To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Gael Garcia Bernal

Bonduelle - Wto 05 Lut, 2008 18:15
Temat postu: Gael Garcia Bernal
Zakładam temat, bo muszę jakoś dać upust moim emocjom związanym z ostatnim odkryciem filmowym ;)

Zazwyczaj zwracam uwagę na tych aktorów, którzy mają silny brytyjski akcent, urodę typowego Wyspiarza, zabójczy głos ew. piegi (najlepiej wszystko na raz, patrz Alan Rickman tudzież Matthew Macfadyen), a tu niespodzianka. Mimo, że latynosi kojarzą mi się z dziwnymi postaciami w rodzaju Enrique Iglesiasa, Gael mnie zawojował. Świetny, niewysoki, bardzo wrażliwy i utalentowany facet ^^

Czy znajdzie się ktoś do wspólnego zachwycania się? ^^

PS. Polecam "Jak we śnie" z jego udziałem :)

Admete - Wto 05 Lut, 2008 18:45

Jak wygląda? Może jakas fotka? :-)
Bonduelle - Wto 05 Lut, 2008 18:50

Już szperam na dysku :) Polecam powiększyć zdjęcie ^^

Możecie go znać np. ze "Złego wychowania" Almodovara, "Babel" ew. dziwnej komedii romantycznej "Randka z Lucy"

I polecam http://gaelfan.net .

Agn - Wto 05 Lut, 2008 19:56

Widziałam z jego udziałem I twoją matkę też i Dzienniki motocyklowe. Facet rozłożył mnie na łopatki. To naprawdę genialny, młody aktor. Niewysoki, ale... hmm, następny z honorowymi 4 metrami talentu? Polecam go szczególnej uwadze, naprawdę warto mu się przyjrzeć.
Wstyd się przyznać, ale do dziś nie widziałam Złego wychowania, chociaż Bernala lubię, tak samo jak Almodovara. *wstyda się*

Caroline - Wto 05 Lut, 2008 21:18

Bondi, na pewno nie jesteś sama ;) Ja też go bardzo lubię. Za talent i charyzmę, ale też za to, że starannie dobiera role. Nie gra w byle czym, a wszystkie filmy, w jakich go widziałam były świetne.
adeptka - Śro 06 Lut, 2008 21:51

Oglądałam "Amores perros" i "Zbrodnię ojca Amaro" z jego udziałem. Zgadzam się całkowicie, świetny aktor, a poza tym ma w sobie to "coś".
Trzykrotka - Śro 06 Lut, 2008 23:30

Ha! A w Złym wychowaniu wyglądał on także taK

Bardzo go lubię. Grał też w Randce z Lucy, razem z Beranazem i wyrazisty epizod w Babel.
To bardzo wszechstronny, intensywny aktor. Podobał mi się w duecie z Diego Luną, w I twoją matkę też. I w Amores perros był świetny (ile ja się nauczyłam hiszpańskich przekleństw z tych dwóch filmów! :shock: ). Mam nadzieję, że nie wyląduje w szufladce "dyżurny Latynos"

Trzykrotka - Czw 15 Maj, 2008 21:38

Chyba coś mu się stało, bo teraz mógłby grać hobbita bez charakteryzacji :(
http://film.onet.pl/N,99067,1,17,galerias.html

Agn - Pią 16 Maj, 2008 08:52

Hobbici mieli kędzierzawe, trochę dłuższe włosy. No wiesz, czuprynki. Za krótkie ma te kudełki.
A co mu się niby miało stać? :shock:

Sofijufka - Pią 16 Maj, 2008 08:57

raczej wampirka, bo kiełek spoczasty...
Agn - Pią 16 Maj, 2008 09:00

*przygląda się fachowym okiem* Nnnieee... w sumie nie.
Sofijufka - Pią 16 Maj, 2008 09:03

Agn napisał/a:
*przygląda się fachowym okiem* Nnnieee... w sumie nie.

nie-hobbit czy nie-wampirek?

Agn - Pią 16 Maj, 2008 09:06

Nie-wampirek. Zupełnie nie ten typ. Za mało... hmm... zimny.
Trzykrotka - Pią 16 Maj, 2008 12:06

Jakiś taki... wyleniały i bezbarwny się zrobił. Hollywood zmienia tych pięknych-gorących-południowych w wylizanych jednakowo, pod linię. Z Banderasem było to samo :(
Wiedźma - Pią 16 Maj, 2008 21:30

Banderas wylenialy i bezbarwny? Z której strony? :shock:
Trzykrotka - Pią 16 Maj, 2008 23:16

Bandera z ognistego, ruszającego się ja marzenie faceta, zrobił się lekko przykurzonym, średnio atrakcyjnym panem "żeby nie byc kojarzonym z jednym typem ról". A ja chciałabym go tak kojarzyć jeszcze długo! To był amant z duszą. I komu to (oprócz Melanie) przeszkadzalo?? A teraz.... ale dobra, to watek Barnala.
Gdyby go nie podpisali, mogłabym się jeszcze dwa dni zastanawiać, skąd ja znam tego pana.

VeraDeDiamant - Śro 17 Lis, 2010 23:20

Uwielbiam (nie tylko dlatego, że z zawodowego punktu widzenia zachwycam się nad jego akcentem w hiszpańskim;D) - oglądałam "Amores Perros", "Randkę z Lucy", ale też najnowszy film z jego udziałem, gdzie mnie na nowo zawojował: "Listy do Julii";D;D;D :serduszkate: :slina: :kwiatki_wyciaga: