To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Napoleon

marianna1 - Pon 07 Sie, 2006 11:31
Temat postu: Napoleon
Jak wam się podoba serial Napoleon nadawany w TVP1?? W końcu to "nasza" epoka. Dla mnie to prawdziwa uczta, jeśli chodzi o stroje -chociaż jak na razie żadna suknia mnie nie zachwyciła , ale trzeba przyznać, że widać, że wpakowali w ten film kupę kasy. Podoba mi się Rosselini w roli Józefiny, ale Napoleon mógłby być bardziej uwodzicielski i elektryzujący, mieć w sobie więcej pasji, no nie wiem, czegoś mi w nim brakuje, chociaż ogólnie jest ok. Czekałam na romans z panią Walewską i przyznam, że trochę się zawiodłam. Alexandra Maria Lara, która ją grała jest ładna i podobała mi się w innych filmach, ale tutaj Walewska wyszła na głupią gąskę. Spodziewałam się po niej więcej elegancji i dostojeństwa, może dlatego, że właściwie nie wiele o niej wiem (podobnie jak nie wiedziałam, że Józefina była taka stara, ale tego mnie nie uczyli na historii) słabo pamiętam film z Tyszkiewicz i Holoubkiem, ale wydawali mi się idealni do tych ról, zwłaszcza Holoubek to dla mnie idealny Napoleon (bo Tyszkiewicz może za mocno pomalowana- w końcu film z lat 60.)

Czy któraś z was nagrywa może ten serial na DVD??

Anonymous - Śro 30 Sie, 2006 15:08

Nie lubię Holoubka, nie lubię Tyszkiewicz, więc i film nie przypadł mi do gustu ;D
Kaziuta - Śro 30 Sie, 2006 19:39

Chyba sie wątek zdublował ?
Maryann - Śro 30 Sie, 2006 19:44

Szczątkowo, ale rzeczywiście się zdublował. :? ??:
migotka - Pon 27 Lis, 2006 18:44

dzis obejrzałam ostatni odcinek Napoleona- poprzednio mi sie nie udało, bo zasypiałam i nie dawało rady. dzis uznałam ten film jako niezły, chociaz koncówka jegoi życia i 100 dni to po łebkach zrobiona
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 19:10

a masz migotko?
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 20:58

W TV leciał.dziś i jakieś trzy tugodnie temu
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 22:31

cały serial????
migotka - Wto 28 Lis, 2006 17:38

tak cały serial, co poniedziałek, a poniedziałki mam wolne więc korzystałam ;)
Anonymous - Wto 28 Lis, 2006 19:07

&^%#$%^&*%^$# że się tak wyrażę.
Anonymous - Wto 28 Lis, 2006 22:18

Dokładnie.
Aine ja raz wcześniej wróciłam pstryk siadam przed TV a tu Napoleon. No fuks, że pudło włączyłam.
Mogli by informować w południe leciał

Maryann - Śro 29 Lis, 2006 20:55

Zaiste, pora idealna - dla emerytów. Ten serial (jak zresztą wcześniej "Królowie przeklęci") leciał najpierw w niedziele późnym wieczorem. Teraz w środku dnia... Kto układa ramówkę w TVP ?
Słyszałam, że w sondażu na najlepszą i najbardziej wiarygodną telewizję TVP poległa kompletnie, a oceny za jakość programu ma najgorsze od 1994 roku. Dlaczego mnie to nie dziwi ? :neutral:

Anonymous - Czw 30 Lis, 2006 18:18

Ja dlateg rzadko oglądam TVP. Sorry jak mam oglądac ciekawy film o północy a potem być rano przytomna.
No a na środek dnia to chyba powiem wykąłdowcy.
"Przepraszam Pana ja teraz się zwalniam skoczę do domu oglądnąć film o dużej wartości. Jak się skończy to wrócę. Dowidzenia" :neutral: