North and South - serial BBC - Okładka North&South
Gunia - Pią 22 Sty, 2010 00:01
Ta druga jest IMHO lepsza.
Fibula - Pią 22 Sty, 2010 00:14
Żadna niestety nie zachwyca , ale druga jest o niebo lepsza od pierwotnej. Lepiej by wyglądało choćby sepiowe tło, a dodatkowy kolor na okładce nie podniósłby znacząco kosztu druku. Mag, może poddasz redakcji pomysł, by grafik poeksperymentował z kolorami?
trifle - Pią 22 Sty, 2010 00:19
O rety rety!!!
Nie mogę się zdecydować do końca W tej pierwszej trochę mnie mierzi ten kwiatek na środku, więc chyba druga rzeczywiście.
trifle - Pią 22 Sty, 2010 00:23
A mnie się chyba podoba taka biała. Jak zaczną eksperymentować, to kto wie, co z tego wyjdzie Biało-czarno-czerwona jest minimalistyczna i z klasą. Sam projekt może rzeczywiście nie zachwyca, ale jest w porządku. O niebo lepszy niż ten pierwotny koszmarek.
Może niech wydadzą trochę z butami, a trochę z postaciami, będzie można sobie wybrać
Anonymous - Pią 22 Sty, 2010 00:29
co to za numer Mag, że ma Cię nie być? Protestuję!!
Odnosnie okładki, jako, że to podręcznik o szewstwie to optuję za pierwszą opcję oczywiście.... ach nie!! to powieść o milości jest przecie.
Druga wersja lepsiejsza...
Anonymous - Pią 22 Sty, 2010 01:01
Podobaja mi sie obie, chociaz lewa bardziej niz prawa. Zdaje sobie jednak sprawe, ze prawa latwiej dotrze do klienta mniej zorientowanego o czym jest ksiazka. My wiemy jak i o czym pisala Gaskell, przecietna Marysie Kowalska bardziej przekona romantyczny charakter pary na okladce nr 2
Bardzo mi odpowiada natomiast czcionka. Kolorystyka zreszta rowniez.
Anaru - Pią 22 Sty, 2010 01:15
| Mag13 napisał/a: | Przepraszam, miało mn ie tu już nie być, ale trudno mi jest wycofać się przed dokończeniem pewnych spraw. |
A gdzieżesz Ty się chcesz wycofywać??? Potrzebna tu jesteś na forum
Jestem pod wrażeniem walki o okładkę, serio serio, tym bardziej, że najwyraźniej skuteczna jest. O niebo lepsze projekty od tego pierwotnego badziewia. Kolorystyka oszczędna, ale jak najbardziej w porządku, buciki niezłe, ale chyba bardziej mi się podoba druga, biorąc pod uwagę treść książki, skoro nie da się wykorzystać np. zdjęcia z filmu. Dzięki za starania
praedzio - Pią 22 Sty, 2010 05:27
Właściwie obie mi się podobają. Jeśli by miało być minimalistycznie, to buciki poproszę, a jeśli miałaby zostać parka, to choć przynajmniej zarys fabryki w tle, albo Helstone... Albo już jakaś sepia, a nie ta przeraźliwa, pusta biel.
BeeMeR - Pią 22 Sty, 2010 08:27
| Anaru napisał/a: | Jestem pod wrażeniem walki o okładkę, serio serio, tym bardziej, że najwyraźniej skuteczna jest. | Ja też
Mnie się bardziej podoba okładka z parką niż buciki, a obie daleko bardziej niż Timothy i Keira
Admete - Pią 22 Sty, 2010 08:59
Druga.
JoannaS - Pią 22 Sty, 2010 10:13
Stanowczo druga (prawa).
milenaj - Pią 22 Sty, 2010 11:49
Druga.
przecinek - Pią 22 Sty, 2010 11:53
Zdecydowanie pierwsza - na drugim rysunku postać kobieca wygląda staro i przyciężko, a mężczyzna ma wąsa (czego bardzo nie lubię u panów). Chociaż koleżance z pracy, nieznającej ani filmu, a tym bardziej książki, bardziej podobała się druga, a sugerowałaby, ta okładka, romans z okresu secesji i trochę historii
trifle - Pią 22 Sty, 2010 12:00
Ergo: powinni wydać obie
Anaru - Pią 22 Sty, 2010 12:11
Albo po jednej stronie okładki jedna propozycja, po drugiej druga, np buciki z tyłu nad opisem treści, bo pewnie jakiś planują
praedzio - Pią 22 Sty, 2010 12:39
Ale niech coś pokombinują z tłem - proooooszę.... Bo na razie nasza ulubiona para wisi w powietrzu. Białym powietrzu.
BeeMeR - Pią 22 Sty, 2010 12:57
Na drugą - moim zdaniem.
Drga informuje m/w co i kiedy, pierwsza nie mówi absolutnie nic.
trifle - Pią 22 Sty, 2010 13:09
A mnie się pomysł z butami całkiem podoba, w końcu nie musi być tak dosłownie Tylko wykonanie może nie do końca idealne.
Kształt bucika coś jednak mówi - choćby to, że nie jest to współczesna powieść. A męski, że nie chodzi o żadnego wojaka. Tylko buty są zbyt równo i mi sam układ nie pasuje
Ergo druga jeśli już jedną trzeba wybrać.
trifle - Pią 22 Sty, 2010 13:33
To właśnie mi się podoba - że stoją tyłem, a nie w jakiejś yyy romantycznej pozie I bardzo się cieszę, że to nie jest filmowa okładka.
Powiększyłam sobie buciki i w sumie mi się podobają też
To ja już nie wiem
Admete - Pią 22 Sty, 2010 13:35
Pierwsza sugeruje szewską historię. Jeden bucik był z południa, a drugi z północy, dlatego nie pasowały do siebie Na dodatek oba były lewe
praedzio - Pią 22 Sty, 2010 13:52
A gdyby była parasolka i cylinder?
trifle - Pią 22 Sty, 2010 14:02
| Admete napisał/a: | Pierwsza sugeruje szewską historię. Jeden bucik był z południa, a drugi z północy, dlatego nie pasowały do siebie Na dodatek oba były lewe |
Hmm.. Mi nie sugeruje
Parasolka i cylinder - fajny pomysł.
Admete - Pią 22 Sty, 2010 14:17
| Cytat: | | Parasolka i cylinder - fajny pomysł. |
Tez mi się podoba
damamama - Pią 22 Sty, 2010 14:45
Zerknęłam na koniec wątku i chciałam napisać abyście zrobiły same okładkę i podesłały do redakcji. Widzę jednak, że redakcja prawidłowo zareagowała i stworzyła alternatywne okładki. Mnie osobiście lepiej podoba się ta z prawej. O pierwowzorze się nie wypowiadam - tragedia. Niestety taka nasza natura, pierwszy rzut oka najważniejszy. Nie przyciągnie Twojego wzroku, to nawet nie weźmiesz do ręki aby zobaczyć o czym książka opowiada. Mam nadzieję, że Mag13 będzie nam relacjonowała korespondencję z redakcją.
trifle - Pią 22 Sty, 2010 14:51
A może napisać im, że generalnie ta druga, ale w gorączce okładkowej padł też pomysł zamieszczenia na okładce symbolicznych parasolki i cylindra?
|
|
|