Ekranizacje - Tajemnica Edwina Drooda / The Mystery of Edwin Drood (2012)
BeeMeR - Wto 24 Sty, 2012 20:12 Temat postu: Tajemnica Edwina Drooda / The Mystery of Edwin Drood (2012) Na początku 1870 roku Charles Dickens, ceniony przez krytykę i uwielbiany przez czytelników spełniony pisarz, decyduje się podjąć wyzwanie i… napisać kryminał. Powieść ukazuje się w odcinkach, lecz na zawsze pozostaje bez zakończenia…
"Tajemnica Edwina Drooda” okazała się być jeszcze bardziej tajemnicza niż zamierzył to Dickens. Pisarz zmarł zanim dokończył powieść, a na przestrzeni lat pojawiło się wiele spekulacji dotyczących jej związków ze śmiercią autora. Książka doczekała się wielu interpretacji, alternatywnych zakończeń, spiskowych teorii i zaskakujących finałów. http://www.qfant.pl/index...a-edwina-drooda
To opowieść o miłości, tej wymuszonej planami rodzicielskimi i tej obsesyjnej, nie chcianej przez jej obiekt. O nieślubnym potomstwie, przyrodnim rodzeństwie i więzach krwi, przyjaźni, zawiści i morderstwie - i to w nie byle jakiej scenerii bo w katakumbach . Ja jestem filmem wielce usatysfakcjonowana, oglądało mi się bardzo dobrze, polecam
Anaru - Wto 24 Sty, 2012 22:06
Wygląda kusząco i chyba sie skuszę na Twoja wersję zapasową, szczególnie jeżeli język przyjazny dla użytkownika.
Caitriona - Nie 29 Sty, 2012 17:04
Faktycznie, ogląda się naprawdę dobrze.
BeeMeR - Pon 30 Sty, 2012 09:32
ja to się nawet w trakcie oglądania nie zorientowałam, że druga część została napisana przez kogo innego acz podejrzanie dużo rodzeństwa mi się tam zdawało
ciekawa jestem, jakie są inne pomysły na rozwikłanie zawiązanej intrygi
Iza_Jesienna - Wto 31 Sty, 2012 00:50
A czy któraś z Was nie wie, gdzie można zdobyć polskie napisy?
Ja niestety z angielskiego ze słuchu rozumiem przeciętnie co dziesiąte słowo, a jestem bardzo ciekawa tego filmu
Anaru - Wto 31 Sty, 2012 15:28
Czy ja to już od Ciebie dostałam i nie pamiętam, czy dobrze pamiętam, że jeszcze nie dostałam?
|
|
|