To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - Do obejrzenia w TV

Gunia - Pon 09 Maj, 2011 22:44
Temat postu: Do obejrzenia w TV
Albo doznałam napadu pomroczności, albo zaginął nam gdzieś ten wątek, więc dla porządku zakładam go na nowo. ;)

A na dobry początek, w piątek na Polsacie o 20:00 - "Fałszywa dwunastka". :lol: Uwielbiam ten film.

miłosz - Pon 20 Cze, 2011 10:08

a w środe na tvp1 - Wino truskawkowe wedle Stasiuka, gorąco polecam :) szczególnej uwadze polecam Jirzego Machacka- tzw.alter ego Stasiuka.

a tym co mają tvn7 - o 20.00 też w środe Opa! romantyczna komedia, moze bedzie fajna?

Yvain - Sob 23 Lip, 2011 22:04

Właśnie zaczyna się Jackie Brown :mrgreen: na ALE KINO Lubię ten film i motyw muzyczny http://www.youtube.com/watch?v=9NL1YPVnKDc
I lubię ten liryczny klimacik między Jackie a Maxem :mrgreen:

milenaj - Wto 06 Wrz, 2011 18:38

NA TVN Style dzisiaj o 21.30 "Historia polskich filmów kostiumowych".
Fibula - Czw 08 Wrz, 2011 18:59

Dziś w TV4 o 20.00 "Zgon na pogrzebie", wersja angielska. Widziałam amerykańską, więc chętnie porównam.
primavera - Czw 08 Wrz, 2011 22:24

Fibula napisał/a:
Dziś w TV4 o 20.00 "Zgon na pogrzebie", wersja angielska. Widziałam amerykańską, więc chętnie porównam.

nie widziałam amerykańskiej wersji ale ta angielska jest super

Anaru - Sob 10 Wrz, 2011 13:42

któraś jest ponoć kicha, nie wiem czy nie amerykańska (tylko kto mi to mówił? :mysle: ) - ponoć, bo nie widziałam żadnej, mam dwie do obejrzenia na kiedyś ;)
milenaj - Sob 10 Wrz, 2011 18:48

"Na granicy światów" czwartek 20.05 Tele 5

http://www.teleman.pl/tv/Na-Granicy-Swiatow-548407

Josh Charles sprzed "The good wife".

Fibula - Nie 27 Lis, 2011 21:23

Od środy na Fox Life The Hour (jako Czas prawdy).
milenaj - Nie 27 Lis, 2011 21:48

Mam zamiar obejrzeć wreszcie.
Yvain - Pon 19 Gru, 2011 19:47

Yodok Stories film dokumentalny Polska 2005
Reżyser: Andrzej Fidyk 23.00 TVP1

Yodok to jeden z obozów koncentracyjnych, znajdujących się w Korei Północnej. Wśród północnokoreańskich uciekinierów w Seulu Andrzej Fidyk odnalazł reżysera teatralnego, Jung Sung Sana, którego namówił do realizacji spektaklu o życiu w łagrach. W przedsięwzięcie zaangażowała się norweska organizacja praw człowieka RAFTO Foundation. Przed kamerą Jung Sung San opowiada dramatyczną historię swoją i swoich bliskich. Poznajemy także losy innych byłych więźniów obozu, którym udało się uciec do Korei Południowej. Siedmioro bohaterów uczestniczy w procesie tworzenia przedstawienia, którego scenariusz oparty jest na ich przeżyciach. Wstrząsający dokument demaskuje prawdziwe oblicze totalitaryzmu Korei Północnej, gdzie w obozach przebywa kilkaset tysięcy osób.

Defilada była ciekawa więc z chęcią ten też zobaczymy.

Anaru - Pon 19 Gru, 2011 19:48

Bardzo na czasie ;)
corrado - Pon 19 Gru, 2011 21:24

"Zgon na pogrzebie" widzieliśmy angielską wersję (chyba z Agnieszką) była super. Polecam :)
Wersję indyjską trzeba było wyłączyć...

trifle - Pon 19 Gru, 2011 22:52

Yvain napisał/a:
Yodok Stories film dokumentalny Polska 2005
Reżyser: Andrzej Fidyk 23.00 TVP1

Yodok to jeden z obozów koncentracyjnych, znajdujących się w Korei Północnej. Wśród północnokoreańskich uciekinierów w Seulu Andrzej Fidyk odnalazł reżysera teatralnego, Jung Sung Sana, którego namówił do realizacji spektaklu o życiu w łagrach. W przedsięwzięcie zaangażowała się norweska organizacja praw człowieka RAFTO Foundation. Przed kamerą Jung Sung San opowiada dramatyczną historię swoją i swoich bliskich. Poznajemy także losy innych byłych więźniów obozu, którym udało się uciec do Korei Południowej. Siedmioro bohaterów uczestniczy w procesie tworzenia przedstawienia, którego scenariusz oparty jest na ich przeżyciach. Wstrząsający dokument demaskuje prawdziwe oblicze totalitaryzmu Korei Północnej, gdzie w obozach przebywa kilkaset tysięcy osób.

Defilada była ciekawa więc z chęcią ten też zobaczymy.

Och, to o tym filmie pisałam w "Odeszli", tytuł mi wyleciał z głowy. Jest straszny.

Mag113 - Czw 19 Sty, 2012 12:06

Dziś w Canal+ Kuzynka Bietka wg. Balzaca z 1998 r., z Jessicą Lange i Hughem Laurie. Początek o 23:40 :mrgreen:

http://www.canalplus.pl/film-kuzynka-bietka_37304

Anaru - Czw 19 Sty, 2012 12:32

Trzeba by mieć Canal+ :(
Albo poszukać innych źródeł ;)
Aa i jaka fajna pora, w sam raz dla nietoperzy :mrgreen:

Zdecydowanie trzeba by innych źródeł :wink:

Mag113 - Czw 19 Sty, 2012 12:37

Anaru napisał/a:

Zdecydowanie trzeba by innych źródeł :wink:

Hmmm :mysle: :wink:
Ale nietoperzem nie jestem! :mrgreen:

milenaj - Czw 05 Kwi, 2012 12:16

Dzisiaj o 23.20 w TVP1 "Kadet Winslow".
Caroline - Czw 19 Kwi, 2012 20:21

Dziś o 21.40 w TVP2 Fałszerze, ponoć dobre. Planuję oglądać.
Fajnie, że Kocham Kino przesunęli na normalną godzinę. :wink:

Yvain - Czw 19 Kwi, 2012 23:16

Obejrzałam, bardzo dobry film, dzięki za polecenie :mrgreen: :kwiatek:
Caroline - Pią 20 Kwi, 2012 19:29

Bardzo proszę Yvain. :)
A dziś z kolei Elegia http://www.filmweb.pl/film/Elegia-2008-411063. Też ponoć niezłe.
Wczoraj na Fałszerzach zasnęłam, ale dziś! Dziś to już na pewno dam radę ;)

Admete - Sob 21 Kwi, 2012 09:06

A ja wczoraj w końcu obejrzałam V jak vendetta.
Anonymous - Sob 21 Kwi, 2012 12:26

Ja tyz :) Przymierzalam sie od... 2-3 lat... Kumpel zachwalal, zawsze mowil, ze mi sie spodoba. A ja mu zawsze ufam, bo znamy swoje gusta filmowe - tyle, ze jakos okazji nie bylo, a jak byla to albo bylam na wyjezdzie, albo tak umordowana, ze w polowie zasnelam.
No i jak zwykle mial racje. Szalenie mi sie podobal. Tylko lektor mi troche przeszkadzal... Za bardzo lubie Hugo i jego sposob artykulacji...

Admete - Sob 21 Kwi, 2012 12:31

Lektora jednak nie znoszę, ale przeżyłam. Też mi się podobało.
Fibula - Śro 25 Kwi, 2012 20:16

Pewnie kogoś zainteresuje nowy, dziewięcioodcinkowy serial na AXN Crime, Musée Eden.
Informacje tu