To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Gwyneth Paltrow

Anonymous - Śro 02 Sie, 2006 15:02
Temat postu: Gwyneth Paltrow
Aż się zdziwiłam, że jeszcze jej tu nie ma.

Gwyneth Paltrow - jedna z moich ulubionych aktorek, jako aktorka austenowska znana wszystkim jako Emma.
http://gwyneth.paltrow.filmweb.pl/

Bardzo ją lubię, ma w sobie to "coś". W zasadzie wszędzie gra podobnie, ale mimo to każda rola jest w jakiś sposób wyjątkowa. Nie musi gestykulować lub podnosić głosu, żeby coś wyrazić, wystarczy jedno spojrzenie, przwrócenie oczami. Nie jest typową pięknością, ale ma klasę i pewien urok.

Widziałam z nią kilka filmów, "Przypadkowa dziewczyna", "Morderstwo doskonałe", "Possession", "Emma" oczywiście i wiele innych - i w każdym mi się podobała.

Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2006 15:12

I ma głos "jak miód z brandy", jak powiedział reżyser Emmy. Ta dziewczyna ma klasę, tego jej nie można odmówić. Z jednym się nie mogę pogodzić jeśli chodzi o Gwyneth: w Zakochanym Szekspirze wypada blado na tle reszty (fakt, wspaniałej) obsady i Akademia chyba dala jej nagrodę trochę na wyrost.
Anonymous - Śro 02 Sie, 2006 16:10

Fakt. Jej rola w Zakochanym Szekspirze była wręcz banalna, Gwyneth na pewno na oscara zasługuje, ale nie za tę rolę.
Gunia - Śro 02 Sie, 2006 16:40

Bardzo lubię Gywenth, a Emma w jej wykonaniu to miód. :D
Agnesse - Czw 03 Sie, 2006 17:46

Jest naprawdę dobrą aktorką, widziałam z nią kilka filmów [nie chce mi się liczyć ile] i liczę na kolejne równie dobre, a nawet lepsze :smile:
hamadryad - Wto 19 Gru, 2006 17:38

Także widziałam kilka filmów z jej udziałem, jednak niestety Emmy nigdzie nie mogę znaleźć :(
Anonymous - Wto 19 Gru, 2006 18:54

Emma z Gwynet jest niemal wszędzie. W Klubie dla Ciebie, w Media Markt, u Prószyńskiego w Świecie Książki też kiedyś widziałam. Jest tania jak barszcz do tego stopnia, że swego czasu miałam 4 wydania DVD do rozdania (po 5 zł każda lub gratis przy zamówieniu powyżej 100 zł)
Gunia - Czw 21 Gru, 2006 15:44

Sama kupiłam ją kiedyś w koszyku za parę złotych. Warto zajrzeć na Allegro, bo tam kosztuje grosze.
Znowu obejrzałam "Zakochnego Shakespeare'a" i nadal zazdroszczę jej oczu. ;)