To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Hell on Wheels

Admete - Pon 19 Gru, 2011 21:41
Temat postu: Hell on Wheels
A ja nadal z zainteresowaniem oglądam Hell on Wheels. Cullena i Elama na pewno na końcu powieszą. Albo kulkę dostana obaj...Zależy tylko ile sezonów będzie ;)
Alicja - Pon 19 Gru, 2011 22:01

Admete napisał/a:
A ja nadal z zainteresowaniem oglądam Hell on Whells.

po którymś z postów też rozpoczęłam moją przygodę z tym serialem :-D jest całkiem całkiem

kiedyś doigrają się :wink:

Admete - Pon 19 Gru, 2011 22:07

Ano...Ostatni odcinek dobry był. Ze zdjęć następnego widzę, że wrócą do obozu budującego tory, ale jak im się uda uniknąć kary, to nie wiem. Mr Swede jest obleśny. Brrrr...Mr Durant - ciekawa postać, kawał drania,ale wie, czego chce. Lily się wyrabia, widać, że wbrew imieniu nie lelija ;) ale kawał charakternej niewiasty. A Cullen przystojny. Piękna była ta scena przy ognisku, gdy opowiadał, jak nauczył się, że nie ma znaczenia kolor skóry. Smutne strasznie.
Caitriona - Śro 21 Gru, 2011 20:41

Admete napisał/a:
Piękna była ta scena przy ognisku, gdy opowiadał, jak nauczył się, że nie ma znaczenia kolor skóry. Smutne strasznie.

Zgadzam się. Niesamowicie smutna i pełna w sumie emocji.

Czy ich powieszą? Chyba nie, raczej kulka im się trafi ;)
I podobała mi się Lily w ostatnim odcinku :D Pieknie załatwiła sprawę pyskatej bratowej (bo zakładam, że to bratowa była). Fajnie że nie jedzie do Anglii ;)

Admete napisał/a:
A Cullen przystojny

Na początku mi się nie podobał, ale teraz coraz częściej to dostrzegam :)

Admete - Śro 21 Gru, 2011 20:58

Ma teraz dłuższe włosy i jak tak spoziera spod ronda kapelusza, to cos w sobie ma ;) Lily miała bardzo dobra scenę w salonie teściowej. Piekna przemowa. Ciekawa jestem jak rozwinie się jej relacja z Mr Durantem. No i czy coś będzie odnośnie Cullena, któren na nią sekretnie spogląda od czasu do czasu ;)
Caitriona - Śro 21 Gru, 2011 21:29

Admete napisał/a:
No i czy coś będzie odnośnie Cullena, któren na nią sekretnie spogląda od czasu do czasu

A ona się do niego uśmiecha i radzi żeby omijał kłopoty ;) Myślę, że będzie.

Durant też jest niezły. Prosty chłopak z Five Points, a jak daleko zaszedł. Fakt, że nie zawsze miał czyste ręce, ale w sumie nie wydaje mi się złym człowiekiem.

Alicja - Śro 21 Gru, 2011 22:30

Admete napisał/a:
A Cullen przystojny

jak dla mnie nabiera przystojności z odcinka na odcinek :wink: początkowo wcale taki nie był :mysle:

Agn - Śro 21 Gru, 2011 22:48

Aż obejrzałam pilota HoW z ciekawości - co nie przystojny? Co nie przystojny? W typie Viggo Mortensena facet! I to po pierwszym odcinku widać. Jak z odcinka na odcinek coraz lepiej się prezentuje, to chyba serducho stracę. :-P
Ciekawa historia, choć jak dotąd tylko początek. Muzyka jest świetna!

Admete - Czw 22 Gru, 2011 15:07

Caitrii - Lily się uśmiecha i walkę oglądała ;) Zobaczymy, jak to poprowadza. Zdecydowanie Durant jest ciekawy. Łatwego życia nie miał, swoje uszarpał i jest bezwzględny. Lily mu imponuje. Widzi w niej nie tylko urodę, ale i siłę charakteru. Natomiast Cullen wie, jak to jest wszystko stracić. Tyle, że Cullen to zdecydowanie przegrany człowiek.
Agn fajnie, że oglądasz :) Muzyka rzeczywiście świetnie dobrana.

Wywiad z aktorem grającym role Cullena Bohannona.

http://blogs.amctv.com/he...t-interview.php

Doczytałam, że Durant jest postacią prawdziwą.

http://blogs.amctv.com/he...rant-photos.php

Agn - Czw 22 Gru, 2011 21:47

Admete napisał/a:
Agn fajnie, że oglądasz :) Muzyka rzeczywiście świetnie dobrana.

Po takich peanach pochwalnych trzeba było liznąć temat.
Swoją szosą już zrobiłam kumpeli krzywdę i napomknęłam jej, że fajny i western, coś w sam raz dla niej. ŁACHACHACHACHA!!! :twisted:

Admete - Czw 22 Gru, 2011 22:53

Tylko sezon krótki. Chyba tylko 10 odcinków. Na dodatek nowy odcinek dopiero 1 stycznia. Buuu...
Agn - Pią 23 Gru, 2011 21:49

Po drugim odcinku Hell on wheels radośnie oświadczam, że serial jest jedwabisty. Strasznie mi się podoba. Jest taki... cudownie brudny. ;)
Kurczę, nie dam rady dziś zaznajomić się z odcinkiem numer trzy, ale spoko, jutro też jest dzień. Może jakimś makabrycznie późnym wieczorem... A główny bohater naprawdę wygląda jak młodszy brat Viggo Mortensena.
I Lily podziwiam ze wszech miar. Nie spodziewałam się, że taka delikatna blondyneczka okaże się taka silna; na tyle, by spierniczać tyle czasu przed Indianami, a potem np. samodzielnie zaszyć sobie ranę, uuuu, hardcore. Coś czuję, że jak się w końcu znajdzie (no, w sumie już się poniekąd znalazła), to będzie z niej babka, że mucha nie siada.
W każdym razie już mnie boli, że toto ma ledwie 7 odcinków. Choć ponoć liczy się jakość, nie ilość. :mrgreen:

Caitriona - Pią 23 Gru, 2011 22:30

Agn napisał/a:
potem np. samodzielnie zaszyć sobie ranę, uuuu, hardcore

O, matko, patrzeć nie mogłam. Twarda sztuka z Lily, ale ma też sporo wdzięku, fajnie się usmiecha. Jestem ciekawa, co ona będzie robic w miasteczku? Cały dzień po nim chodzić, czy się czymś zajmie.

Admete - Pią 23 Gru, 2011 22:49

Zaszyła, ale Cullen Bohannan musi i tak przybyć na ratunek ( co oczywiste ) ;) Wszystkich odcinków ma byc chyba 10. Ciekawe czy będzie 2 seria, ale wydaje mi się, że serial jest popularny na rodzimym gruncie.
Aktorkę grającą Lily wybrano idealnie - z jednej stony przypomina urodą dawne westernowe heroiny, a z drugiej wiarygodnie pokazuje siłę charakteru bohaterki. Faktycznie brudasy tam są ;) Anson Mount jakoś mi się na razie nie kojarzył z Viggo, ale byc może coś w tym jest. Zdaje mi się jednak, że lepiej od Viggo zbudowany ;)

Agn - Sob 24 Gru, 2011 13:01

Bardzo możliwe, że lepiej zbudowany, nie obczajałam póki co, z twarzy i czasem sposobu mówienia mi Viggo przypomina. No i jasne oczy wyglądające spod kalepusza - mhhhrr...

O, to to! No właśnie, Admete! Z ust mi to wyjęłaś! Lily jest świetnie dobrana! Też mi się skojarzyła z dawnymi westernowymi heroinami. :)

Admete - Sob 24 Gru, 2011 14:13

Tyle, że w naszym westernie ma więcej do zdziałania i zagrania. Jasne oczy - jest w tym magia ;)
Agn - Sob 24 Gru, 2011 15:12

I to mi się tym bardziej podoba. Dobra, jestem przygotowana na każdą ewentualność wigilijną, tj. przygotowane kolejne odcinki do odpalenia. Wieczorze, nadchodź! Bom głodna okrutnie (a serial to pewnie zamiast pasterki będzie :-P ).

Odnośnie tego brudu, no cóż, takie czasy i tacy bohaterowie. Nie pasują mi cowboye wypicowani na wysoki połysk. Ani np. przybrudzeni, ale tak seksownie. :lol:
Hmm, to rokuje jakieś nadzieje na sceny w balii, to wtedy bym porównała wasze wrażenia z realiami budowy głównego bohatera organoleptycznie. :wink:

Admete - Sob 24 Gru, 2011 18:51

Balii na razie nie było, bijatyka na pięści będzie ;)
Agn - Sob 24 Gru, 2011 19:18

Też dobrze.
Nooo nawet tym lepiej! Panowie się będą napierniczali piąchami, yeah, yeah. Nie mogę się doczekać. Mam dziwne wrażenie, że główny bohater to tak czasem chciałby temu i owemu przywalić w zębiszcze. No to... :mrgreen:

Admete - Sob 24 Gru, 2011 19:37

Będzie miał okazję. Postrzela sobie tez ;)
Agn - Sob 24 Gru, 2011 20:07

Strzelać to on strzela od pierwszych minut serialu. :lol:

PS Pani, która gra Lily, niezmiennie mi przypomina Rosamund Pike. Wam też?
Natomiast pan od roli Cullena bez charakteryzacji na Cullena wygląda... nie aż tak ciekawie. Wolę go chyba wybrudzonego, rozczochranego, w kapeluszu i na kacu. :lol:

Admete - Nie 25 Gru, 2011 11:52

Na kacu wygląda strasznie ;) Bez charakteryzacji to on jest współczesny dżentelmen z Południa, gładki ;) Aktorka grająca Lily jest chyba Angielką...Tak mi się coś kojarzy. Śliczna jest.

Kilka słów na temat postaci Cullena Bohannona:

http://seriable.com/hell-...tory-6-seasons/

Agn - Nie 25 Gru, 2011 23:02

A tymczasem borem lasem obejrzałam HOW 01x05 - no była ta walka pięściarska. Aaaaaach, było na co popatrzeć! Nie, nie podniecałam się golizną (choć panowie niebrzydko zbudowani, to fakt), tak całkowicie się wkręciłam w walkę, że zapomniałam podziwiać klaty (stawiałam na Fergussona, po prostu chciałam, żeby wygrał). Zresztą scena walki była absolutnie fantastycznie nakręcona. Kamera paluszki lizać.
I ta muzyka...
Raju...

Admete - Nie 25 Gru, 2011 23:05

Chciałam ci uświadomić, że masz tylko dwa odcinki, a nowy dopiero za tydzień ;) Za to siódmy odcinek jest chyba najlepszy ze wszystkich. Szósty też niezły ;) Dobór muzyki mają genialny. Od czasu pierwszych sezonów Spn nie było lepszego. Bohannan i Ferguson to będzie taka trudna męska przyjaźń ;)
Agn - Nie 25 Gru, 2011 23:08

No właśnie widzę, że się między nimi kroi taka ni to przyjaźń, ni to "przyleję ci, ale cię szanuję".
Za tydzień dopiero... no trudno, trzeba będzie wytrzymać. I tak dobrze, że nie np. do lutego. :-P