To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Przygody Merlina

praedzio - Pią 02 Sty, 2009 13:40
Temat postu: Przygody Merlina
Wczoraj odpaliłam sobie pilot "Merlina" i tak sobie oglądam i oglądam i za cholerę nie mogę przypomnieć sobie, skąd znam gościa grającego Uthera Pendragona. No i nagle bum! Przypomniał mi się Giles z Buffy i ojciec Anny z Perswazji. :D

Serial cieniutki bardzo, ale i tak oglądam. ;)

Aragonte - Pią 02 Sty, 2009 13:46

Masz "Merlina"? Co to za "Merlin", chyba nie ten z Samem Neilem? Tam pilota nie było, to były marne dwie części.
Ale całkiem fajne :)

Chomikuję pewien link :wink:
http://community.livejournal.com/merlingwainebar/

Admete - Pią 02 Sty, 2009 13:53

Praedzio ma na mysli ten nowy serial BBC - troszke okropny jest ;-) Jakby co, to uśmiechy w strone Caitri ;-)
Gwen zrobili tam czarną :roll:

Caitriona - Pią 02 Sty, 2009 21:26

Dobra, ja sie przyznaję: oglądam Merlina w miarę regularnie :mrgreen: Taki trochę jak Robin Hood BBC ale dużo, dużo bardziej znośniejszy. I lubie Artura ;)
Jak ktoś chce nie ma sprawy ;)

Aragonte - Pią 02 Sty, 2009 21:47

A jest już całokształt? Jakby był, to będę się uśmiechać :wink: Ale to nic pilnego, mam aż za dużo do oglądania i czytania :)
praedzio - Sob 03 Sty, 2009 11:06

Aragonte napisał/a:
A jest już całokształt? Jakby był, to będę się uśmiechać :wink: Ale to nic pilnego, mam aż za dużo do oglądania i czytania :)

Mam 13 odcinków, jakby co. To chyba całość, nie?
Faktycznie - zrobiony na modłę RobinHoodową BBC, ale zostałam uprzedzona o tym przez zniesmaczonych wielbicieli cyklu arturiańskiego, więc moje wyobrażenie o legendzie arturiańskiej odłożyłam na półeczkę, a serial oglądam jako taką bajeczkę dla dzieci po prostu (w końcu tam grają prawie że dzieci).
Też mi się Artur podoba, chociaż jestem zauroczona uśmiechem Merlina. ;) A Gajusza lubię jako postać. Natomiast na widok smoka dostaję napadu dzikiego śmiechu. :rotfl: Zastrzelić pomysłodawcę tego, żeby stworom magicznym nadawać rysy ludzkie!! Ja tak wyraźnie nie układam ust (w sensie logopedycznym), kiedy mówię, jak ten smok! :lol:

praedzio - Sob 03 Sty, 2009 15:53

Hyhy, na pewno Santiago Cabrera nie ma nic wspólnego z tym, że oglądam Merlina!
praedzio - Wto 06 Sty, 2009 06:31

Wczoraj późnym wieczorem skończyłam "Merlina" - i muszę przyznać, że się wciągnęłam. Ja wiem, że to nie najwyższych lotów produkcja, ale chyba mam gdzieś w genach zapisaną skłonność do baśniowych historyjek, nieważne jak bardzo różniących się od kanonu, bo zawsze łykam, jak coś dobrego. :D
A końcowe odcinki były naprawdę dramatyczne, tak, że oglądałam zagryzając paznokcie.

Lubię czasem pooglądać młodzieżowe seriale - własnie za ten nachalny optymizm. Mam świadomość, że przynajmniej tam wszystko mniej lub więcej skończy się dobrze. Czasem tego potrzebuję. ;)

Caitri, masz swój ulubiony odcinek? Moim zdaniem najlepszy był ten z druidami (Mordred).

Caitriona - Śro 07 Sty, 2009 17:55

Właściwie pod tym wszystkim mogłabym się podopisać: niby serial dla młodzieży, niby nie najwyższych lotów itp a ogląda mi sie go naprawdę nieźle :-P
praedzio napisał/a:
Caitri, masz swój ulubiony odcinek?

Czy ja wiem? :mysle: Jeszcze nie dotrałam do końca ;) Ale póki co stawiam na ten odcinek Excalibur. TEn z druidem też był dobry.

Aragonte - Śro 07 Sty, 2009 20:55

Ja to jednak zaćmienia mam czasami :roll: Czemu nie poprosiłam Praedzio o tego Merlina? Toż widziałyśmy się dzisiaj :-|
No nic, nadrobię innym razem :)

praedzio - Śro 07 Sty, 2009 21:02

No, to mnie też zaćmiło. Bo sama mogłam się wykazać inicjatywą. Najwidoczniej co poniektóre zwoje mózgowe mi zamarzły. ;)

Wracając do ulubionego odcinka Merlina - podobał mi się jeszcze ten ze zdradą Morgiany. A w ogóle to szalenie podoba mi się motyw muzyczny z czołówki: http://www.youtube.com/watch?v=9ACxYuV_NNA

Admete - Śro 07 Sty, 2009 21:04

Cóż jak na razie troszczę się o rozrywkę Caitri, a sama nie widziałam nawet trzech minut Merlina ;-)
Harry_the_Cat - Nie 15 Lut, 2009 20:23

Obejrzałam pierwszy odcinek Merlina. Bardzo mi się podoba.
I muzyka i realizacja i aktorstwo. Bohaterowie są na razie fajnie zarysowani. Auntie Beeb znowu staneła na wysokości zadania! Z niecierpliwością zasiadam do dwójeczki.

Admete - Nie 15 Lut, 2009 20:37

Jakoś nie mogę się do tego serialu przekonać. Czarnoskóra Ginewra...na dodatek brzydka okropnie :roll:
Caitriona - Nie 15 Lut, 2009 21:39

A ja się przekonałam. Sympatyczny serialik, lubię Artura i Merlina ;)
Harry_the_Cat - Nie 01 Mar, 2009 18:52

A tymczasem - Merlin od przyszłego tygodnia w Polsacie: http://www.teleman.pl/blo...ruje-w-polsacie

Nawet piszą o tym w najnowszym Filmie, ale mam wrażenie, że autor akurat nie widział serii, tylko czytał oficjalne materiały i widział parę fotek.

Harry_the_Cat - Nie 24 Maj, 2009 23:32

Hej :) tu pewnie niewiele osób to zainteresuje (bo nie wiecie, co dobre :roll: ), ale bylam wczoraj na panelu dotyczacym Merlina - co moge rzecz? Bradley jest tak piekny w realu jak w TV... :serce2: :serce2: :serce2:
Kto chce w ogóle zobaczy jakies fotki?

Aragonte - Nie 24 Maj, 2009 23:41

Dawaj :mrgreen:
I nic to, że nie wiem, kto zacz :ops1:

Harry_the_Cat - Pon 25 Maj, 2009 00:13

:P

to tylko jedno:

Admete - Pon 25 Maj, 2009 05:09

Bradley to ten z brzegu? ;-)
Aragonte - Pon 25 Maj, 2009 06:48

Admete napisał/a:
Bradley to ten z brzegu? ;-)

Z którego brzegu? :wink:

praedzio - Pon 25 Maj, 2009 08:55

Z prawej odtwórca Artura, a lewej Merlina. :)
Anaru - Pon 25 Maj, 2009 11:45

Aragonte napisał/a:
Z którego brzegu? :wink:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
To ja jeszcze zapytam z jakiej ekranizacji... :rumieniec:

Caitriona - Pon 25 Maj, 2009 14:16

Harry, byłaś na Merlinowym panelu?? Wow! I jak? Pokaż więcej fotek i powiedz coś więcej!
Harry_the_Cat - Pon 25 Maj, 2009 16:10

powiem wiecej, jak wroce do domu - za jakies 5 godzin ;)