To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - PROJEKT FOTOGRAFICZNY

starkus - Śro 15 Lut, 2012 12:11
Temat postu: PROJEKT FOTOGRAFICZNY
Projekt : „Ja—superbohater”
Poszukuję osób, które oglądając film fabularny, serial czy ekranizację powieści poczuły się zainspirowane przez postać realną bądź fikcyjną. Chodzi mi o sytuację kiedy ta postać, ten bohater zainspirowała was do działania, wpłynęła na jakieś decyzję życiowe lub skłoniła do przemyśleń lub też poczuliście z nią jakiś specjalny „związek”, może odkryliście podobieństwo pomiędzy wami a tym bohaterem, poczuliście, że „ja-to on/ona” lub chcielibyście być podobni do tej postaci (płeć i wiek nie muszą się pokrywać).
Nie chodzi tu o fascynację aktorem czy aktorką (choć to oni dali postaci „życie”), ale o fascynację samą postacią, jej charakterem, losami, historią.
Chciałabym wykonać portret kreacyjny-fotografię, wraz z dołączoną do niego historią „inspiracji” lub fascynacji. Płeć i wiek uczestników projektu, właściwie bez ograniczeń, no może nie takie maluchy jak nasze (chodzi o to, by do zdjęcia była dołączone wyjaśnienie, dlaczego właśnie ta postać i jaka to była inspiracja).
Nie jest to projekt komercyjny.
Chętnych proszę o kontakt: anna.starkey@wp.pl

Admete - Śro 15 Lut, 2012 12:16

Ciekawy pomysł :) Mam nadzieję, że zbierzesz informacje. Mnie się zawsze podobają postacie, bohaterowie, nie aktorzy, ale niestety nei mam głowy, żeby się teraz nad tym zastanawiać.
praedzio - Śro 15 Lut, 2012 12:35

To coś, jak moja fascynacja egzotycznymi owocami zainspirowana upodobaniami Charliego Crewsa? :mrgreen:
Anonymous - Śro 15 Lut, 2012 13:01

a zdjecie w jakim sensie?
starkus - Czw 16 Lut, 2012 20:52

Zdjęcie-w sensie wykonania sesji zdjęciowej, wykonania fotografii-szczegóły chętnie na maila. Ponieważ zawodowo właśnie m.in. się fotografią zajmuję :-D
Deanariell - Sob 18 Lut, 2012 14:26

starkus napisał/a:
Zdjęcie-w sensie wykonania sesji zdjęciowej, wykonania fotografii-szczegóły chętnie na maila. Ponieważ zawodowo właśnie m.in. się fotografią zajmuję

I na tę sesję, to do Warszawy trzeba by było przyjechać, co? :-P

Zastanawiałam się nad postacią książkową, która wzbudziła we mnie jakieś wyjątkowo silne emocje i doszłam do wniosku, że najbardziej chyba poruszył mnie Geralt z Rivii. ;) Mam widocznie słabość do bohaterów, którzy bez wątpienia zasługiwaliby na miłość, a mają całkiem pochrzanione życie... :mysle: :roll: Jeśli chodzi o postać, z którą bym się najchętniej utożsamiała, to niewątpliwie byłaby to Galadriela z WP. Może daleko mi z obecnym wyglądem do elfa :roll: :lol: , jednak za "młodego młodu" z moją jasną cerą, szaroniebieskimi oczami i długimi blond włosami na 100% bym się załapała. :P Poza tym zawsze jakoś tak widziałam siebie pośród Noldorów właśnie... :mrgreen:

O Dean'ie Winchester'ze nie wspomnę nawet, gdyż postać ta ukochaną mą jest głównie z powodu aktora, który zmaterializował fikcję w realne ciało... :slina: Oh, Jensen... :serce: Więc się nie liczy. :-P

starkus - Śro 22 Lut, 2012 10:12

No na zdjęcia raczej do Warszawy, chociaż jak się cieplej zrobi to pojedzić mogę;-) Zreszta do takiej sesji musze sie przygotować-poczytać, pooglądac, co by nadawac na tych samych falach z "modelem". To tez nie byłaby bezpośrednia stylizacja, raczej inteligentne nawiązanie do inspiracji (więc jeśli ktos dajmy nato podziwia Czerwonego Kapturka i chce się za niego przebrać, to nie tędy droga;-) Podlinkuj prosze co powinnam poczytac i obejrzeć--mam czas bo jestem non-stop chora ostatnio:-(