To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Maile - powiadomienia z forum

ŁukaszG - Śro 11 Sty, 2017 19:41
Temat postu: Maile - powiadomienia z forum
Witam
Przez ostatnie kilka miesięcy użytkownicy forum, którzy podali swoje maile w domenach @wp.pl, @onet.pl, @o2.pl, @tlen.pl (i być może jeszcze innych), mogli nie dostawać na maila powiadomień z naszego forum. Problemem było dodatkowe zabezpieczenie na serwerach pocztowych, dzięki którym lepiej działa filtrowanie fałszywych maili i spamu.
Ostatnio miałem trochę czasu i znalazłem rozwiązanie tego problemu (pewne dodatkowe ustawienia-wpisy na serwerze DNS dla naszej domeny) i chyba się udało. Do ostatniej soboty dostawałem maile o każdej nieudanej próbie dostarczenia wiadomości do użytkownika forum, który ma swoją skrzynkę pocztową w ww. domenach. Od 4 dni nie dostałem żadnego takiego raportu - zakładam więc, że chyba się udało.
Proszę osoby, które mają maile w ww. domenach o potwierdzenie, czy rzeczywiście znowu otrzymują na maila powiadomienia z naszego forum.
Dziękuję.

Pozdrawiam
Łukasz

BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 22:11

Ja też zaczęłam dostawać powiadomienia a wcale o nie nie prosiłam ;)
Fibula - Śro 11 Sty, 2017 23:37

I ja dostaję, chyba od wczoraj, w dodatku z jadłodajni. :mrgreen: Podejrzewałam, że sama coś nieopatrznie zakliknęłam. :wink:
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 23:51

Fibula napisał/a:
Podejrzewałam, że sama coś nieopatrznie zakliknęłam. :wink:
Ja też - już wyłączyłam - "przestań śledzić ten temat" na dole wątku ;)
Barbarella - Czw 12 Sty, 2017 19:03

Mam pocztę na tlenie i potwierdzam, że znowu dostaję powiadomienia.