Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji
Gosia - Nie 09 Mar, 2008 12:23 Temat postu: Zapowiedzi nowych ekranizacji Zapowiadane nowe ekranizacje prozy Dickensa:
Humphrey and Renshaw - Warning: May Contain Nuts (2007) (V) (in production)
A Christmas Carol (2009) (pre-production) (story)
The Old Curiosity Shop (2007) (TV) (pre-production) (novel)
Oliver Twist (2007) (TV) (filming) (novel)
Dombais et fils (2007) (TV) (novel Dombey and Son)
The Nutcracker: A Christmas Story (2007) (V) (story "A Christmas Carol")
Trzykrotka - Nie 29 Cze, 2008 22:32
Swoją drogą: ilość ekranizacji Opowieści wigilijnej jest nieskończona, na wszelkie sposoby... Ale nie skarżę sie, uwielbiam Opowieść.
Gosia - Wto 23 Gru, 2008 20:53
Na następne święta:
A Christmas Carol (2009)
Director:Robert Zemeckis
Writers: Charles Dickens (story) Robert Zemeckis (screenplay)
Release Date: 6 November 2009 (USA)
Plot:
An animated retelling of Charles Dickens classic novel about a Victorian-era miser taken on a journey of self-redemption, courtesy of several mysterious Christmas apparitions.
Cast
Jim Carrey ... Ebenezer Scrooge / Ghost of Christmas Past / Ghost of Christmas Present / Ghost of Christmas Yet To Come
Gary Oldman ... Bob Cratchit / Marley / Tiny Tim
Colin Firth ... Fred
damamama - Wto 23 Gru, 2008 23:42
Nowa ekranizacja zapowiadała się dobrze ze względu na Colinka ale mi mina zrzedła jak zobaczyłam, że będzie tam też grał Jim Carrey. Zepsuje mi cały film , nie lubię filmów z jego udziałem. Wyjątek tutaj stanowi "The Truman Show".
Gosia - Śro 24 Gru, 2008 08:10
Tyle, że cały film ma być zdaje się animowany...
BeeMeR - Czw 25 Gru, 2008 21:56
| damamama napisał/a: | | Jim Carrey (...) nie lubię filmów z jego udziałem. Wyjątek tutaj stanowi "The Truman Show". | mam podobnie
Tamara - Czw 25 Gru, 2008 22:12
To chyba tylko głosy będą Jima Carreya nie lubię , jedyny film jaki z jego udziałem zdołałam obejrzeć to Maska
damamama - Pią 26 Gru, 2008 20:05
Głos to może i strawię. Jak puszczą to u nas może zdabingują jak Szreka i nasza wersja będzie lepsza.
nicol81 - Nie 19 Kwi, 2009 22:15
| Gosia napisał/a: | | Oliver Twist (2007) (TV) (filming) (novel) |
Czy wiadomo komuś o polskim wspomaganiu do tej wersji?
Caitriona - Śro 11 Sty, 2012 20:22
Nie tyle zapowiedź, co nowy chyba mini serial, który już jest. The Mystery of Edwin Drood. Można obejrzeć online: http://www.watchseries-on...ood-part-1.html
Caitriona - Pią 17 Sie, 2012 21:25
Trailer ekranizacji The Great Expectations, tym razem filmu z udziałem Heleny Bohnam-Carter, Ralpha Fiennesa i Holly Grainger: http://www.youtube.com/watch?v=YhUxHK6pcu0
Admete - Sob 18 Sie, 2012 09:48
Znowu? Akurat tej powieści nie lubie za bardzo.
BeeMeR - Sob 25 Sie, 2012 21:02
| Admete napisał/a: | | Znowu? Akurat tej powieści nie lubie za bardzo. | Ja też nie
achata - Śro 29 Sie, 2012 15:44
Ależ ja się nagłowiłam skąd znam tą Estellę. Musiałam rozjaśnić sobie skorowidzem filmwebu- Meg z RH i Sparkhouse po drodze. Dziewczyna chyba ostatnio dostaje sporo fajnych ról -wcześniej była w "Jane Eyre".
Lubię tą aktorkę a po serialowej wersji "Wielkich nadziei" nawet ciekawi mnie kinowa. Bez przesadnego oczekiwania ale jestem ciekawa.
Harry_the_Cat - Pon 28 Gru, 2015 17:10
BBC zaczęło nadawać 20 odcinkowy serial Dickensian. Krótkie, półgodzinne odcinki nawiązują do powieści Dickensa wykorzystując stworzone przez niego postaci i opowiadając w szczegółach historie, które nie stanowią głównych wątków powiesci. Takie trochę fan fiction z założenia
Zrobione dobrze ale ogólnie uważam, ze trochę ciężkie - np historia młodości panny Havisham, kiedy znamy zakończenie jest dosyć przygnębiająca.
primavera - Sob 07 Maj, 2016 09:04
no no no zapowiada się fantastycznie skoro jak mówi artykuł " nowa adaptacja Wichrowych Wzgórz ma ma na celu wiernośc oryginałowi"
nie mogę się doczekać
http://www.keighleynews.c..._shock_factor_/
Anaru - Sob 07 Maj, 2016 19:11
No cóż, zobaczymy
Caroline - Sob 07 Maj, 2016 19:41
Ekhm, nie chcę krakać, ale wygląda dość harlequinowo
|
|
|