To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

praedzio - Śro 08 Gru, 2010 10:56
Temat postu: Hobbit
Pomału zaczyna się kompletować obsada filmu. W związku z powyższym zakładam nowy wątek i trzymam kciuki za pomyślne ukończenie produkcji. :)
Trochę wieści: http://www.filmweb.pl/new...bbicie%22-67966

Calipso - Śro 08 Gru, 2010 23:03

Prawdopodobnie do obsady dołączył też Rysiek Armitrage jako Thorin. Ciekawa jestem jak rozwiążą ewentualny problem z jego wzrostem :wink:
Anonymous - Śro 08 Gru, 2010 23:50

dokladnie tak jak w przypadku Rhys-Davisa, ktory ma 185 cm, czyli ledwie 3-4 cm mniej niz Rysiek (o ile dobrze kojarze... ;) )
Admete - Czw 09 Gru, 2010 07:52

Ale tutaj problem nie będzie duzy. W końcu w drużynie normalnego wzrostu będzie tylko Gandalf. Reszta to hobbit i krasnoludy. Zabawa ze zmniejszaniem będzie tylko w przypadku zetkniecia się z innymi postaciami np. elfami.
Calipso - Czw 09 Gru, 2010 09:34

Admete napisał/a:
Ale tutaj problem nie będzie duzy. W końcu w drużynie normalnego wzrostu będzie tylko Gandalf.

Zapomniałam :rumieniec: Muszę sobie odświeżyć Hobbita.

Aragonte - Czw 09 Gru, 2010 13:14

Też muszę go sobie przypomnieć przed seansem :)
Fajnie, że znowu jest na co czekać :D

Ciekawe, czy Silmarillion ktoś uznałby za możliwy do zekranizowania :roll:

Anonymous - Czw 09 Gru, 2010 13:39

w sumie jako serial - czemu nie? Moze bym sie w tych wszystkich fiorindelach polapala... :)
Deanariell - Czw 09 Gru, 2010 15:21

AineNiRigani napisał/a:
w sumie jako serial - czemu nie? Moze bym sie w tych wszystkich fiorindelach polapala...

:lol: Spoko. ;)

Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie miałam z Silmarillionem podobnych problemów :) - pożyczałam od Admete (Eru, napisałam przed chwilą "od Sulwen" :P - stare przyzwyczajenia dają o sobie znać ;) ) i tak się przywiązałam do niego, że kiedy wreszcie kupiłam sobie mniej przyniszczony egzemplarz, to oddałam ten nowszy, a zostawiłam ten bardziej zaczytany. :mrgreen: Ot, sentymentalna bywam czasami...

Aragonte napisał/a:
Fajnie, że znowu jest na co czekać

Też się cieszę. :) Już o tym chyba kiedyś pisałam w wątku tolkienowskim, ale takie rzeczy można wspominać w nieskończoność :P - pamiętam, że najpierw wpadł mi w ręce właśnie Hobbit, chyba nawet sama kupiłam w księgarni nie mając pojęcia o czym to jest (zdaje się na etapie siódmej klasy jakoś), przeczytałam i zachwyciłam się opisaną tam przygodą. :serce: Zainteresował mnie wtedy autor, a później to już wpadłam jak przysłowiowa śliwka w kompot. :mrgreen: Najbardziej zawsze chce mi się śmiać, gdy sobie przypomnę, że zabierając się za lekturę Władcy myślałam naiwnie, iż będzie to coś podobnego do Hobbita, tylko dłuższe :rotfl: - zupełnie nie spodziewałam się głębszych refleksji - tym bardziej w szoku byłam po przeczytaniu. A przecież jest cała masa ludzi na świecie, którzy nijak nie potrafią pojąć tej fascynacji Tolkienem... :mysle: Bo jak się tak zastanowić, to cała ta historia na pozór wydaje się w sumie dość banalna... Co sprawia, że niektóre książki i filmy stają się kultowe, a inne (podobne) okazują się zwykłą szmirą? Jest to fenomen, nad którym będę chyba rozmyślać po grób. :P

Anaru - Czw 09 Gru, 2010 15:21

Calipso napisał/a:
Muszę sobie odświeżyć Hobbita.

Muszę chyba przeczytać Hobbita :rumieniec:

Anonymous - Czw 09 Gru, 2010 17:17

Ja naprawde nie mam pamieci do imion. Jak mi sie tam namnozylo tych wszystkich fuldenow, fildenow, florinow, farinow, to ja sie juz totalnie pogubilam kto jest kim, czyim bratem, wujkiem, ojcem, dziadkiem... Dopiero na koniec zauwazylam drzewo - to przynajmniej przy ponownym czytaniu zerkalam sobie kto zacz.
Admete - Czw 09 Gru, 2010 17:47

Admete-Sulwen dwojga imion do usług ;)
praedzio - Czw 09 Gru, 2010 17:56

Ja najpierw przeczytałam WP i Hobbitem byłam rozczarowana - bo to takie dziecinne się przy WP wydawało. ;)
Sofijufka - Czw 09 Gru, 2010 17:57

no fakt - tylko zadatki na WP....
Admete - Czw 09 Gru, 2010 17:57

Ja polubiłam Hobbita tak naprawdę z czasem. A teraz lubię go bardzo :) Czytałąm zupełnie niedawno.
Aragonte - Czw 09 Gru, 2010 17:59

praedzio napisał/a:
Ja najpierw przeczytałam WP i Hobbitem byłam rozczarowana - bo to takie dziecinne się przy WP wydawało. ;)

Na ja szczęście na odwrót - ale drugi w kolejności czytania był Silmarillion, LOTR-a było strasznie ciężko dostać. W bibliotece nie mieli, uratowało mnie dopiero wydanie z lat dziewięćdziesiątych. Coś mi się kojarzy, że nawet jakieś ogłoszenie w Świecie Młodych zamieszczałam podczas swoich poszukiwań LOTR :lol:

Fibula - Czw 09 Gru, 2010 20:02

Filmowy Hobbit to doskonały pretekst, by odświeżyć książkę. My będziemy czytać dzieciakom ;) .
Deanariell - Czw 09 Gru, 2010 20:20

AineNiRigani napisał/a:
Ja naprawde nie mam pamieci do imion. Jak mi sie tam namnozylo tych wszystkich fuldenow, fildenow, florinow, farinow, to ja sie juz totalnie pogubilam kto jest kim, czyim bratem, wujkiem, ojcem, dziadkiem... Dopiero na koniec zauwazylam drzewo - to przynajmniej przy ponownym czytaniu zerkalam sobie kto zacz.

Aine, ja Ci się wcale nie dziwię ;) - tam naprawdę można się pogubić. Rozbawiło mnie tylko Twoje szczere wyznanie, bo tak rozbrajająco zabrzmiało. :lol: Nawet sam Tolkien pewnie by się uśmiechnął. :)

Admete napisał/a:
Admete-Sulwen dwojga imion do usług

:mrgreen:
praedzio napisał/a:
Ja najpierw przeczytałam WP i Hobbitem byłam rozczarowana - bo to takie dziecinne się przy WP wydawało.

Bo to w sumie miała być książka właśnie dla dzieci, czyż nie? ;) Ale los chciał, że zakochali się w niej także dorośli. :-P

Ariana - Czw 09 Gru, 2010 20:21

Heh, a ja od Hobbita zaczynałam przygodę z Tolkienem, bo miałam to w podstawówce jako lekturę. Przypominać sobie chyba nie będe, czytałam półtora roku temu i dość wolno mi szło - zdecydowanie wolę Władcę Pierśceni. Ale to mi przypomina, że chyba powinnam Hobbita kuzynowi pożyczyć, akurat dorasta do odpowiedniego <moim zdaniem> wieku, żeby to czytać.
Calipso - Pią 10 Gru, 2010 00:41

Anaru napisał/a:
Muszę chyba przeczytać Hobbita

Jak pojade na święta do domu, to przywiozę Ci ładne wydanie Hobbita :wink:

praedzio - Pią 25 Lut, 2011 09:13

Pierwsze zdjęcia dekoracji. http://www.theonering.net...-miramar-shots/
praedzio - Pią 24 Cze, 2011 10:02

O, nie wiedziałam, że z Hobbita wyjdą dwa Hobbity! :shock: Tu pierwsze zdjęcia:
Kod:
http://www.filmweb.pl/news/FOTO+Młody+Bilbo+Baggins+na+pierwszym+zdjęciu!-74898

Aragonte - Pią 24 Cze, 2011 11:00

Praedzio, nie otwiera się, coś chyba nie tak z adresem.
praedzio - Pią 24 Cze, 2011 11:18

A, bo link jest taki, że nie można skopiować... :-| Zaraz go wyedytuję. :mysle:
EDIT: Poprawiłam. Skopiować w całości i wkleić w pasek przeglądarki. Powinno pójść.

Aragonte - Pią 24 Cze, 2011 11:55

Yeeeeeeeeeeeeah! :mrgreen: Fajnie, znowu norka Bilba :D
Już się cieszę na seans :-D

Yvain - Pią 24 Cze, 2011 12:32

Zapowiada się wspaniale :mrgreen: