To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Co ludzie powiedzą

Panna_Marta - Wto 06 Cze, 2006 19:25
Temat postu: Co ludzie powiedzą
Ośmieliłam się założyć temat o mym ukochanym serialu komediowym i ukochanej pani Żak... Bukiet. Liczę, że znajdzie się więcej wielbicielek owego serialu :D .

W swych zbiorach posiadam 10 odcinków, wkrótce stanę się posiadaczką kolejnych 10, a za jakiś czas kolejnych 20. Gdyby ktoś był chętny - znacie adres ;)

migotka - Wto 06 Cze, 2006 19:26

oooo ja jestem bardzo chętna!!!!
Agn - Wto 06 Cze, 2006 19:30

UWIELBIAM ten serial. Bukietowa doprowadza mnie regularnie do spazmów i łez ze śmiechu.
H: Ryszardzie, nie machaj tymi brudnymi rękawicami, co ludzie powiedzą?
R: Wybrudziły się od pracy w ogrodzie, Hiacynto!
H: Doprawdy, Ryszardzie, czy nie mógłbyś mieć jednej pary rękawic do pracy, a drugiej do machania???
Kocham angielski humor, szczególnie w takim wydaniu.
Cały serial sobie skompletowałam, gdy był dodawany do TV Okey (taaa, ten szmatł... znaczy się ta gazeta pisała swój tytuł przez "e").

Gosia - Wto 06 Cze, 2006 19:32

Tez mam ten komplet :D
Agn - Wto 06 Cze, 2006 19:37

I też zakuwasz na pamięć? :lol:
Gosia - Wto 06 Cze, 2006 22:13

Ja to ogladalam zawsze jak lecialo w tv no i teraz czasem na BBC, wiec faktycznie prawie znam na pamiec :D
Caitriona - Śro 07 Cze, 2006 00:48

Panno MArto, "Co ludzie powiedzą" to również jeden z moich ulubionych seriali brytyjskich. Bukietowa jest po prostu nie z tej ziemi! Jest niesamowita. A jej rodzinka? cudo! Szczególnie tatuś, bohater wojenny, uganiający się za kobitkami ;) No i Ryszard... Ja go szczerze podziwiam! Ot co!
Balbina - Śro 07 Cze, 2006 08:09

A mnie się podoba Powolniak jest super. Uwielbiam ten serial też!
Gosia - Śro 07 Cze, 2006 11:07

A ja lubie Roze ;) ;)
Agn - Śro 07 Cze, 2006 18:54

Mnie się podoba Elżbieta, czasem przejawia coś jakby... lekki dystans do swej sąsiadki, ale i tak wiadomo, że rozleje tę kawę i stłucze tą nieszczęsną filiżankę ręcznie malowaną z Royal cośtam-cośtam. :mrgreen:
Kaziuta - Czw 08 Cze, 2006 18:58

Też zebrałam nie chwaląc się komplecik. Uwielbiam ten serial.
Gdyby ktos kiedys wiedział o moim innym kochanym serialu "Pan wzywał milordzie?" to prosze o sygnalik. :grin:

Agn - Czw 08 Cze, 2006 19:07

Ponoć teraz wyszło (albo ma wyjść) na DVD. Nie pamiętam tego serialu, wiem tylko, że razem z siostrą go oglądałam i b. mnie śmieszył ;)
Marija - Śro 11 Paź, 2006 10:01

O, a jednak jest wątek o Hiacyncie :mrgreen: TV Okey dodaje komedie BBC do swoich gazetek telewizyjnych,m trzeba cierpliwie czekać, co nowego dołączą.
A Stokrota, jak "myje" kubki? Buehehehehehehehe :grin: Albo molestuje niedoścignionego Powolniaka :mrgreen:

Agn - Śro 11 Paź, 2006 10:56

Albo Róża... ta to jest aparatka!!! No i tatuś... niegdyś tak wspaniały umysł. :lol:
Marija - Śro 11 Paź, 2006 11:03

Chyba sobie dzisiaj puszczę ze dwa odcinki i się uśmieję (najlepiej przy dobrej kolacji) :razz:
Agn - Śro 11 Paź, 2006 11:11

Ja przy tym serialu nic nie piję, bo się zapluwam i potem muszę sprzątać. :lol:
Aragonte - Śro 11 Paź, 2006 11:49

Kaziuta napisał/a:
Też zebrałam nie chwaląc się komplecik. Uwielbiam ten serial.
Gdyby ktos kiedys wiedział o moim innym kochanym serialu "Pan wzywał milordzie?" to prosze o sygnalik. :grin:

Proszę bardzo :wink:
http://www.merlin.com.pl/...a=&data=&firma=

Niestety, nie mam na razie kasy, żeby to kupić :evil:

Kaziuta - Śro 11 Paź, 2006 20:16

A mi sie udało kupić niedawno w tym samym Merlinie po promocyjnej cenie 19 zł. Trzeba było kupić dwie komedie po 19 zł to kupiłyśmy z koleżanką z pracy dwa razy "Pan wzywał ..." i już mam. Dzięki za pamięć. :lol:
Harry_the_Cat - Śro 11 Paź, 2006 21:17

Hmm. Muszę sie rozejrzeć. Ta promocja jeszcze aktualna?
Anonymous - Czw 12 Paź, 2006 03:12

ja sie pochwale ze tez mam komplet. Nawet dwa :D
Mam tez Cienka niebieska linie i Niegrzecznych chłopców, ale to już nie to (niegrzeczni chłopcy czasem mnie wkurzają. Widać tendencyjność u scenarzystki. Pewnie rozwiedziona i rozgorycznona, inaczej tego wyjaśnić nie potrafię...)

Kaziuta - Czw 12 Paź, 2006 22:22

Niestety Harry promocja już się skończyła ale będę kontrolować sytuacje i jak tylko coś to dam znać.
Harry_the_Cat - Czw 12 Paź, 2006 22:38

Ok, dzięki za info Kaziuto!
Lara - Pon 16 Paź, 2006 20:23

Hiacynta to mój ukochany potwór, to znaczy wiedźma w kapeluszu. Uwielbiam jej stroje. Zawsze dobrane na każdą okazję.

Ten jej cudowny głos przewiercający mózg i to RICHARD! Ciarki przechodzą. :mrgreen: Jeden z moich ulubionych odcinków to ten, w którym Richard w stroju Św. Mikołaja upił się z bratem Elisabeth, więc Hiacynta go zastąpiła...

Oczywiście Powolniak i jego filozoficzne teksty, małżonka kochająca romansidła i Róża (ale Roża nr 2) to też moi ulubieńcy. :grin:

Cały serial to dyjament prawdziwy. Wspaniali aktorzy. Co jeszcze mi się podoba, to to, że właściwie rządzą tam aktorzy w wieku seniorskim.

Trzykrotka - Wto 17 Paź, 2006 10:11

Leczyłam kiedyś potworną chandrę oglądając całą serię odcinek po odcinku. Pamiętam,że spłakałam się przy pikniku z rozrywkami akwaidalnymi.
Moja ulubiona kwestia: Hiacyntę zabiera pogotowie, bo dostała w głowę dekoracjami teatralnymi. Do księdza: gdybym umarła, prosze powiedzieć Panu Bogu, że nazywam się Bukiet!
:mrgreen:

Agn - Wto 17 Paź, 2006 16:35

A Emmet?! Biedny Emet!!! Ten to ma przerąbane... "Ona śpiewa na mnie!" :lol: