To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Oczko!

Trzykrotka - Pon 26 Wrz, 2022 22:18
Temat postu: Oczko!
Zapraszamy do 21 odsłony naszej niekończącej się azjatyckiej epopei. Zapraszam do wypelnienia jej szybko, barwnie i treściwie.
Na dzien dobry moj nieudolny kolaż z oczkiem - enjoy!

Loana :kwiatek: Dzięki za pomysł na hasło wątku.

Aragonte - Pon 26 Wrz, 2022 22:31

Pierwsza! :banan:

Nie wiem, czy dzisiaj wiele obejrzę, ale chcę tylko zaznaczyć, że kissu wrzucone przez Admete na zachętę bardzo zacne jest :serce:

Trzykrotka - Pon 26 Wrz, 2022 23:30

Wrzucę go jeszcze raz
https://www.youtube.com/watch?v=kQeXNewl4JM
:serduszkate:
Bardzo jestem ciekawa, jak do niego doszło - bo wszak Małpa z Law Cafe bronił się przed Zombie Girl z Law Cafe :wink: ze wszystkich sił.

Oglądam dziś 2 odcinek Love In Contract. Jaka zła kopia, aż mnie trafia, ale co robić....
Męczy mnie strasznie myśl, że aktor grający męża nr 2, czyli Aktor, to musi być w prywatnym życiu krewny - zapewne syn - aktorki, która grała z PMY w If The Wheather Is Fine jej ciotkę - pisarkę, a w Vagabond była czarnym charakterem. Napatrzyłam się na nią w Ładnej pogodzie i ten chłopak ma jej rysy twarzy, jej oczy i mimikę.

Podobnie wydaje mi się, że państwo z Business Proposal - główna bohaterka i Drugi to rodzeństwo. W BP jeszcze nie rzucało się to tak w oczy, ale w Today;s Webton pani miała identyczną mimikę i układ szczęki. Oboje nazywają się Kim, co nie musi nic znaczyć. W jej bio piszą, że ma brata - ale nic więcej. Jednak coś tak czuję...
Głupstewko, ale musiałam się podzielić. Ten chłopak z LiC jest przystojny. Grał też w 100 Days brata glównej bohaterki.

Trzykrotka - Wto 27 Wrz, 2022 09:47

Juz wiem skąd znam eks-męża geja z którym mieszka PMY w LiC - to nieśmiały policjant z Hometown Cha Cha Cha. Druga się w nim kochała.
Admete - Wto 27 Wrz, 2022 13:30

Też jestem ciekawa, co dalej.

EDIT: W Od soboty na Netflixie będzie dostępna drama Through the Darkness. Obejrzę ponownie, żeby mieli oglądalność :) Nie będzie niestety polskich napisów.

Trzykrotka - Wto 27 Wrz, 2022 22:58

Dziś był 5 odcinek Law Cafe
Ojej... :wachluje:
No po prostu - czego chcieć więcej. Czemu ta drama tak słabo się zaczynała? Przecież jest kapitalna :oklaski: W sam raz ciekawych akcji prawnych, komedii, brawury, dramatyzmu i - romansu jak nie wiem co :serduszkate:
Małpa i Zombie Girl to po prostu dream team. Mają taki komfort grania ze sobą, że to aż lśni na ekranie. Cudowni są. A nasz Małpa - slów nie mam. Oby tak dalej :trzyma_kciuki:
Hug w końcówki tego odcinka - aż mi się gorąco zrobiło. I ten głos Małpy, niski, miękki, słodki jak roztopiony miód - auć, on mi znowu to robi, w głowie mi zawróci, tak jak zawrócił pani mecenas Yu Ri!
Na dobranoc te dwa ujęcia, w których on o prostu PATRZY :serce2:

Admete - Śro 28 Wrz, 2022 06:07

O tym spojrzeniu pisałam niedawno Aragonte. Chłop po prostu topi lodowce i dlatego mamy katastrofę ekologiczną. :wink:
Trzykrotka - Śro 28 Wrz, 2022 06:23

Noż dokladnie! :wachluje: Niech on się nie marnuje w jakichś Vagabondach i Myszach, to jest czyste złoto romansowe :serce2:
Przy czym kapitalne w 5 odcinku było odwrócenie zwyczajowych ról. Sprawa dotyczyła molestowania seksualnego, granic tego, co można zrobić bez zgody drugiej strony; klientka miała namolnego pracodawcę, ale Yu Ri wzięła sobie do serca to, że i ona pierwsza pocałowała Małpę... I jest w tym odcinku klasycznym "facetem," kiedy to ona przeprasza za przekraczanie granic, to ona prosi o zgodę na dalsze próbowanie... Dopiero ten finalny akt Małpy jest totalnie tradycyjnie męski. Najpierw zastraszenie potencjalnego napastnika, potem ta cudownie gorąca ostatnia scena :serduszkate:
Po drodze jeszcze nieco przewrotny mokry sen pani mecenas :lol: Ach, fajny odcinek po traumach z zaniedbanymi dziećmi.

Loana - Śro 28 Wrz, 2022 09:36
Temat postu: Re: Oczko!
Trzykrotka napisał/a:
Zapraszamy do 21 odsłony naszej niekończącej się azjatyckiej epopei.(...)Loana :kwiatek: Dzięki za pomysł na hasło wątku.

Nie ma sprawy! :) Ważne, że tytuł się udał i mamy gdzie dalej pisać :P

Widziałam ten kissu JiChanWooka, gdzieś mi w filmikach mignął, naprawdę ładny :) Czekam, aż zakończą tą dramę i liczę, że będzie pozytywna ogólnie :P

Trzykrotka napisał/a:
Dziś był 5 odcinek Law Cafe
(...) I ten głos Małpy, niski, miękki, słodki jak roztopiony miód - auć, on mi znowu to robi, w głowie mi zawróci, tak jak zawrócił pani mecenas Yu Ri!

Ooo, czyli się rozkręca, to dobrze :) No ja jestem fanką Małpy mocną, mam zamiar tu się też nim pozachwycać i liczę, że będzie dużo fajnych momentów :)

Loana - Śro 28 Wrz, 2022 13:25

Na razie nie widzę na innych serwisach, więc to taka plotkowa plotka, ale może serio następny aktor się hajta :) Byłoby miło, fajnie wiedzieć, że sobie układają życie prywatne :)
https://www.facebook.com/...450708753723477

Potwierdzili :) Hajta się naprawdę :)
https://mydramalist.com/article/namkoong-min-and-jin-ah-reum-are-getting-married

Trzykrotka - Czw 29 Wrz, 2022 11:18

Namgoong :oklaski: :kwiatki_wyciaga: :love_shower: Gratulacje i najlepsze życzenia. Niech się żeni, niech mają razem szczęśliwe życie i ładne dzieci - jeśli będą chcieli. Super. Nie znam panny młodej, widzę, że z branży, ale mało grała do tej pory.

Sztangistka chodzi - z wielkim zawstydzeniem - na terapię do przystojnego doktora i nawet sobie kupiła spinkę do włosów w formie kokardki - urocza jest :serduszkate:
Ładnie wypływa problem jej koleżanki z pokoju, gimnastyczki. Nie może zrobić kariery, a ubodzy rodzice nie bardzo mają czym jej już wspierać, ciąży na niej poczucie i klęski i winy - bardzo to wszystko smutne...

Aragonte - Czw 29 Wrz, 2022 13:05

Też gratuluję Namgoongowi, bardzo go lubię :-D

Trzykrotko, bardzo doceniłam pogłębienie postaci Drugiej - miała momenty, kiedy zachowywała się wrednie, ale naprawdę ją rozumiałam i jej współczułam.
A Sztangistka na widok Doktorka roztapia się jak masełko na patelni :lol:

Admete - Czw 29 Wrz, 2022 13:30

Nie się że ja, za mąż wychodzą, dzieci niech się rodzą 😉
Loana - Czw 29 Wrz, 2022 13:47

O, jakie ploty o ParkMinYoung latają. Ci aktorzy w Korei to serio mają przekichane, strasznie się muszą pilnować na każdym kroku. Tym milej słyszeć, że niektórzy mimo tego jakoś dają radę randkować i zakładać rodziny :)
https://www.facebook.com/...450708753723477

Admete - Czw 29 Wrz, 2022 14:59

Powinni się w końcu postawić tym wszystkim idiotom od hejtu. Co to kogo obchodzi, kto się z kim spotyka.

Chyba jednak nie będę oglądać Love in Contact, bo średnio mi pasuje drugi pan, który zachowuje się według mnie jak jakiś stalker. Nie przepadam za dziwnymi trójkątami. W Law Cafe jest po prostu główna para i tak jest najlepiej. Mogą mieć różne przeszkody, ale człowiek wie, na czym stoi.

Admete - Czw 29 Wrz, 2022 19:20

Na Wschodzie jest Małpa - jakby co ;)
Trzykrotka - Czw 29 Wrz, 2022 22:29

Pyra zrobiła materiał o stalkerach w Korei - okropność...
Ja na pewno jeszcze będę oglądać Love in Contract, bo mnie ciekawi akcja i jej kierunek. Romans jak dla mnie jest tam czysto deklaratywny. Nie czuję mięty między główną parą, a nowa PMY nie podoba mi się i jakoś nie wierzę że podoba się panom - ogladam lu i jedynie dla fabuły na razie.

Admete - Pią 30 Wrz, 2022 05:37

Zbyt mnie denerwuje drugi pan. Odbieram go jako stalkera właśnie. Widziałam ten materiał Pyry.
Trzykrotka - Pią 30 Wrz, 2022 07:32

W sumie... Można go tak nazwać, choć dla mnie - po 2 odcinkach - jest tylko człowiekiem próbującym rozwiązać zagadkę i znaleźć ważną dla siebie osobę. Może zbyt namolnie, to fakt. Ale póki co bardziej mnie bawił niż irytował.
Obejrzałam jakieś filmiki na yt zrobione przez fanów - jak PMY jednak strasznie wygląda. I udaje że je, a scen jedzenia było sporo. Może przez to jej uczucie do męża z poniedziałku środy i piątku wydajrmi się fałszywe, skoro ta para spotyka się tylko na wspólne posiłki.

BeeMeR - Pią 30 Wrz, 2022 09:58

Loana napisał/a:
Potwierdzili Hajta się naprawdę
No i dobrze :oklaski:

Te randkowe okoliczności są szalenie przykre - tajne przez poufne plus proszenie fanów o pozwolenie na ślub czy randkowanie, a jak nie pozwolą to koniec pieśni. :(
Ja sobie nie tak dawno myślałam o specyfice tajskich par ekranowo-prawdziwych bo jest ich w tajskiej rozrywce sporo, często gęsto mają kluby międzynarodowe, tłumaczące napisy filmów, eventów, wywiadów - wszystko fajnie, ale gdyby taka para się rozpadła, to prawdopodobnie mają już pozamiatane po karierze, bo miłość fanowska gładko przeszłaby w hejt - acz może to tylko moje gdybanie.

Zerknęłam na PMY w tej nowej dramie - kojarzy mi się z Kareeną, gdy ta zeszła do rozmiaru zero - wygląda po prostu niezbyt dobrze, jakby się zmuszała do stania, uśmiechania, udawania, ze je. :mysle:

Loana - Pią 30 Wrz, 2022 10:44

Trzykrotka napisał/a:
Obejrzałam jakieś filmiki na yt zrobione przez fanów - jak PMY jednak strasznie wygląda. I udaje że je, a scen jedzenia było sporo. Może przez to jej uczucie do męża z poniedziałku środy i piątku wydaje się fałszywe, skoro ta para spotyka się tylko na wspólne posiłki.

O raju, udaje, że je... no nieciekawie trochę, ja lubię oglądać jak dziewczyny jedzą, nawet te, co jedzą dużo. Jakoś mi to nie przeszkadza, a przynajmniej nie mam poczucia, że się jedzenie marnuje. A często jest tak w tych dramach, że dostają kawę/sok/herbatę, łykną łyczek i zostawiają -_- wkurza mnie to, nie lubię marnowania rzeczy :P
Ciekawa jestem, jak się ta drama rozwinie, na razie za bardzo nie patrzyłam na trailery i opisy, żeby się nie wciągnąć :P

Zakończyła się już drama "If you wish upon me" - mogę sprawdzić, czy zakończenie jest happy :)
No i zakończyła się też drama "Good Job", bo ma tylko 12 odcinków - ją chyba szybciej obejrzę, skoro już dwa odcinki za mną. Ludzie pisali w komentarzach, że to lekka i humorystyczna drama, taka jakby z założenia trochę przesadzona - ale sprawnie zrobiona. I ktoś komentował, że scenarzysta był fanem tej dwójki w "Bossam", bo sporo nawiązań do tej dramy było w scenach i zachowaniach, no i to wkurzanie "prawie" pocałunkami :P

Aragonte - Pią 30 Wrz, 2022 10:56

No to w "Sztangistce" jedzenie raczej się nie marnuje :-D
BeeMeR - Pią 30 Wrz, 2022 10:58

Loana napisał/a:
A często jest tak w tych dramach, że dostają kawę/sok/herbatę, łykną łyczek i zostawiają -_- wkurza mnie to, nie lubię marnowania rzeczy
Och, też m,nie to zawsze wkurza :roll: albo kupią wielką bułę, trzymają w łapie, rozmawiają i nawet nie nadgryzą albo ledwo :roll:
No ale ppl musi być ;)

Trzykrotka - Pią 30 Wrz, 2022 11:01

Loana napisał/a:

O raju, udaje, że je... no nieciekawie trochę, ja lubię oglądać jak dziewczyny jedzą, nawet te, co jedzą dużo. Jakoś mi to nie przeszkadza, a przynajmniej nie mam poczucia, że się jedzenie marnuje.

Powinnaś Sztangistkę obejrzeć - tam się wręcz zażeraja :lol:
W LiC mamy inne posiłki: wielki, bezosobowy, elegancki apartament, sterylny ogromny stół, przy nim elegancka pani i elegancki pan, jedzenie w malutkich ilościach ułożone z zegarmistrzowską precyzją, nóż i widelec i koniecznie wsuwanie do ust takie, żeby nie zniszczyć sobie makijażu. No i dobrze. Ale nie widać ani razu, żeby PMY choć kawałek czegokolwiek wzięła z talerza, rusza tylko niemrawo umalowanymi ustami ma jeszcze tak strasznie zassane policzki... Ma się wrażenie, jakby na talerzach wszystko było bez smaku, zapachu i konsystencji.

Aragonte :high5:

Aragonte - Pią 30 Wrz, 2022 11:14

Trzykrotka napisał/a:
Powinnaś Sztangistkę obejrzeć - tam się wręcz zażeraja :lol:

Przez tę dramę mam ciągle ochotę na kurczaka :lol: