To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Jane Austen - życie i epoka - The Real Jane Austen

Jeannette - Sob 19 Sty, 2008 12:04
Temat postu: The Real Jane Austen
http://pl.youtube.com/res...V&search=Szukaj
Można sobie obejrzeć. :wink:

Admete - Sob 19 Sty, 2008 12:16

Cudne! Jak tylko znajdę wolna chwile, to obejrze. Podoba mi sie, że Anna Chancellor jest narratorką. Bardzo ją polubiłam za współczesna rolę w Spooks.
snowdrop - Sob 19 Sty, 2008 13:20

Wow, dzięki Jeanette.
Sofijufka - Sob 19 Sty, 2008 14:30

Jeanette - dzięki! :kwiatek: Obejrzałam pierwszy odcinek. Pozostałe obejrzę w nagrodę, jak odwalę 10 stron :cry2:
Trzykrotka - Pon 21 Sty, 2008 23:59

Jeanette, piekny film, dziękuję za link!
Zrobili to prześlicznie, lekko fabularyzując, dodając muzykę z filmów wg. powieści Jane. To było lepsze niż jakiekolwiek fantazje na temat. Bardzo miłą kobietę wybrano do odegrania roli Jane: ładna, ale nie porywająca, z inteligencją w oczach. Taka mogła być panna Austen. Anne Chancelor mi się podobała, jak bo brzmi: my great-great grandmother.
Już o tym kiedyś pisałam - zazdroszczę narodom, które mogą zachować w całości swoje dziedzictwo: domy, w których mieszkano, rysunki, listy, biureczko...

Caroline - Pią 25 Sty, 2008 21:24

Fantastyczny film, dzięki Admete!
Genialny był ten fragment, gdy pokazywano jak młode panny i ich matki ruszały na matrymonialna wojnę :lol:
No i Jack Davenport jako brat Henry też super. Anne Chancelor bardzo fajna.
Obejrzyjcie koniecznie, jeśli jeszcze nie widziałyście.

abeeha - Pią 16 Sie, 2013 09:12

Czy jest tu melodia z początku serialu? Ta, co leci przy napisach początkowych? Muszę się na jednej na razie skupić, a ta mi się najbardziej podoba
Akaterine - Pią 16 Sie, 2013 17:24

www.youtube.com/watch?v=N2gBEp2IfQc
Soundtrack z RiR - A Particular Sum

Wykorzystano tam melodie z ekranizacji, tu masz poszczególne tytuły, gdybyś chciała odnaleźć więcej:
http://www.imdb.com/title...ref_=tt_trv_snd