To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - JJ Feild

Harry_the_Cat - Sob 07 Kwi, 2007 23:13
Temat postu: JJ Feild
Tak, tak.... kolejny bohater austenowski podbił nasze, jakże pojemne, niewieście serca ;)
Przedstawiam JJ Feilda (nie wiem, czy JJ tez mam odmienić... :roll: ), czyli Henry'ego Tilneya z Opactwa Northanger (ITV, 2007)

JJ Feild na imdb
Absolute JJ Feild - nieoficjalna stronka - wygląda na to, że niewiele tu jeszcze jest....
strona oficjalna - tyż chiba niezbyt aktualna...

Niektórym dał sie cześniej poznac jako Fred w The Ruby in the Smoke :wink:

A tu kolejny dramat kostiumowy z JJF:
The Secret Life of Mrs. Beeton

O Jerusalem - strona filmu - niestety dla mnie językowa bariera.... Ale ogólnie film na podstwie książki ( link do angielskiej Wikipedii ) której akcja opowiada o wydarzeniach towarzyszacych powstaniu państwa Izrael - chyba przez pryzmat przyjazni dwóch Amerykanów - jednego pochodzenia żydowskiego, a drugiego - arabskiego.

Harry_the_Cat - Nie 08 Kwi, 2007 19:17

Obejrzałam The Ruby in the Smoke - JJ cudny :serce2:
Harry_the_Cat - Nie 08 Kwi, 2007 20:38

2 video z The Ruby... - może nie do końca rewelacyjne, ale nie są takie złe.

Trzeba znieść tez Billie Piper, ale trudno ;)

Fred & Sally - Far Away
There she goes

Alison - Nie 08 Kwi, 2007 21:38

Harry_the_Cat napisał/a:
2 video z The Ruby... - może nie do końca rewelacyjne, ale nie są takie złe.

Trzeba znieść tez Billie Piper, ale trudno ;)

Bożesz ty mój, te jego przeszywające spojrzenia...mnie się żołądek w supeł wiąże :shock:
A ona to ma nie tylko vulgar manners (pamiętacie jak, w MP przewlokła tego palucha przez ucho filiżanki?), to jeszcze extremely vulgar face. Powinna grać w westernach królowe saloonów.

A wiecie coś więcej o tym filmie, bo ładnie tak jakoś się zapowiada...

Harry_the_Cat - Nie 08 Kwi, 2007 23:11

Znalazłam jeszcze parę fotek z O Jerusalem:

Harry_the_Cat - Pon 09 Kwi, 2007 17:14

Zajawka do <<O Jerusalem>>

JJF grał równeż z Tobikiem i Mateuszkiem w Perfect Strangers i w ekranizacji Śmierć na Nilu A. Christie.

Śmierć na Nilu:

Film The Tulse Luper Suitcases , a raczej jeden z trzech filmów Petera Greenawaya. Jak zajrzycie do linka, to z niego wynika, że to dosyć ekscentryczny projekt multimedialny... :shock:
Oficjalna strona projektu
Gra związana z projektem - nie mam zielonego pojęcia, o co chodzi....
The Tulse Luper Suitcases na stronie P. Greenewaya

I na koniec dosyc słabej jakości zdjęcie Henry'ego Tilneya rozmawiającego przez telefon komórkowy:

bezpaznokcianka - Pon 09 Kwi, 2007 22:50

o jeżu.. ja widziałam Smierc na Nilu a JJa w ogóle nie kojarzę. Tylko z The Ruby in the Smoke, ale to dlatego, że to było ostatnio. I raczej JJ będzie mi się z Ruby szybciej kojarzył niz z Opactwem. Bo jak zobaczyłam go w Opactwie to moja reakcja była natychmiastowa.. to ten koleś z Ruby in the smoke! no i szufladka dla tego pana gotowa...choć w Opactwie nie powiem.. tyz fajny
India - Wto 10 Kwi, 2007 01:16

bezpaznokcianka napisał/a:
o jeżu.. ja widziałam Smierc na Nilu a JJa w ogóle nie kojarzę.

Ja widzialam najnowsza ekranizacje Smierci..., JJ gra jedna z glownych rol czyli Simon'a Doyle musialabys go zapamietac!!!!
Widzialam tez K19, fil wstrzasajacy, plakalam strasznie, do tej pory az mnie dreszcze przechodza na samo wspomnienie opowiedzianej w tym filmie historii...
JJ gra tam mala rolke ;)

Harry_the_Cat - Śro 11 Kwi, 2007 21:51

Woohoo!

Znalazłam pierwsze JJF/HT videło!

can't get enough of you baby

Harry_the_Cat - Pią 13 Kwi, 2007 08:52

Stronka o JJF: http://www.jj-feild.com/
Harry_the_Cat - Wto 17 Kwi, 2007 01:59

Nie zmusiłam sie do obejrzenia, głównie przewijałam, ale oto kilka ważniejszych momentów ;)

Harry_the_Cat - Sob 21 Kwi, 2007 00:16

Może ktos ma ochotę zagrać? :cool:

http://www.darcylicious.c...ahjongggame.htm

Alison - Sob 21 Kwi, 2007 16:12

AineNiRigani napisał/a:
mnie sie zaden play nie wlacza ...

Włącza się Miśku, jeno to słabowicie widać. Te obrazki tworzą jakby piramidkę i "parować" można tylko te, które mają wolną krawędź. Klikaj w te, które obwodzą się czerwoną ramką i szukaj im do pary takich samych, które też po kliknięciu obwiodą się na czerwono.
Była taka gra - piramidka z kart z różnymi znaczkami - to działa na tej samej zasadzie.
Ale ciężko się w to gra, bo czas leci, a nie widać, który jest wolny :sad:

bezpaznokcianka - Sob 21 Kwi, 2007 17:20

India napisał/a:
bezpaznokcianka napisał/a:
o jeżu.. ja widziałam Smierc na Nilu a JJa w ogóle nie kojarzę.

Ja widzialam najnowsza ekranizacje Smierci..., JJ gra jedna z glownych rol czyli Simon'a Doyle musialabys go zapamietac!!!!
Widzialam tez K19, fil wstrzasajacy, plakalam strasznie, do tej pory az mnie dreszcze przechodza na samo wspomnienie opowiedzianej w tym filmie historii...
JJ gra tam mala rolke ;)

a to ja pewnikiem widziałam starszą wersję

Harry_the_Cat - Wto 24 Kwi, 2007 22:19

Wg niepotwierdzonych źródeł JJ to skrót od John Joseph...

Co jest nie tak z "John"? :? ??:

Anonymous - Śro 25 Kwi, 2007 08:13

Amerykanie mają dziwne imiona, a on się tam urodził, więc może i ma tak na imię. W jednym serialu był ktoś, kto oficjalnie nazywał się DJ... :lol:
John Joseph to nie są złe imiona, ale może sam JJ nie chciał być normalnym Johnem lub mało spotykanym Josephem i wybrał rzucające się w oczy JJ? Taki chwyt marketingowy, ludziom łatwiej chyba zapamiętać chwytliwe JJ niż długie John Joseph. Wystarczy powiedzieć JJ i wiadomo, o kogo chodzi, a Johnów jest dużo ;) .

Alison - Śro 25 Kwi, 2007 19:12

Zaczęłam oglądać "Rubina" jeszcze nie skończyłam, bo pies zapragnął zwiedzić okolicę, ale już w pierwszych wejściach JJa, mam wrażenie, że to Henry Tilney. Te same miny, te same zaczepne spojrzenia, wprost dziewczęcy urok. Słodki on jest bardzo, taki typowy czaruś. Jeszcze nie wiem jaką rolę odegra w całej historii, z niecierpliwością więc do niej powracam, ale JJa zapodam na rolę lorda Broughama, jak będą ekranizować Pamelowego fanfika :wink:
I muszę przyznać, że wszystkie dotychczas ogladane przeze mnie produkcje BBC wiąże jedna cecha na pewno - niesamowicie klimatyczne czołówki. To po prostu dziełka same w sobie. Nie chce mi się kopać w poszukiwaniu autora (ów), ale czy to jakiś jeden mózg wymyśla, czy zespół mózgów, bo i N&S, i JE, i Bleak House i wiele innych miały kapitalne wizualnie i muzycznie czołówki.

Alison - Śro 25 Kwi, 2007 21:48

Harry! te zielone kwadraty w TAKIEJ scenie to jest chamstwo! :evil:
No trudno, od czegóż wyobraźnia :sad:

Harry_the_Cat - Czw 26 Kwi, 2007 10:34

Alison napisał/a:
Harry! te zielone kwadraty w TAKIEJ scenie to jest chamstwo!

Wiem... :cry2:

Ja muszę sobie jeszcze raz dokładnie obejrzeć :cool:

Kaziuta - Czw 26 Kwi, 2007 13:37

Przepraszam, czy ja coś przegapiłam? W której scenie, albo raczej w której części ? :wink:
Alison - Czw 26 Kwi, 2007 13:49

Kaziuta napisał/a:
Przepraszam, czy ja coś przegapiłam? W której scenie, albo raczej w której części ? :wink:

Nie, to w takim filmie, co go chiba nie znasz :roll: Ruby in the smoke.

Kaziuta - Czw 26 Kwi, 2007 14:40

Chyba trochę znam aczkolwiek nic nie rozumiem. Obejrzałam wszystkie części ukierunkowując sie na JJ ale nic takiego nie znalazłam. Starość i ślepota, ot co. :wink:
Harry_the_Cat - Sob 28 Kwi, 2007 22:50

A co, wkleje sobie CV JJa :cool:

http://www.kenmcreddie.com/jj_feild.htm

Harry_the_Cat - Pon 30 Kwi, 2007 22:57

Obejrzałam Śmierć na Nilu - krótka opinia - TUTAJ

I zaraz wrzucę parę skrinków ;)

Mineły co prawda 3 godziny, ale oto one:

Caitriona - Wto 01 Maj, 2007 12:33

Na tym drugim to nawet JJ całkiem smakowicie wygląda :grin: