To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Haven

Admete - Sob 10 Lip, 2010 13:09

Pojawił się ten serial na motywach z Kinga - Haven.
praedzio - Sob 10 Lip, 2010 13:28

Poczekam na sosik. ;)
Admete - Sob 10 Lip, 2010 19:24

Ja już obejrzałam - ciekawa rzecz, że producenci seriali w Ameryce wychodzą teraz poza duże miasta, może tak jest taniej? W Haven są naprawdę ladne krajobrazy i ciekawa kolorystyka zdjęć. Podoba mi się pan detektyw z miasteczka i pani FBI ;) Przemytnik z łodzi może być ciekawą postacią, tak samo szef z policji. To ma być co tydzień czy reszta jesienią?
praedzio - Wto 13 Lip, 2010 21:57

Admete napisał/a:
Ja już obejrzałam - ciekawa rzecz, że producenci seriali w Ameryce wychodzą teraz poza duże miasta, może tak jest taniej? W Haven są naprawdę ladne krajobrazy i ciekawa kolorystyka zdjęć. Podoba mi się pan detektyw z miasteczka i pani FBI ;) Przemytnik z łodzi może być ciekawą postacią, tak samo szef z policji. To ma być co tydzień czy reszta jesienią?

Też już obejrzałam. Fajny klimacik. :mrgreen: Podoba mi się również pan detektyw, tylko cokolwiek za chudy. :P Ale dła ładnych oczu wybaczam. :mrgreen:

Tego ma być trzynaście odcinków?
Tu znalazłam rozpiskę pierwszych pięciu: http://en.wikipedia.org/w..._Haven_episodes

Zdjęcia kręcono w Nowej Szkocji, a tam jest pięknie nad wyraz. :serce:

praedzio - Sob 31 Lip, 2010 10:50

Oglądam najnowsze Haven. Scena w przymierzalni cudna! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Admete - Sob 31 Lip, 2010 11:22

Zaraz będę oglądać :)
praedzio - Sob 31 Lip, 2010 11:28

Tylko nic nie jedz podczas oglądania - lojalnie uprzedzam. Momentami może być obrzydliwie. :mrgreen:
Admete - Sob 31 Lip, 2010 19:33

Obejrzałem to nowe Haven - faktycznie dość okropne miejscami, ale scenka w przymierzalni zabawna. Wydaje mi się zresztą, że agentka była kilka razy oceniana - dwa razy przez Duke'a - raz na pomoście, a potem przy wieczornej rozmowie, potem przez starszych panów dwóch ;) , a na końcu tak prawie bez słów przez Nathana. Kogo obstawiacie - Nathana czy Duke'a? ;)
praedzio - Sob 31 Lip, 2010 23:47

Zdecydowanie Nathana... :serce: On też ma w sobie mroczną tajemnicę.
Admete - Nie 01 Sie, 2010 14:46

Ja tez Nathana - w serialach i filmach zawsze takich lubię. Przystojny jest na dodatek - wysoki i ciemnowłosy z ładnymi oczami ;) Malomówny...
praedzio - Nie 01 Sie, 2010 20:13

Admete napisał/a:
Malomówny...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Admete - Nie 01 Sie, 2010 20:59

praedzio napisał/a:
Admete napisał/a:
Malomówny...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Nie rozumiem tego ataku śmiechu - Nathan nie mówi dużo, to Duke gada ciągle jak najęty :)

praedzio - Nie 01 Sie, 2010 21:06

Po prostu zabrzmiało to przekomicznie w połączeniu z innymi jego wymienionymi przez Ciebie zaletami. :rotfl:

Ja Duke'a w ogóle nie lubię. :roll:

Admete - Nie 01 Sie, 2010 21:14

Po prostu trafiło na koniec :) Wypisywałam zalety bohatera serialowego - takie serialowe emploi ;)

No Duke jest denerwujący trochę. Ciekawe czy wyjaśnią przyczyny nienawiści między nim a Nathanem. I ta złośliwa uwaga, że Nathan, nie jest prawdziwy, że jest jak Pinokio.

praedzio - Nie 01 Sie, 2010 21:24

Właśnie. :evil:

Swoją drogą Lucas Bryant świetnie by się sprawdził w roli szaleńców i psychopatów - po poprzednim odcinku. Tego aktora pamiętam też z kanadyjskiego filmu obyczajowego Playing House ( http://www.filmweb.pl/fil...nka-2006-306289 ). Podobał mi się z dłuższymi włosami. :)

Admete - Nie 01 Sie, 2010 21:31

O nie, nie - długie włosy mu nie służą ;) Jako psychopata byłby świetny ;)
praedzio - Nie 01 Sie, 2010 21:37

Nie mówię o takich całkiem długich, ale dłuższe niż ta nastroszona czupryna, którą ma w Haven na pewno by mu nie zaszkodziły. ;)
Admete - Nie 01 Sie, 2010 21:39

No co ty - jak mu ładnie z oczu patrzy spod tej grzywki ;)

http://www.imdb.com/media/rm792625920/nm1674903

A swoją drogą ile on ma lat? Na IMDb nie ma informacji, a ja sprawdzam zawsze takie rzeczy...

praedzio - Nie 01 Sie, 2010 21:43

No już niech Ci będzie, że ładnie... :lol: Bo i ładnie zresztą. :D
Szczerze mówiąc, nie interesuje mnie jego wiek, aczkolwiek widać różnicę w wyglądzie między Haven a Playing House.

Admete - Nie 01 Sie, 2010 21:44

Ja sprawdzam zawsze całą główną obsadę w filmach, które oglądam. Takie zboczenie ;)
Aragonte - Nie 01 Sie, 2010 21:45

Admete napisał/a:
No co ty - jak mu ładnie z oczu patrzy spod tej grzywki ;)

http://www.imdb.com/media/rm792625920/nm1674903

Pan całkiem, całkiem :wink:

BeeMeR - Pon 02 Sie, 2010 12:13

Aragonte napisał/a:
Pan całkiem, całkiem :wink:
Ano... :)
Haven, powiadacie? :mysle:

praedzio - Pon 02 Sie, 2010 12:18

I owszem. :mrgreen:
Ja na Lucasa zwróciłam uwagę po części dlatego, że ma bardzo Praedowe brwi. :serce:

Caitriona - Pon 02 Sie, 2010 12:28

Duke w ogóle się nie liczy, nie podoba mi się, ma coś nie tak z twarzą... :roll:
Za to Nathan jest całkiem, całkiem ;) Ogólnie cały serial mi się podoba, ma fajną główną bohaterkę.

praedzio - Sob 18 Wrz, 2010 20:24

Już sama nie wiem, gdzie pisałam o Haven - w serialach, czy tu. ;) Chciałam tylko nadmienić, że serial coraz bardziej (o ile to możliwe) mi się podoba. Rozkręca się w stronę, która mi bardzo odpowiada - a dodatkowego smaczku dodaje Nathan, który odkrył, że może poczuć dotyk Audrey. To dzisiejsze niby przypadkowe szukanie kontaktu z partnerką rozbawiło mnie do łez. :rotfl: