To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Kto jest naj, naj

Anonymous - Wto 14 Wrz, 2010 13:27
Temat postu: Kto jest naj, naj
Szukając czegoś na forum dogrzebałam się do TEGO tematu i gryzłam się kilka dni, że jednak, moga na gruncie takiej ankiety powstać jakieś spory, to jednak stwierdziłam, że raz kozie śmierć(najwyżej dostanę Bana :mrgreen: za rozpętanie 99 wojny forumowej :wink: ), ale warto sprawdzić, jak obecnie układają się nasze sympatie forumowe i kim jest Ten, pierwszy wśród równych :mrgreen:

To jak bez sugerowania a zwypisywaniem 5 kandydatów, których nam serce dyktuje(fotografie poglądowe mile widziane)

Pozwolę sobie klasyfikację punktową ściągnąć od Harry czyli
nr 1 - 7 pkt, nr 2. - 5 pkt, nr 3 - 3 pkt, nr 4 - 2 pkt, a nr 5- 1

Dwa tygodnie na rywalizację Panów styknie chyba :wink:

Admete - Wto 14 Wrz, 2010 14:52

Mam być za wyglad czy za grę?
praedzio - Wto 14 Wrz, 2010 15:02

I wybieramy spośród tych samych, co za pierwszym razem?
Admete - Wto 14 Wrz, 2010 15:03

Chyba mamy podawac swoją liste, tamta stara już cześciowo nieaktualna ;)
Anonymous - Wto 14 Wrz, 2010 16:47

wśród tych co nam serce dyktuje.... czy był na tamtej liście czy nie.... nieważne :D

I czy za grę czy za wygląd..... chyba za całokształt bardziej

Admete - Wto 14 Wrz, 2010 17:14

Większośc moich jest znana tylko fankom Spn i bywalczyniom wątku orientalnego ;)
Anonymous - Wto 14 Wrz, 2010 17:24

Każdy ma tam swoje niszowe sympatie :D
Nie grymasimy, nie szukamy problemów.
Wypisujemy, raz, dwa, raz dwa(ja nad swoimi myślę :wink: )

Admete - Wto 14 Wrz, 2010 17:45

Ja na razie nie mam czasu, niestety.
praedzio - Wto 14 Wrz, 2010 17:47

Ja muszę się zastanowić i zastosować jakieś kryteria, żeby to choć pozór rzetelności miało. ;)
Calipso - Wto 14 Wrz, 2010 18:58

U mnie numer jeden jest zawsze ten sam : Al Pacino - 7 points :mrgreen: Pozostałych muszę sobie poustawiać :wink:
Admete napisał/a:
Większośc moich jest znana tylko fankom Spn i bywalczyniom wątku orientalnego

No i co z tego ? Nas jest więcej :wink:

Yvain - Wto 14 Wrz, 2010 21:09

Tak za całokształt to ciężko :mrgreen: może by tak 2 kategorie, najlepszy aktor i najlepsze ciacho było by ciekawie :wink:
Harry_the_Cat - Wto 14 Wrz, 2010 21:21

Mysle, ze Kaskowi nie chodzi o dogledna analize. Raczej o szybka decycje - tak, w tej chwili najbardzej chce ogladac filmy z panem X. Nawet bardziej niz z panem Y, choc on jest w sumie lepszym aktorem.
Yvain - Wto 14 Wrz, 2010 21:44

W takim razie powinno być to pod hasłem "kto nas teraz kręci" :mrgreen:
Caitriona - Wto 14 Wrz, 2010 21:56

Dobra, ktoś musi być pierwszy, bo tu jest teraz więcej gdybania, niż odpowiedzi na temat ;)

Moja lista obecnych ulubieńców, czyli tak jak rzekł Harry, kogo obecenie najchętniej oglądam na ekranie:

1. Johnny Depp

2. Shah Rukh Khan

3. Jensen Ackles

4. Timothy Olyphant

5. Shahid Kapoor

Eeva - Wto 14 Wrz, 2010 22:49

Też bym chciała zrobić taką listę ale chyba nie ma az tyle miejsca :-)
U mnie wszystko szybko się zmienia ale na chwile obecną numero uno to Joshua Jackson :-)

Anonymous - Śro 15 Wrz, 2010 08:23

Harry_the_Cat napisał/a:
Mysle, ze Kaskowi nie chodzi o dogledna analize. Raczej o szybka decycje - tak, w tej chwili najbardzej chce ogladac filmy z panem X. Nawet bardziej niz z panem Y, choc on jest w sumie lepszym aktorem.

Harry Ty po prostu powiesz słowo a już wiadomo a u mnie pół akapitu a i tak nikt nie wie co poeta miał na myśli :P

BeeMeR - Śro 15 Wrz, 2010 10:52

U mnie ta lista wygląda bardzo podobnie jak u Caitriony,

1. Shahrukh Khan - nie da się ukryć, że jedyny aktor, którego wszystkich filmów wyczekuję i oglądam, więc niezaprzeczalnie ciągle number one :srk:

2. Ian Somerhalder - robiłam i robię przegląd jego filmów, i acz nie wszystkie role mnie zachwycają, ale dalej jestem ich ciekawa, a rola Damona cieszy mnie bardzo :serce:

3. Johnny Depp też oglądam zaległe filmy z jego udziałem i lubię go bardzo

4. Shahid Kapoor :serduszkate:

5. Saif Ali Khan :serce:

Timothy Olyphant w Justified podobał mi się bardzo, ale nie aż tak, by szukać innych filmów z jego udziałem :P

praedzio - Śro 15 Wrz, 2010 11:09

Ja u siebie zrobiłam wstępne rozeznanie i po krwawo stoczonej bitwie z własnymi myślami i uprzątnięciu trupów z pola bitwy sytuacja przedstawia się następująco:

1. Michael Praed (wiem, wiem, aktor jednej roli, bo o pozostałych litościwie przemilczę - ale pierwszej miłości należą się specjalne względy ;) )
2. Damian Lewis (bo to świetny aktor jest i podoba mi się w KAŻDEJ roli)
3. Eddie Redmayne (za oczy i piegi, no i tęsknie wypatruję nowych produkcji z jego udziałem)
4. Nathan Fillion (jako kapitan Mal zajmuje poczytne miejsce w moim osobistym panteonie)
5. Michael Biehn (świetny, aczkolwiek niedoceniany ator, poza tym druga moja wielka miłość ;) )

Poza podium niestety znaleźli się inni moi ulubieńcy jak:

6. Jared Padalecki (Sama kocham i kochać będę po grób, ale muszę zobaczyć Jareda w innych produkcjach, żeby móc rzetelnie ocenić jego umiejętności; ślinić się na jego widok i tak będę przy każdej sprzyjającej okazji - to się nie zmieni. ;) )
7. Adam Storke (były czasy, kiedy jego nazwisko ryłam na ścianach :lol: - stare dobre czasy)
8. Michael Vartan
9. Eric Close
10 Santiago Cabrera.

Uffff...

milenaj - Śro 15 Wrz, 2010 13:16

To i ja podam swoje typy:

1. Russell Crowe - od czasu "Tajemnic Los Angeles" niezmiennie na pierwszym miejscu.
2. Robert Downey Jr.
3. Alan Rickman - uwielbiam jako szeryfa.
4. James McAvoy
5. Damian Lewis

6. Ricardo Scarmarcio
7. Richard Gere
8. Alessandro Nivola
9. Ralph Fiennes

I na koniec jedna serialowa fascynacja. Ech... Dawno to było, ale co tam :-D

10. David James Elliott - jak ja uwielbiałam JAG

Anonymous - Śro 15 Wrz, 2010 13:53

Uwaga

Miejsce pierwsze, dla mnie, niepodzielny Pan i Władca :serce2: Alan R. :serce2:

drugie: Rufusik

Trzecie: Ryś(przepraszam za zdradę no, ale sorry Winetu)

Czwarte, gdzie o względy walczył Ralph jednak Wygrał Edward Norton

Piąte Bollywoodka miłość Saif Ali Khan :rumieniec:

Brakło mi miejsca dla wielu. między innymi dla aktora niewielu epizodycznych ról :wink: Ikera Casillasa... :mrgreen:
Oj brakło mi kilku miejsc...ale trzeba odchudza c nawet serce, nie może być AŻ tak pojemne

Admete - Śro 15 Wrz, 2010 15:03

U mnie większośc się pokrywa z wyborem Caitri, z dodatkiem osoby z listy Praedzi i Basi ;)
Kolejnośc przypadkowa.

Shahrukh Khan, Saif Ali Khan, Shahid Kapoor, Jensen Ackles, Timothy Olyphant, Damian Lewis, Nathan Fillion, Leonardo DiCaprio ( bo aktorem jest świetnym :) ).

Anonymous - Śro 15 Wrz, 2010 15:05

Ale Admete kolejność jest istotna w ostatecznym rozrachunku... :mysle:
Admete - Śro 15 Wrz, 2010 15:08

W takim razie nie będę brana pod uwagę w ostatecznym rozrachunku :) Ja ich wszystkich tak samo lubię.
Yvain - Śro 15 Wrz, 2010 17:26

U mnie panowie mają się tak :mrgreen:
1. Christian Bale

2. Heath Ledger

3. Ian Somerhalder

4. Jensen Ackles

5. Johnny Depp

Alicja - Śro 15 Wrz, 2010 21:02

dzisiaj moje wszelkie odczucia skupiają się na tych 5 panach:

1. Colin Firth nadal i niezmiennie ( muszę odgrzebać mój stary avek :mysle: )
2. Keanu Reeves - żeby w końcu ktoś wykorzystał ten talent :roll:
3. Viggo Mortensen- prawdziwego mężczyzny nie trzeba reklamować :mrgreen:
4. Edward Norton - od czasu Malowanego welonu
5. Riccardo Scarmacio ( oglądam po włosku, cóż zrobić, uczucie zobowiązuje :roll: )

Timothy Olyphant po Deadwood i Justified jest wysoko, wysoko, jednak nie dość wysoko, by wdrapać się na podium. Może później :-) Jest jeszcze Ralph Fiennes :mysle:

Kasiek, myślę, że 99 wojny forumowej nie będzie, a torebki raczej nie pójdą w ruch :-P