To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Omijać z daleka czyli czego nie polecam ...

BeeMeR - Pon 13 Mar, 2017 11:06

Anaru napisał/a:
Keanu w Speedzie czy Na fali był całkiem urodziwy ;) , zwłaszcza jak wyrósł z tej kretyńskiej młodzieńczej fryzury ;) , a Tom Hanks był zawsze taki misiowaty, a teraz jest na dodatek misiowacie tatusiowaty ;)
Też tak uważam. Keanu kiedyś można było nazwać przystojnym - Hanksa nigdy :P
praedzio - Pon 13 Mar, 2017 11:11

Keanu ma w sobie coś ptasiego. :mysle: Może to przez te zbyt małe oczka - jak szklane paciorki. ;)
BeeMeR - Pon 13 Mar, 2017 11:16

Za małe oczka (i nalane policzki w ostatnich latach) to ma Hanks - mnie się jednak z deka świńsko, a nie ptasio kojarzył :P
Co nie zmienia faktu, że grać umie ;)

Agn - Pon 13 Mar, 2017 11:16

Keanu niezbyt urodziwy?! Bluznierstwo! Dla mnie to kawal przystojniaka. Och, Speed albo Matrix - mniam! :serce:
praedzio - Pon 13 Mar, 2017 11:26

No, trudno - ja go Wam zostawiam z całym błogosławieństwem (Keanu znaczy, nie Hanksa). ;) Nie mój typ.
Anaru - Pon 13 Mar, 2017 11:27

Nie ma problemu, więcej dla nas :mrgreen:
Agn - Pon 13 Mar, 2017 12:29

Praedzik, nie da się, by się wszystkim to samo podobało. Ty masz swoich, my mamy swoich (i Keanu). :mrgreen:
BeeMeR - Pon 13 Mar, 2017 12:46

praedzio napisał/a:
ja go Wam zostawiam z całym błogosławieństwem (Keanu znaczy, nie Hanksa). ;)
20 lat temu wzięłabym z radością ;)
Teraz już sama "nie, dziękuję" :P

milenaj - Pon 13 Mar, 2017 14:46

Agn napisał/a:

Keanu niezbyt urodziwy?! Bluznierstwo! Dla mnie to kawal przystojniaka. Och, Speed albo Matrix - mniam!

Oj, tak. Speed to jeden z tych nie nudzących się filmów. Wyrzucam z pamięci ciąg dalszy. :lol:

Praedzio Legion, jak?

Agn - Pon 13 Mar, 2017 17:29

milenaj napisał/a:
Wyrzucam z pamięci ciąg dalszy.

Jaki ciąg dalszy? Nie znam żadnego ciągu dalszego. Oczywiście, że nie widziałam tego filmu, gdzie zabrakło Keanu Reevesa i wszyscy płynęli statkiem, a Sandra Bullock wyglądała, jakby żałowała, że zmienili jej partnera. :foch2:
Nie, naprawdę nie wiem o co chodzi. :P

milenaj - Pon 13 Mar, 2017 17:51

Agn, :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dokładnie takie same mam odczucia.

A w "Na fali" też. :serce:

BeeMeR - Pon 13 Mar, 2017 17:57

milenaj napisał/a:

i ja :lol:
Anaru - Pon 13 Mar, 2017 19:00

BeeMeR napisał/a:
milenaj napisał/a:

i ja :lol:

I ja :rotfl:

milenaj - Pon 13 Mar, 2017 19:15

Cytat:

BeeMeR napisał/a:
milenaj napisał/a:
Agn,

i ja

I ja

Jakież my zgodne. :)

Calipso - Pon 13 Mar, 2017 21:46

BeeMeR napisał/a:
Anaru napisał/a:
Keanu w Speedzie czy Na fali był całkiem urodziwy ;) , zwłaszcza jak wyrósł z tej kretyńskiej młodzieńczej fryzury ;) , a Tom Hanks był zawsze taki misiowaty, a teraz jest na dodatek misiowacie tatusiowaty ;)

Hanks nie byl przystojny ? Zobaczcie na te kreacje :lol:
https://goo.gl/images/hNjKhL
https://goo.gl/images/6ieWnQ
https://goo.gl/images/8emnz5

Agn - Pon 13 Mar, 2017 21:47

Eeee... nie. Zwłaszcza na tym ostatnim. :P
Calipso - Pon 13 Mar, 2017 21:50

Rozwiany wlos Cie nie powalil ? :shock: :lol:
Agn - Pon 13 Mar, 2017 21:55

Powalił. Ciągle leżę znokautowana. :P
Calipso - Pon 13 Mar, 2017 22:09

Trzeba biec a nie lezec :rotfl:

Ogladal ktos The Revenant ?Warto dac mu szanse ? Leci w telewizorni a ja nie moge sie do niego przekonac. Ani Leo ani oscar mnie srednio przekonuja :rumieniec: W

Deanariell - Pon 13 Mar, 2017 22:20

Keanu tylko w Matrixie był pociągający (jak dla mnie ;) ), ale to głównie przez fabułę filmu. :-P
Calipso napisał/a:
Ogladal ktos The Revenant ?Warto dac mu szanse ? Leci w telewizorni a ja nie moge sie do niego przekonac. Ani Leo ani oscar mnie srednio przekonuja

Oglądałam. Rolę faktycznie miał ciężką (cały czas upaćkany na maksa w błocie, ziemi, krwi i czym popadnie... :roll: ) - ale czy to było oskarowe? :mysle: No, nie wiem, miał w życiu znacznie lepsze filmy - np. "Incepcja" czy z ostatnich "Wilk z Wall Street" (gdzie niezłego świrusa grał :-P ). Na "Zjawie" się trochę wymęczyłam, choć obejrzałam do końca - taki trochę smętny... :-|

BeeMeR - Pon 13 Mar, 2017 22:23

Calipso napisał/a:
Ogladal ktos The Revenant ?
Ja oglądałam - mordują się wszyscy na potęgę :P
Film w sumie nie jest zły, ale niekoniecznie wszyscy lubią takie kino.

Przystojność Hanksa - jak i każdego innego faceta - jest kwestią indywidualną. De gustibus :P

Calipso - Pon 13 Mar, 2017 22:25

Deanariell napisał/a:
Na "Zjawie" się trochę wymęczyłam, choć obejrzałam do końca - taki trochę smętny...

No ja sie mecze okrutnie chocby samym zerkaniem zza laptoka :-| A polski tytul.... :zalamka:

Deanariell - Pon 13 Mar, 2017 22:32

BeeMeR napisał/a:
Ja oglądałam - mordują się wszyscy na potęgę
Film w sumie nie jest zły, ale niekoniecznie wszyscy lubią takie kino.

No, właśnie o to mi chodziło, że się krew strumieniami leje :-P , ale sama końcówka była nawet dość emocjonująca. ;) Twardy koleś z głównego bohatera, normalnie nie do zdarcia. :mrgreen: Kiedyś dawniej pewnie bardziej by mi się podobało, jak miałam zajawkę na filmy z indiańskim motywem. :mysle: Generalnie tak chyba gdzieś od połowy akcja się w miarę nawet zaczyna rozkręcać. :)

A tłumaczenie tytułu - całkiem dobre przecież :-P - "revenant" to według słownika "duch, upiór, zjawa", więc w zasadzie nie skrzywdzili go jak w wielu innych przypadkach (np. pamiętny "Wirujący seks" :roll: - znaczy się "Dirty Dancing" :rotfl: ).

praedzio - Pon 13 Mar, 2017 22:42

milenaj napisał/a:
Praedzio Legion, jak?

Pisałam w wątku Marvelowym. ;) Mnie się ogląda super. No i ja lubię bardzo Dana Stevensa.

Anaru - Pon 13 Mar, 2017 23:03

Calipso napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Anaru napisał/a:

Hanks nie byl przystojny ? Zobaczcie na te kreacje :lol:
https://goo.gl/images/hNjKhL
https://goo.gl/images/6ieWnQ
https://goo.gl/images/8emnz5

No szczególnie z tym brodziszczem, seksapil na maxa :confused3:
Na pierwszym całkiem całkiem, ale to każdy w młodości jednak wygląda lepiej iż te fefdziesiąt lat później ;)