To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Admete - Pon 09 Cze, 2014 16:23
Temat postu: Seriale kryminalne i sensacyjne II
Zapraszam do rozmów :) Druga odsłona wątku.
Admete - Wto 10 Cze, 2014 14:38

I jak zwykle będę głównie ja w tym wątku ;) Napisze tylko, że mi się bardzo dobrze The Blacklist ogląda. Byle nie przeciągali za bardzo wątków. Doszłam do wniosku, że seriale powinny mieć nie więcej niż trzy sezony.
praedzio - Wto 10 Cze, 2014 17:39

Ja w The Blacklist jeszcze nie doszlusowałam do finału, ale będę wtórować Ci w tym, że to naprawdę dobry serial. :-D
Admete - Wto 10 Cze, 2014 17:42

Ja miałam obejrzane większość. Teraz obejrzałam resztę. Liz mnie na początku trochę denerwowała, ale teraz już jest w porządku. Ressler jest fajny ;) Red - jemu nie można ufać.
praedzio - Wto 10 Cze, 2014 18:06

Red ma swoją przeszłość i raczej z niej nie zrezygnuje.
Admete - Wto 10 Cze, 2014 19:52

Zobaczymy, co dalej wymyślą - oby tylko nie przeciagali za bardzo. Intelligence tez fajne. Jak ja lubię takie rzeczy ;) Spiski, intrygi, strzelaniny i chip z mózgu ;)
praedzio - Wto 10 Cze, 2014 20:57

Szalejesz, widzę. ;)
Admete - Śro 11 Cze, 2014 07:55

Nudzę się w domu ;) Poza tym dawno już nie oglądałam czegoś takiego. Zacznę Sleepy Hollow niedługo.
Aragonte - Pią 13 Cze, 2014 12:29

Będzie trzecia seria Miss Fisher :cheerleader2:
Zdjęcia ruszają chyba w październiku.

Caitriona - Pią 13 Cze, 2014 16:11

Skad masz takie dobre wieści? FB? Jesli to prawda, to bardzo się cieszę :-D
Admete - Pią 13 Cze, 2014 16:13

O jak miło. Inspektora i miss Fisher zawsze miło zobaczyć :)
Aragonte - Pon 16 Cze, 2014 20:45

Caitriona napisał/a:
Skad masz takie dobre wieści? FB? Jesli to prawda, to bardzo się cieszę :-D

FB ma pewne zalety :wink: Mam stronkę serialu o Miss Fisher w polubionych, więc dostaję powiadomienia.

A tak z innej beczki - ktoś obejrzał do końca VI sezon Castle'a? Ja nadrobiłam wczoraj i mam trochę mieszane uczucia :-|

Admete - Pon 16 Cze, 2014 20:51

Nie oglądałam. czytałam tylko, że jakoś nieszczególne to zakończenie. Za to Mentalista miał fajne ( mojemu bratu się nie podobało, ale to facet ;) ). I oglądamy znów 24 ;) Jack Bauer i Chloe O'Brian znów ratują świat :mrgreen:
Aragonte - Pon 16 Cze, 2014 20:52

A chcesz obejrzeć? :wink:
Admete - Pon 16 Cze, 2014 20:53

No chcę ;) Musze tylko sprawdzić, ile mam, a ile nie ;)
Caitriona - Wto 17 Cze, 2014 14:32

Zakończenie Castle'a: mi się nie podobało. Taki dramat kojarzy mi się z długofalowymi produkcjami argentyńskimi, ale może się mylę ;) Ale oczywiście serialu nie porzucam.

Z Mentalistą wydaje się, że też mam problem. Niby nie mam nic przeciw, a jednocześnie coś mi zgrzyta.
Spoiler:
ja ich ogromnie lubiłam jako przyjaciół, nigdy nie miałam potrzeby zrobienia z ich pary

Aragonte - Wto 17 Cze, 2014 16:43

No właśnie, Caitri, przegięli, bez sensu to wyszło :roll: A można było zakończyć w sposób normalny i po prostu dociągnąć główną parę do ołtarza (i tak im poutrudniali to i owo w tym odcinku).
Akaterine - Wto 17 Cze, 2014 17:20

Caitriona napisał/a:
Z Mentalistą wydaje się, że też mam problem. Niby nie mam nic przeciw, a jednocześnie coś mi zgrzyta.
Spoiler:
ja ich ogromnie lubiłam jako przyjaciół, nigdy nie miałam potrzeby zrobienia z ich pary

Spoiler:
Zgadzam się, oni byli jedną z moich ulubionych serialowych par-niepar.

Admete - Wto 17 Cze, 2014 18:37

W sprawie Mentalisty mam akurat inne zdanie - mnie to odpowiada. Mojej bratowej też, natomiast brat strzelił focha ;)
Admete - Czw 19 Cze, 2014 16:59

Oglądam 24 Live another day - znów się świetnie bawię :) Jaka cudna ucieczka przed dronem w odcinku 7 ;)

Jack Bauer Tribute:

http://www.youtube.com/watch?v=XYGz5Ea7vzk

Najlepsze sezony to moim zdaniem 1, 2 i 3.

praedzio - Pią 27 Cze, 2014 22:14

No, to pierwszy odcinek Tyranta za mną. Zapowiada się bardzo obiecująco. :excited: Mam tylko nadzieję, że utrzyma poziom. :trzyma_kciuki:

A o czym to?

Główny bohater wraz z rodziną przyjeżdża z USA do swojego rodzinnego kraju, gdzieś na Bliskim Wschodzie. Dowiadujemy się, że jest synem tamtejszego dyktatora i miał powód, żeby przez 20 lat nie pojawiać się w kraju, w którym się urodził.

Serial z gatunku political-fiction ukazujący zderzenie kultur zachodniej i wschodniej, rozgrywki polityczne, okrucieństwo, groźby zamachów terrorystycznych i inne takie przyjemne rzeczy. ;) Oglądałam pilota w napięciu (luuubię), zagryzając paznokcie.
Na Filmwebie wynikła dość ciekawa dyskusja: http://www.filmweb.pl/ser...rażenia,2466931

Dopatrzono się tam m.in. podobieństw do sytuacji politycznej w Syrii. :mysle:

Caitriona - Pią 27 Cze, 2014 22:28

O, widzę że nie tylko ja się tym serialem zainteresowałam. Podobał mi się i to bardzo, i tak jak Ty, mam nadzieję, że poziom się utrzyma.
praedzio - Sob 28 Cze, 2014 07:39

Ludkowie z Hataka żywo o nim dyskutowali, to się zainteresowałam. ;) A jeszcze jak zobaczyłam głównego aktora... ;)
Anaru - Sob 28 Cze, 2014 23:38

Faktycznie, z dyskusji wynika, że dobry i nawet nie ma głosów przeciw.
Caitriona - Śro 09 Lip, 2014 18:25

1 sierpnia wraca z czwartą i ostatnią serią The Killing. Ja się cieszę.