To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Czy leci z nami Doktor? ;)

Admete - Śro 19 Mar, 2008 19:46
Temat postu: Czy leci z nami Doktor? ;)
Nie mogłam znaleźć tego wątku, już się przestraszyłam, że poszedł do śmieci ;-) Otóż zaczęłam oglądac 1 sezon Doctora Who. Widziałam wcześniej pierwszy odcinek, ale wtedy mnie nie wciągnął. Szkoda...Otóż drugi jest zdecydowanie lepszy, a trzeci zapowiada się naprawdę ciekawie. Najwyrażniej Doctor jest Panem Czasu i podróżuje w która stronę chce. Odbyliśmy więc wizytę w odległej przyszłości, gdy Ziemia ginęła w wybuchu Słońca. A w odcinku trzecim udamy się do wiktoriańskiej Anglii - będzie nawet pan Dickens :-D Może być niezła zabawa. Humor jest brytyjski i akcent aktorów też ;-) Stylizacja chwilami celowo oldskulowa, ale to chyba nawiązanie do pierwotnej wersji serialu. Zamierzam się dobrze bawić.

Edit (Aragonte)
Dorzucam fotki wszystkich Doktorów, ze wszystkich sezonów serialu, który w końcu jest dość sędziwy - pierwsze odcinki wyemitowano w 1963 roku :)

Gosia - Śro 19 Mar, 2008 19:59

Ja ogladalam tylko jednego "Doctora Who" to byl film pelnometrazowy z Paulem McGannem. :mrgreen:
Z lekkim watkiem romansowym. Podobal mi sie :-D
A Paul byl uroczy jako doctor :serduszkate:

praedzio - Śro 19 Mar, 2008 20:10

Ja też oglądałam film z Paulem - podobał mi się tam bardzo główny bohater. No i główny temat muzyczny. Natomiast serial... hmmm... Oglądałam fragmenty w TV - i jakoś wydał mi się nieco dziecinny... Aczkolwiek Christopher Eccleston był całkiem sympatyczny. :D
Admete - Śro 19 Mar, 2008 20:13

Mnie rozbawił ten 2 odcinek i dlatego będę go oglądać :-) Trzeba się przyzwyczaić do tego specyficznego stylu, który ( tak mi się wydaje ) jest ukłonem w stronę serialu z lat 60.
Aragonte - Śro 19 Mar, 2008 20:34

Admete napisał/a:
Nie mogłam znaleźć tego wątku, już się przestraszyłam, że poszedł do śmieci ;-)

Admete, no coś Ty :mrgreen: Zachomiczyłam go tylko w Fantastyce, jak widać :wink:

Admete - Śro 19 Mar, 2008 22:17

Aragonte naprawdę wpadłam w panikę ;-)
Doctor Who nie jest dziecinny! Własnie obejrzałam odcinek z żywymi trupami, Dickensem i pełną poświęcenia służąca. Dodatkową atrakcją były złowieszcze istoty z Kosmosu ;) Niezły misz - masz :rotfl: A w następnym będzie inwazja na Ziemię.

praedzio - Czw 20 Mar, 2008 15:40

Coś mi się kojarzy, że oglądałam akurat ten odcinek... :mysle:
maniutka - Wto 13 Maj, 2008 17:52

Mag13 napisał/a:
Jak można pomylić? Nawet jak się pracuje w radio.....

Teraz wiem że mnie zlinczujecie ale Davida vel 10th Doctora Who :serce: pomylić z kimś innym!!!
NIEWYBACZLANE :bejsbol:

Harry_the_Cat - Wto 13 Maj, 2008 21:57

Wiesz, my tu mamy umiarkowanie szalejemy za Doktorem.... :roll:
Anonymous - Wto 13 Maj, 2008 22:31

Ja szaleje za doktorem hu, ale tylko w takim wydaniu: http://www.youtube.com/watch?v=r4dUQgIaXGg :mrgreen:
maniutka - Śro 14 Maj, 2008 13:57

otherwaymistercollins napisał/a:
Ja szaleje za doktorem hu, ale tylko w takim wydaniu: http://www.youtube.com/watch?v=r4dUQgIaXGg :mrgreen:

Brak mi słów by opisać to co zobaczyłam. :thud:
Gdyby David choć głos zmienił byłoby lepiej, a tak nawet w takim przebraniu przypomina mi Doctora

Anonymous - Śro 14 Maj, 2008 14:05

Ale przyznasz chyba, że nogi ma niezłe :mrgreen:
Sofijufka - Śro 14 Maj, 2008 14:08

otherwaymistercollins napisał/a:
Ale przyznasz chyba, że nogi ma niezłe :mrgreen:

Pięęękne obiektywnie

maniutka - Śro 14 Maj, 2008 14:24

Nogi ma miodzio :lol:
spin_girl - Śro 14 Maj, 2008 14:52

Zupełnie nie moge zrozumieć tego szaleństwa za Dr Who. Próbowałam to oglądać kilka razy i za każdym wydało mi się ...badziewne. Może nie rozumiem na czym polega dowcip? :mysle:
maniutka - Śro 14 Maj, 2008 15:36

Ja na początku też tego oglądać nie mogłam, odrzucało mnie. Ale tak u mnie zaczynają się największe miłości. Na początku znieśc nie mogę a potem miłuję całym sercem.
No i 9. Doctor(Christopher Eccleston) ma piękiejszy głos :serce:

Admete - Śro 14 Maj, 2008 19:04

Bo to jest fantastyka na dodatek brytyjska. Specyficzna bardzo ;-) Mnie się podoba, ale nie mam czasu oglądać.
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:07
Temat postu: Do DW cd
Formuła Dr. Who mnie odrzuca, tym bardziej, że tematyka, jak dla mnie, mało ciekawa.
Jedyny Doktor Who jakiego w całości obejrzałam był to "The Doctor Who: The Movie" - film pełnometrażowy (i pojedynczy) z Paulem McGannem. Był słodki jako Doktor Who :serduszkate: i w ogóle ten film się bardzo różnił od serialu, bo był w nim wątek miłosny ;)
Później tak realizatorom to się spodobało, że zdaje się, podobne wątki wprowadzali w późniejszych seriach - zresztą nie wiem, bo ich nie widziałam.

achata - Sob 10 Sty, 2009 18:12

Oglądałam na angielskim forum kilka klipów do "Doktora Who" i główną rolę gra ten sam aktor, chyba, że coś przeoczyłam. Natomiast za Chiny nie zrozumiem co dziewczyny w tym filmie widzą i co widzą w odtwórcy głównej roli...
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:14

w Doktorze Who główny aktor zmienia się co kilka lat.
Był m.in. Tennant i Ecleston, a teraz znowu ma być inny.

Kiedyś w naszej tv widziałam fragmenty jakiegoś odcinka Doktora Who i mnie odrzuciło..

achata - Sob 10 Sty, 2009 18:20

To te wszystkie klipy były z Tenantem- wytrzeszcz oczu i chudy szparag, no po prostu nie rozumiem skąd te zachwyty wśród Angielek- nawet w VoD było nawiązanie do tego filmu.
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:23

Bo to popularny tam serial.
A tu nowy doktor:
http://www.bbc.co.uk/pres...ry/03/who.shtml
Niewiele się różni od poprzednich :roll: Też raczej suchotnik...
Taka widać moda...

P.S. Może RA chce być nowym doktorem? :roll: Na szczęście już lata nie po temu...

Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:34

Dwa chudzielce :roll:
Wolę jednak jak RA ma trochę ciałka, jak w N&S.
W Spooksach zdecydowanie wygląda niezdrowo.
Może miał jednak chrapkę na Doktora Who? ten serial zapewniłby mu kolejne rzesze fanów, ale raczej niewymagających brytyjskich małolatów...
Czy byłoby warto?

maniutka - Śro 08 Kwi, 2009 18:45

jonia napisał/a:
bo Dr Who ich nie posiada

Jonia, oglądasz DW? :excited: :cheerleader2:
Brtania duszo w kosmicznej miłości :przytul:

jonia - Czw 09 Kwi, 2009 01:23

maniutka napisał/a:
jonia napisał/a:
bo Dr Who ich nie posiada

Jonia, oglądasz DW? :excited: :cheerleader2:
Brtania duszo w kosmicznej miłości :przytul:

JEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :przytul: :hello:
David Tennant to mój nauczyciel angielskiego :) spędziliśmy wspaniale sierpień, szczególnie bardzo gorące noce nawet do 6.00 nad ranem rozgryzając zagadki wszechświata :-D . To było lepsze niż obozy językowe :mrgreen:

Bardzo żałuję, że w Polsce można kupić jedynie pierwszy sezon :(