To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

Admete - Wto 14 Paź, 2008 10:32
Temat postu: SUPERNATURAL
Jakoś tak dziwnie było bez nowego wątku. Jeśli opis wam się nie podoba, to można zmienić :-) Mam nadzieję, że nie zdublowałam niczego ;-)
Gunia - Wto 14 Paź, 2008 10:49

A ja będę dziś miała na sumieniu siódmą - szczęśliwą! :mrgreen: - osobę zarażoną SPNem.
Admete - Wto 14 Paź, 2008 10:56

Chyba dostaniesz order zasługi ;-) Powiedz, jak się rozkładaja wśród zarażonych sympatie? Frakcja Deana czy Sama? ;-) To są osoby z klasy? Pytam z socjologicznej ciekawości.
Gunia - Wto 14 Paź, 2008 11:04

Z sympatiami jest o tyle ciężko, że trzy osoby to faceci. ;) Natomiast wśród kobiet #1 jak sądzę jest Dean, ale w sumie to trudno mi powiedzieć, bo patrząc na to z dystansu, to wygląda na to, że ja się cały czas nad nim rozpływam, a one chyba nie mówią zbyt wiele. :mrgreen: Najlepsze jest to, że mam jeszcze przynajmniej trzech chętnych w kolejce do zarażenia, ale płyt nie starcza. :lol:
Jedna osoba jest z mojej klasy, troje przyjaciół z gimnazjum, jedna moja rówieśniczka, ale z innego profilu, dwóch moich braci, a w kolejce jeszcze dwie koleżanki (w moim wieku) i dwa lata starszy przyjaciel. ;) Mam nadzieję, że to Cię zadowala socjologicznie. :D No i mam na oku jeszcze dwóch kolegów z ciemnej strony mocy, których jak sądzę da się wciągnąć. ;)

aneby - Wto 14 Paź, 2008 11:13

Nowy wątek, nowy avek :mrgreen: Oczywiście supernaturalny :mrgreen:
Admete - Wto 14 Paź, 2008 11:21

Guniu bardzo szczegółowe sprawozdanie - fajnie, że są tam tez panowie, bo jak na razie nie słyszałam o panach, którym się ten serial podoba. Co prawda tutaj w moim realnym świecie oglądamy go tylko ja i Riella, więc nie mamy zbyt wielu mozliwości porównawczych ;-)
Gunia - Wto 14 Paź, 2008 11:26

Cieszę się zatem, że mogłam stać się wojownikiem o równouprawnienie. :roll: Nawiasem mówiąc dziś mamy kolejny seansik. ;)
Admete - Wto 14 Paź, 2008 11:53

Co się więc najbardziej podoba panom? ;-)
praedzio - Wto 14 Paź, 2008 12:25

Aneby, bardzo ale to BARDZO podoba mi się twój avek!! :mrgreen:
Gosia - Wto 14 Paź, 2008 13:09

A ja się zdziwiłam co mi tu za nowy wątek nagle wyskoczył o tytule, który znam :o
Wszystko chyba po to, żebym to czytała :mrgreen:

Caitriona - Wto 14 Paź, 2008 13:19

Gosia napisał/a:
Wszystko chyba po to, żebym to czytała
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja w swoim otoczeniu pozasalonowym jestem kopletnie osamotniona jeśli chodzi o SPN. Jak kiedyś się przyznałam i chciałam pokazać to normalnie mało zawałów nie dostali Ci moi przyjeciele... ech... Dobrze że mam Was! :D

aneby - Wto 14 Paź, 2008 15:49

praedzio napisał/a:
podoba mi się twój avek

Prawda, że demoniczny ? :mrgreen:

Gosiu, natura nie znosi próżni, nowy wątek SPN musiał sie pojawić natychmiast po zamknięciu starego :wink:

Gosia - Wto 14 Paź, 2008 17:20

Tyle że stary mialam spacyfikowany ;)
Deanariell - Wto 14 Paź, 2008 19:09

Gosia napisał/a:
A ja się zdziwiłam co mi tu za nowy wątek nagle wyskoczył o tytule, który znam :o Wszystko chyba po to, żebym to czytała :mrgreen:

O ile się nie mylę to dziewczyny faktycznie knuły coś takiego :mysle: :-P
Taaaaak... Ciekawe ile setek tu jeszcze padnie, zanim emisja SPN na dobre się zakończy? To trochę przerażająca wizja... Z jednej strony chciałabym, żeby reżyser zachował rozsądek oraz umiar - jak powiedzieli pięć sezonów, to powinni po piątym zakończyć... No bo ileż można tak dręczyć głównych bohaterów? :roll: Z drugiej nie wyobrażam sobie tego - znów do końca życia będzie trzeba pocieszać się powtórkami (jak po pamiętnym Robin Hoodzie i B5 przykładowo)... Tak samo cierpiałam, kiedy Sapkowski wydał ostatnią część sagi o Wiedźminie... :cry2: Ale cóż... zrobimy sobie huczną stypę tutaj :wink: :party:

aneby napisał/a:
Gosiu, natura nie znosi próżni, nowy wątek SPN musiał sie pojawić natychmiast po zamknięciu starego

Gosia napisał/a:
Tyle że stary mialam spacyfikowany ;)

No pięknie :rotfl: Nie wiedziałam, że SPN trzeba pacyfikować :-P

Gunia - Wto 14 Paź, 2008 19:28

Deanariell napisał/a:
huczną stypę tutaj :wink:

To tak jak u mnie na polskim ktoś walnął: "Kreon wyprawił Eteoklesowi huczny pogrzeb". Popłakałam się ze śmiechu. :lol:

Deanariell - Wto 14 Paź, 2008 19:54

Gunia napisał/a:
To tak jak u mnie na polskim ktoś walnął: "Kreon wyprawił Eteoklesowi huczny pogrzeb". Popłakałam się ze śmiechu.

Coś jakby oksymoron :-P Ale stypa na zakończenie sagi o Winchesterach będzie musiała być huczna ;) Zasługują na to :serce:

Gdybyście nie wiedziały (ale wiecie doskonale ;) ) - bracia mają również swoje ciemne strony: http://pl.youtube.com/wat...feature=related
...czy jednak jest nas to w stanie powstrzymać przed :slina: ? Zdecydowanie... NIE MA TAKIEJ OPCJI! :confused3: :rotfl:

Aragonte - Wto 14 Paź, 2008 20:10

Hoho, Gosia w wątku supernaturalnym!

A ja zajrzałam się zameldować, tak dla porządku, i znikam. Mam w najbliższym czasie maraton pracowy, może wykorzystam go, żeby zacząć się odzwyczajać od forów trochę :roll:

Gosia - Wto 14 Paź, 2008 20:17

Ja Ci dam odzwyczajać się od forów :bejsbol:
Anonymous - Wto 14 Paź, 2008 20:23

I ja melduję się w nowym temacie :D

A tak jeszcze odnoście tego czwartko-piątkowego odcinka dziś rano przemyślałam i doszłam do strasznego wniosku, a jeżeli los tego człowieka ma być analogiczny do tego co czeka Sama? Który też się stara walczyć ze swoją innością, tamten miał to w genach, ale ten ma to we krwi... i jeżeli Sam też nie da rady? Jeśli skończy się tak, że Dean będzie musiał na Nioego zapolować... i potem się zabije, albo coś....

Deanariell - Wto 14 Paź, 2008 20:35

lady_kasiek napisał/a:
A tak jeszcze odnoście tego czwartko-piątkowego odcinka dziś rano przemyślałam i doszłam do strasznego wniosku, a jeżeli los tego człowieka ma być analogiczny do tego co czeka Sama?

No właśnie Kaśku dokładnie takie było przesłanie tego odcinka... To się nazywa aluzyjne budowanie napięcia przez scenarzystów, prawda? ;) I nieźle im to wychodzi :oklaski:

Ja natomiast stwierdziłam, że mój stan jest beznadziejny... Jensen Ackles to demon w ludzkiej skórze... (a jako Dean podwójnie niebezpieczny :-P ) Jak można tak bestialsko działać na kobiety... zabija spojrzeniem bez uprzedzenia :uzi: ... i trafia bez pudła w samo serce :serce2: :paddotylu:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Admete - Wto 14 Paź, 2008 20:42

Riella - śliczne i smutne video wyszperałaś :-)
Kaśku to Ty dopiero teraz do takich wniosków doszłaś? :lol: Toż my o tym od dłuższego czasu piszemy...Zakładamy na koniec całego serialu coś wyjątkowo angstowego i pełnego poświęcenia. Nie na darmo scenarzyści budują teraz rodzaj braterskiej opozycji. Oczywiście uczucie, więź braterska pozostanie zawsze.

Anonymous - Wto 14 Paź, 2008 20:46

Admete napisał/a:
Kaśku to Ty dopiero teraz do takich wniosków doszłaś?

zapóźniona jestem. Ostatnio wszystko robię z doskoku.

Admete napisał/a:
Oczywiście uczucie, więź braterska pozostanie zawsze.

i przysporzy więcej perturbacji. Bo gdyby nie byuli braćmi to kaput i po bólu a tak...?
Deanariell napisał/a:
No właśnie Kaśku dokładnie takie było przesłanie tego odcinka..
czyli z czymś trafiłam :P
Deanariell napisał/a:
I nieźle im to wychodzi

genialnie! w tym odcinku te emocje aż mnie o gęsią skórkę przyprawiały

Deanariell - Wto 14 Paź, 2008 20:58

Admete napisał/a:
Riella - śliczne i smutne video wyszperałaś :-)

Prawda? Jestem w ciężkim stadium jensenocholii... :roll: Naprawdę. Obawiam się, że to niewyleczalne... I'm dying... :grobek: :wink:

To video nie jest może tak poruszające (a może jednak jest? ;) ) , jak poprzednie, ale bardzo lubię ten utwór... :serce:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Wydaje mi się, że słowa niezwykle pasują obecnie do IV serii SPN-u... :mysle: Rodzinna klątwa... :mysle:

Admete - Wto 14 Paź, 2008 21:03

Muzyka Within Temptation dobrze pasuje do Spn - właśnie słucham sobie po raz kolejny Forsaken.
Deanariell - Wto 14 Paź, 2008 21:10

Admete napisał/a:
Muzyka Within Temptation dobrze pasuje do Spn - właśnie słucham sobie po raz kolejny Forsaken.

Właśnie miałam pisać, że to mi się również podobało - w takim razie też sobie puszczę jeszcze raz Forsaken (końcówka filmiku KAPITALNA!). Nie wiem dlaczego, ale autentycznie kojarzy mi się z apokalipsą ;) ... [Dżizas... a mogłam nawet nie wiedzieć, że taki aktor istnieje... :confused3: FATUM :roll: :-P :mrgreen: ]