humoru..
Za to lubie pania Rowling i w tym tomie to sie jej udalo, zawsze zarcik nawet w obliczu wroga ..
Admete - Czw 19 Lip, 2007 18:24
Źle i dobrze, że to prawdziwa wersja. Żal mi kilku osób...
Pemberley - Czw 19 Lip, 2007 18:54
och, ja wole te wersje, nie te wykrakana, gdzie umierali mniej wiecej wszyscy. Jak dla mnie to w ksiazce dla dzieci nie powinnien umierac nikt, ale to juz w czworce bylo goodbye niewinnosci...
Ja bym miala duza prosbe, bo bede wyjezdzac w dniu premiery. jest kilka watkow w powiesci, ktore az krzycza " autor" i pewnie beda dyskusje na ten temat. Jakby ktos mial dostep do ewentualnych wywiadow czy info od Rowling i zamiescil linki, to ja bardzo prosze...
Gunia - Czw 19 Lip, 2007 21:24
Właśnie doszłam do wniosku, że bardziej niż Voldemort i jego Śmierciożercy, wkurza mnie Rita. Jest to jedyna osoba w książce, dla której posunęłabym się do użycia zaklęć niewybaczalnych w najgorszej formie i największym natężeniu. Jak dla mnie takich ludzi jak ona powinno się separować od społeczeństwa, najlepiej za pomocą ciasnych klatek na Syberii.
trifle - Czw 19 Lip, 2007 21:33
Może to zabrzmi dziwnie, ale Voldemort i śmierciożercy nigdy mnie nie wkurzali. Jakoś tak od razu zalegli w szufladce "źli" i już. Najgorsi są ci, co to niby po dobrej stronie, a męcą. Jak Rita na przykład, wrrrrrrrr A bardzo jestem ciekawa, co do Snape'a, o co to w końcu z nim chodziło. Aha, powiem od razu, że epilogu i żadnych skanów nie czytałam, czekam na książkę i to chyba dopiero polską..
Gunia - Czw 19 Lip, 2007 21:46
| trifle napisał/a: | | Może to zabrzmi dziwnie, ale Voldemort i śmierciożercy nigdy mnie nie wkurzali. Jakoś tak od razu zalegli w szufladce "źli" i już. |
No właśnie. Ale gdybym miała możliwość pozbycia się jednej postaci, to nie byłby nią Voldie...
Admete - Pią 20 Lip, 2007 10:43
Mnie zawsze najbardziej wkurzała Umbridge
Tu link do wywiadu z Rowling
http://www.hpnews.pl/modu...rticle&sid=3684
Pemberley - Pią 20 Lip, 2007 14:03
No coz, powiem tylko, ze Umbridge wkurzy cie jeszcze bardziej...
A co do reakcji na najnowsza ksiazke, to ludziska sa na razie tez wkurzeni ( jak dotad tylko mi sie podobalo(?), tutaj sa piekne komentarze jednego takiego, co to tylko chyba akcje lubi,
jest cudny:
http://mightygodking.livejournal.com/343960.html
co sie posmialam to moje, ale chlopczyna ma wiele racji w niektorych miejscach, pani Rowling sie bedzie gesto tlumaczyc..
Admete - Pią 20 Lip, 2007 14:56
Tak chciała, to napisała, my zawsze mozemy poczytac fabfiki. Wiem, że mnie wkurzy - chociaz nie czytałam ksiązki , to udało mi się dowiedzieć to i owo
Harry_the_Cat - Pią 20 Lip, 2007 17:34
Ja czytałam sporo pozytywnych komentarzy - prawie zawsze z wyłączeniem epilogu! - i to chyba głownie zasługa historii Snape'a. Pożyjemy zobaczymy. (oczekiwanie, oczekiwanie... napiecia wzrasta, w pracy nie miałam nawet chwili na pomyślenie o HP... )
Gunia - Pią 20 Lip, 2007 22:53
Pamiętacie, że dziś o północy w Radiu Zet rozpocznie się godzinna audycja o HPiDH?
Tu możecie sprawdzić częstotliwość, na jakiej znajdziecie u siebie tę stację.
A ja skończyłam "Wojnę i pokój" i wzięłam się za powtórkę "Księcia półkrwi". Już pozapominałam mnóstwo faktów, a chyba trzeba je znać przed oficjalną lekturą siódemki.
Harry_the_Cat - Sob 21 Lip, 2007 02:11
Mogę już na pewno potwierdzić autentyczność przecieku, tzw. The Carpet Book
malmik - Sob 21 Lip, 2007 07:25
brawo, brawo - Kot jako jedyny chyba odstał ciężkie godziny, żeby dotknąć świeżego, cieplutkiego jeszcze egzemplarza HP. Co też Harry może zrobić dla Harrego
|
|
|