Ekranizacje - Jane Austen na You Tube
Ulka - Wto 03 Lip, 2007 00:12
Powiedzcie mi z jakiego filmu jest ostatnia scena w tym klipie?
Anonymous - Wto 03 Lip, 2007 08:42
I need a hero! Świetne . Choć kilku hero tam nie znam, jednego wyrzuciła, a jednego zamieniła .
Pemberley - Wto 03 Lip, 2007 09:17
| Ulka napisał/a: | | Powiedzcie mi z jakiego filmu jest ostatnia scena w tym klipie? |
Henry Crawford z filmu Rosemy Mansfield Park
To sa klipy z tych filmow ( z info autora)
-Sense and Sensibility
- (2005)/Pride and Prejudice
- Mansfield Park (1999)
- (ITV- 2007)Northanger Abbey
- Mansfield Park (ITV- 2007)
- (ITV- 2007)Persuasion
- The Phantom of the Opera
- An american haunting
- Under the Greenwood Tree
- Daniel Deronda
- Tess of the D'Urbervilles
- Jane Eyre 2006
- North and South
Jasne, ze wszyscy Henry i Willoughby powini zostac zastapieni jedynym slusznym panem Darcy, czyli Colinem, ale i tak mi sie podobalo .Tekst piosenki jest slownie doslownie wkomponowany w obraz, galopujacy Rupert na koniku i okrzyk w tle " Hero" wprawiaja mnie w calkiem radosny nastroj..
Anonymous - Wto 03 Lip, 2007 09:54
Tyle że ja nie mówiłam o Willoughbym czy Henrym, ale o Macfedyenie i Rupercie... .
Caitriona - Wto 03 Lip, 2007 20:12
Mi tam pasują wszyscy (no, moze Willoughby najmniej). Dzięki Pemberley
A może ktoś wie (wiem że jest lista, ale ja nie znam wszystkich tych tytułów) z jakiego filmu jest scena wykorzystana w 1 mniucie (dokładniej 1,02) klipu?
Pemberley - Śro 04 Lip, 2007 09:16
| Caitriona napisał/a: | Mi tam pasują wszyscy (no, moze Willoughby najmniej). Dzięki Pemberley
A może ktoś wie (wiem że jest lista, ale ja nie znam wszystkich tych tytułów) z jakiego filmu jest scena wykorzystana w 1 mniucie (dokładniej 1,02) klipu? |
Who is the man at bit 1:01 kissing the woman and what film?
(Reply)
(5 days ago)
the film is under greewood tree and actor james murray and actress keeley hawes
Caitriona - Śro 04 Lip, 2007 12:57
Dzięki
Alison - Śro 04 Lip, 2007 15:27
To ja tylko tego An american haunting nie znałam i się miałam zapytać, ale sie już właśnie dowiedziałam...
Dzięki Pem!
Admete - Śro 04 Lip, 2007 15:52
Nie wiem czy ten klip czasem juz kiedys tu nie był, ale jest całkiem ładny
http://www.youtube.com/wa...related&search=
Ulka - Czw 05 Lip, 2007 00:47
| Pemberley napisał/a: | Ulka napisał/a:
Powiedzcie mi z jakiego filmu jest ostatnia scena w tym klipie?
Henry Crawford z filmu Rosemy Mansfield Park |
Dzięki
achata - Czw 05 Lip, 2007 21:30
| Alison napisał/a: | To ja tylko tego An american haunting nie znałam i się miałam zapytać, ale sie już właśnie dowiedziałam...
Dzięki Pem! |
A "Under the Greenwood tree" i BBC-owską "Tess" widziałaś, Matulu?
Alison - Czw 05 Lip, 2007 21:34
"Drzewko" widziałam jeszcze zimą, a Tess z Molly wzięłam za Moth, ale też się cieszyłam, że twarzyczka znajoma
Anonymous - Pon 16 Lip, 2007 12:50
Dla miłośniczek pocałunków - Best kisses from period dramas, nie tylko Jane Austen:
http://pl.youtube.com/watch?v=ezYBdvG9pdc
Mnie to akurat nie kręci, ale jest tu parę scen z lubianych na forum filmów .
Gosia - Pon 16 Lip, 2007 17:24
Nie kreca cie pocalunki, i to w dodatku w filmie?
Te scenki z "House of Mirth" bardzo mi sie podobaly...
"Jane Eyre" (Tobik !) i "North and South" - super!
Anonymous - Pon 16 Lip, 2007 21:07
No właśnie jakoś nie, może pod wpływem amerykańskich komedii romantycznych, w którym pocałunek=miłość, wolę bardziej subtelne okazywanie uczuć, np. w "Opactwie Northanger" - jak Henry po przejażdżce ściera błoto (matko, ale to brzmi ) z policzka Catherine. Choć akurat w "Jane Eyre" nawet mi się podobają.
Anetam - Wto 17 Lip, 2007 12:28
| Pemberley napisał/a: | | galopujacy Rupert na koniku i okrzyk w tle " Hero" wprawiaja mnie w calkiem radosny nastroj.. |
Ja znowu w tyle i dopiero dzisiaj zobaczyłam tych "Herosów" Jane Austen i nie tylko
Pem dokładnie to samo odczułam jak zobaczyłam Ruperta na swoim dzielnym wierzchowcu.Pomyślałam wtedy: To jest prawdziwy bohater (Potem już nie byłam w stanie myśleć ).Pocałunek w pierwszej minucie był The Best podobnie jak walcząca Elinor.Tarzałam się ze śmiechu przez cały czas i myślę,że należą się ogromne dla autorki filmiku
PS Idę zobaczyć Perswazje
Anonymous - Śro 18 Lip, 2007 10:30
A może ja skromnie pochwalę się moim pierwszym klipem...
To jest połączenie trzech ekranizacji JA, gdzie bohaterowie zostali zupełnie inaczej połączeni w pary .
http://pl.youtube.com/watch?v=JJPz3FYAZDo
Gosia - Śro 18 Lip, 2007 12:15
Hehe, jeden wielki bal!
Ładnie zrobione i zaskakujące połączenia w pary.
Tylko mam jedno zastrzezenie - Jennifer kompletnie nie pasuje do Tilneya (JJ)
achata - Śro 18 Lip, 2007 12:24
Niezywkle pomysłowy i zabawny ten klipik. Moja ulubiona para: Pan Collins 95 i Harriet Smith 96
Gunia - Śro 18 Lip, 2007 12:29
Super! Tylko przez chwilę myślałam, że Col... tfu! P. Darcy się z Thorpem spiknie.
Anonymous - Śro 18 Lip, 2007 13:05
Miło, że się podoba .
| Gosia napisał/a: | | Tylko mam jedno zastrzezenie - Jennifer kompletnie nie pasuje do Tilneya (JJ) |
To zabawne, bo właśnie od pomysłu na tą parę zaczął się pomysł co do całego klipu .
Gosia - Śro 18 Lip, 2007 13:46
Oczywiscie mialo byc "kompletnie NIE pasuje"
Anonymous - Śro 18 Lip, 2007 14:19
Nawet nie zauważyłam . Zaraz poprawię u siebie.
Anonymous - Wto 24 Lip, 2007 19:34
Było to?
http://pl.youtube.com/watch?v=6yHNcE6ODaA
Opactwo Northanger w 4 minuty . Świetny pomysł, świetnie zrobione.
Alison - Wto 24 Lip, 2007 22:21
| Nimloth napisał/a: | A może ja skromnie pochwalę się moim pierwszym klipem...
To jest połączenie trzech ekranizacji JA, gdzie bohaterowie zostali zupełnie inaczej połączeni w pary .
http://pl.youtube.com/watch?v=JJPz3FYAZDo |
Fajne! Najbardziej udane pary to panna Bingley i kapitan Tilney, pastor Collins i Henrietta - wzajemnie siebie warci i niezwyle do siebie pasują. No i sztywny Darcy z patyczakiem Emmą też by do siebie pasowali, gdyby nie to, że wyobraźnia mi wysiada kiedy usiłuje sobie przy boku Colina wyobrazić kogokolwiek innego niż Jennifer
|
|
|